Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024, 4:45:50 μμ
Τρίτη, 10 Ιουνίου 2008 13:05

Το μέλλον του Κιλκισιακού

Η πορεία και το μέλλον του ιστορικού Κιλκισιακού συζητήθηκε σε σύσκεψη που συγκάλεσε η διοίκηση της ομάδας με συμμετοχή φορέων του νομού Κιλκίς στο Δημαρχείο Κιλκίς. Στην σύσκεψη πήραν μέρος ο νομάρχης Ε. Μπαλάσκας, ο δήμαρχος Δ. Τερζίδης, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Π. Τονικίδης, οι πρόεδροι του νομ. και δημ. Συμβουλίου Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς και Δ. Φωτιάδης, ο δημ. σύμβουλος και πρόεδρος της ΑΝ.ΚΙ. Π. Πασσαλίδης, το μέλος του ΔΑΚ Κ. Παπανικολάου, ο πρόεδρος των βετεράνων του Κιλκισιακού Ν. Χαλκίδης και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Χρ. Τομπουλίδης. Προηγήθηκαν επαφές της διοίκησης με τον Υφυπουργό Κ. Κιλτίδη και τον Βουλευτή Σ. Τσιτουρίδη, οι οποίες κρίθηκαν ικανοποιητικές και αποδοτικές.

Στην αρχή ο πρόεδρος της ομάδας Νίκος Στανημερόπουλος παρουσίασε τους στόχους της διοίκησης, που αφορούν την δημιουργία εγκαταστάσεων και ακαδημίας παιδικών τμημάτων, ενώ ενημέρωσε για την πορεία της ομάδας και την πρόσληψη του τεχνικού Γιώργου Σημαιοφορίδη.
Όλοι συμφώνησαν με τις τοποθετήσεις τους στην ανάγκη της οργάνωσης του σωματείου, την ύπαρξη μιας σταθερής διοικητικής δομής, την απόκτηση βάσεων, την κοινωνική αποδοχή, στην ευαισθητοποίηση του Κιλκισιώτικου λαού και στην δημιουργία ενός ισχυρού προφίλ που θα μαγνητίσει μεγάλους χορηγούς. Η υποστήριξη και βοήθεια τόσο της Νομαρχιακής όσο και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο μέτρο που μπορούν είναι δεδομένη, όπως τόνισαν οι κ. Μπαλάσκας και Τερζίδης.
Ο κ. Μπαλάσκας διαφώνησε με την πρόταση για τη ΒΙΠΕ, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να υπάρχει διεύρυνση της συμμετοχής από τον κόσμο τους Κιλκίς. Ο κ. Τερζίδης εστίασε στην οργάνωση του σωματείου, με την απόκτηση βάσεων όπως η ακαδημία, που μπορεί να δυναμώσει τον Κιλκισιακό και τόνισε την ανάγκη να αγκαλιάσει ο κόσμος του Κιλκίς την προσπάθεια.
Για οικονομική αυτοτέλεια έκανε λόγο ο κ. Γεωργαντάς που μίλησε για αύξηση της συμμετοχής και μείωση των εξόδων με επιλογή περισσότερων παικτών από το νομό Κιλκίς.
Ο κ. Φωτιάδης επανέλαβε την πρόταση του, να υιοθετηθεί ο Κιλκισιακός οικονομικά από την ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου, συμμετέχοντας η κάθε επιχείρηση με ένα μικρό ποσό, με μια επιτροπή αποτελούμενη από τους τρεις βουλευτές, τον νομάρχη και τον Δήμαρχο και επικεφαλής τον επίτιμο πρόεδρο του Κιλκισιακού Βασίλη Σεργιαννίδη.
Για τη σκληρή πραγματικότητα μίλησε ο κ. Τομπουλίδης, που υπογράμμισε την ανάγκη να βασιστεί ο Κιλκισιακός στις δικές του δυνάμεις και να φτιάξει το παλιό καλό όνομα που είχε.
Ο κ. Πασσαλίδης έκανε λόγο για μια σταθερή διοικητική δομή με πενταετές σχέδιο, όπου θα δημιουργήσει ο Κιλκισιακός ένα καλό προφίλ, μια καλή εικόνα.
Στο ίδιο μήκος κύματος μίλησε και ο κ. Παπανικολάου για την ανάγκη οργάνωσης του σωματείου με εγκαταστάσεις και Ακαδημίες.
Τέλος, ο κ. Τονικίδης αφού τόνισε ότι η προσπάθεια βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση μίλησε για την ανάγκη ευαισθητοποίησης όλου του Κιλκισιώτικου λαού, στην οποία πρέπει να συμβάλλουν με τις δυνάμεις τους όλοι οι φορείς.

Χρήστος Χ. Καναρόπουλος