Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024, 9:13:50 μμ
Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2008 15:47

Τρεις φωτιές στο Πάικο

 Τρεις πυρκαγιές ξέσπασαν σε δασικές εκτάσεις του Πάικου την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου και είχαν απολογισμό 45 στρέμματα καμένου δάσους.
Ειδικότερα:

Μεταξύ Γοργόπης
και Κάρπης
Την Κυριακή 24 Αυγούστου ξέσπασε πυρκαγιά σε δυσπρόσιτη δασική περιοχή στη θέση «Λαιμός» μεταξύ Κάρπης και Γοργόπης . Κάηκαν 25 στρέμματα δάσους αυτοφυούς δρυός με κέδρα και χαμηλή βλάστηση.
Η Πυροσβεστική Γουμένισσας επενέβη και κατάσβεσε την φωτιά με τρία οχήματα και 10 άνδρες, ενώ το έργο της συνέδραμαν η Πυροσβεστική του Κι΄κίς (ένα όχημα και τρεις άνδρες), υπάλληλοι του δασαρχείου Γουμμένισσας καθώς και ομάδες εθελοντών τόσο από τον κυνηγετικό σύλλογο Παιονίας «Το Πάϊκο», όσο και από το δασικό συνεταιρισμό Κάρπης με επικεφαλής τους πρόεδρους τους.
Επιτόπου βρέθηκαν ο Δήμαρχος Γουμένισσας Στ. Παπαπαναγιώτου και συνοριοφύλακες του τμήματος Ειδομένης.
Το έργο συντόνιζε ο αναπληρωτής διοικητής της Π.Υ Γουμένισσας.

Στην Πλαγιά
Τρεις ημέρες αργότερα, την Τετάρτη 27 Αυγούστου ξέσπασε δεύτερη πυρκαγιά σε δυσπρόσιτη δασική έκταση στη θέση «Αλωνάρα» στο ρέμα Αγ. Παρσκευής, νοτιοανατολικά της Πλαγιάς. Κάηκαν 10 στρέμματα υποβαθμισμένου και αραιού δάσους δρυός. Η Πυροσβεστική Γουμένισσας που επενέβη και έσβησε την φωτιά με τρία οχήματα και οχτώ άνδρες είχε αρωγούς στο έργο της κατοίκους της Πλαγιάς και τον αγροφύλακα. Συνέδραμαν στο έργο της Πυροσβεστικής η Δήμαρχος Αξιούπολης και συνοριοφύλακες του τμήματος Ειδομένης.
Το έργο συντόνιζε ο διοικητής της Π.Υ. Γουμένισσας.

Μεταξύ Δογάνη
και Πλαγιάς
Το μεσημέρι του Σαββάτου 30 Αυγούστου ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική περιοχή ανατολικά της Πλαγιάς και δυτικά του Δογάνη σε πυκνό δάσος δρυός στη θέση «Καλέ λόφος».
Η Πυροσβεστική υπηρεσία της; Γουνένισσας κινητοποιήθηκε άμεσα με τρία οχήματα και 10 πυροσβέστες, ενώ το έργο της συνέδραμαν το Κιλκίς με ένα όχημα και δυο άνδρες καθώς και η Θεσσαλονίκη με δυο οχήματα και τέσσερις άνδρες.
Η δύναμη της Πυροσβεστικής, την οποία συντόνιζε ο αναπληρωτής διοικητής της Π.Υ. Γουμένισσας, κατόρθωσε να φέρει επιτυχώς σε πέρας το έργο της αντιμετώπισης και κατάσβεσης της φωτιάς. Κάηκαν μόνο 10 στρέμματα.