Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024, 3:32:20 πμ
Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2008 07:17

Τον χάρτη της Τ.Α. θα σχεδιάσει η ΤΕΔΚ

Στις τοπικές κοινωνίες αφήνει τον αποφαςτικό λόγο για τη διαμόρφωση του νέου διοικητικού χάρτη της τοπικής αυτοδιοίκησης η κυβέρνηση με τη δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου. Από το βήμα του έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ ο κ. Παυλόπουλος δημοσιοποίηση τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα σεβαστεί την τελική πρόταση της ΤΕΔΚ επί του νέου χάρτη της Τ.Α, του Καποδίστρια 2, όπως αποκαλείται.

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα καθώς ήδη η ΤΕΔΚ Κιλκίς έχει συνεδριάσει τουλάχιστον τρεις φορές και μάλιστα στις αρχικές δυο συνεδριάσεις είχε το θάρρος να εισέλθει στο καίριο θέμα της ιχνηλάτησης των νέων δήμων. Μάλιστα οι μνήμονες αναγνώστες θα θυμούνται ότι στα αποκλειστικά ρεπορτάζ των εφημερίδων μας, είχαμε καταγράψει αναλυτικά τη θέση των παρεστώτων δημάρχων που συνέκλιναν τότε σε δυο ή τρεις δήμους στο ν. Κιλκίς.
Είναι προφανές ότι μετά και το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ τιποτε δεν είναι δεδομένο και τα πάντα μπορούν να αναθεωρηθούν, αλλά ως μια πρώτη «γεύση» των απόψεων που κυριαρχούν για το νέο διοικητικό χάρτη του νομού, μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα πορίσματα των συνεδριάσεων αυτών που διεξήχθησαν στις αρχές του έτους.
Ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ, Δήμαρχος Πικρολίμνης Δημ. Σισμανίδης εξήγησε στην εφημερίδα μας ότι θα προηγηθεί ευρύς και σε βάθος ενημερωτικός διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες, διάλογος όπου η αυτοδιοίκηση θα έχει το καθοριστικό ρόλο και λόγο ώστε να μεταφέρουν οι εκπρόσωποί της τη λαίκή βούληση.
Συη συνέχεια ο κ. Σισμανίδης αποκάλυψε ότι προτίθεται να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση των αντιπροσώπων στην ΤΕΔΚ ώστε να μεταδοθεί η βούληση του λαού στη διοίκηση της ΤΕΔΚ η οποία και θα έχει τον τελικό λόγο επί της πρότασης για το νέο διοικητικό χάρτη, πρόταση για την οποία δεσμεύτηκε ότι θα σεβαστεί η κυβέρνηση.