Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024, 7:03:30 μμ
Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2008 13:00

Τουρνουά 5Χ5 από ΤΟ ΣΥΝ Γαλλικό

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πρωτοβουλία του πενταμελούς Τοπικού Συμβουλίου Νέων (ΤΟΣΥΝ) του Δήμου Γαλλικού, για διοργάνωση Τουρνουά 5Χ5 Σάλας, το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Ιουλίου, στο Κλειστό Γυμναστήριο Καμπάνη. Οι συμμετοχές των ομάδων έφθασαν τις 16, ενώ μεγάλη ήταν και η ανταπόκριση του φίλαθλου κοινού της περιοχής, καθώς οι κερκίδες του γηπέδου ήταν γεμάτες και τις δύο ημέρες της διοργάνωσης.

Οι 16 ομάδες που συμμετείχαν στο Τουρνουά ήταν οι: ΤΟΣΥΝ Γαλλικού.
«Dream Tins» από Γαλλικό. «Σανταίοι». «Καφενείο» από Σάντα. «Κρεατοϊιστορία» από Καμπάνη. «Μοντέλα» από Καμπάνη. «Μουριές». «Μεσκαλέρος» από Μάνδρες. «F.C. Μπάχαλο» από Καμπάνη. «Σαν Χοσέ» από Μάνδρες. «Πρωταθλητές» από  Καμπάνη. ΤΟΣΥΝ Πολυκάστρου. Ακαδημία Αλέξανδρος. «Ανθρακίδης» από Κιλκίς. «Μικτή Ευρώπης» από Καμπάνη και «I4» από Γαλλικό.  
Στον τελικό κατόρθωσαν να φτάσουν οι ομάδες «Αλέξανδρος» και «F.C. Μπάχαλο». Η «Ακαδημία Αλέξανδρος», η οποία και αναδείχθηκε νικητής της διοργάνωσης με 4-1 γκολ, έφθασε στον τελικό μετά από τέσσερις αναμετρήσεις νοκ άουτ με τις ομάδες: «Ανθρακίδης» (8-0), «Μικτή Ευρώπης» (9-2), «Καφενείο» (5-3) και «Μουριές» (2-1).
Αντίστοιχα, η «F.C. Μπάχαλο» έφτασε στον τελικό, αφού κέρδισε τις ομάδες «Σαν Χοσέ» (5-1), «Πρωταθλητές» (4-1) και «Σανταίους» (7-3).
Το έπαθλο των νικητών ήταν 250 ευρώ, ενώ και οι τρεις πρώτες ομάδες έλαβαν από ένα κύπελλο. Η 3η ομάδα ήταν οι «Μουριές».
Την ομάδα του «Αλέξανδρου» αποτελούσαν οι: Αντζάκης Δήμος (αρχηγός), Ματεντζίδης Σπύρος, Αποστολίδης Αχιλλέας, Γιαξής Παναγιώτης, Γιαξής Φώτης και Κωτσαρής Κώστας και Αμοιρίδης Μιχάλης.
Η ομάδα «F.C. Μπάχαλο» αποτελούνταν από τους: Πετρίδη Νίκο (αρχηγός), Ιωαννίδη Μιλτιάδη, Θεοδωρίδη Περικλή, Ιωαννίδη Παναγιώτη και Κυριακίδη Χρήστο.
Το άψογο αποτέλεσμα και η άριστη διοργάνωση, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην προετοιμασία που έκανε το ΤΟΣΥΝ Γαλλικού τους τελευταίους δύο μήνες. Βέβαια, σκοπός των νέων του ΤΟΣΥΝ είναι το Τουρνουά 5Χ5 να καταστεί θεσμός, ώστε κάθε χρόνο για δύο ημέρες τουλάχιστον, όσοι ενδιαφέρονται να καταφεύγουν στον αθλητισμό με αυτόν τον αρκετά ψυχαγωγικό τρόπο.  
Τα μέλη όμως του ΤΟΣΥΝ φρόντισαν, πέρα από το ποδοσφαιρικό θέαμα, να παρέχουν και ενημερωτικό υλικό για το ΝΗΡΕΑ, τη Νέα Γενιά, αλλά και την ανακύκλωση, καθώς και να μοιράσουν καπέλα τα οποία ανέγραφαν το μήνυμα «Το αίμα σώζει ζωές», προσφορά του Πολιτιστικού Σωματείου Καμπάνη.
Χορηγοί του τουρνουά ήταν οι: «Τρανός Σπορ», Έπιπλα Ιωάννης Παπαδόπουλος, Τυρεκίδης Εφαρμογές Πληροφορικής και Συνεργείο «Σούστες ο Γιάννης», ενώ μεγάλη συνεισφορά στην πραγματοποίηση του Τουρνουά είχαν ο Δήμος Γαλλικού και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καμπάνη.
Μεταξύ των θεατών στους αγώνες του διημέρου, ήταν ο Δήμαρχος Γαλλικού, Γεώργιος Θεοδωρίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Τάσος Ιωαννίδης και Άννα Δημάκη, ο Πρόεδρος της ΔΕΑΓΑ Αλέξανδρος Σαββίδης και ο ταμίας της ποδοσφαιρικής ομάδας «Δόξας Καμπάνη» Βασίλης Κυριακίδης.