Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024, 4:56:33 πμ
Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2010 03:53

Τρεις κατασχέσεις έκαναν, η μια στην τραγική μάνα

Παραλογισμός και φρίκη. Είναι δυο λέξεις που ταιριάζουν στην εικόνα της ΕΑΣ Κιλκίς. Παραλογισμός διότι ο πρόεδρος Μπάμπης Παυλίδης αρνείται να απαντήσει εγγράφως σε ερωτήματα και ανησυχίες δυο συμβούλων του, των κ. Μιχάλη Κεσίδη και Γιώργου Αδαμίδη, οι οποίοι θορυβημένοι από τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών ζητούν υπεύθυνες και επομένως έγγραφες απαντήσεις.


Και φρίκη διότι αποκαλύφθηκε πως η τραγική μάνα που έβαλε τέλος στη ζωή της το περασμένο Σάββατο υπό το βάρος των χρεών και των κατασχέσεων, ήταν η μια μεταξύ των τριών  σε βάρος των οποίων εκδόθηκε εντολή κατάσχεσης!
Όταν στην ΕΑΣ Κιλκίς χρωστούν ακόμα και όσοι εισπράττουν για λογαριασμό της, όταν  εκκρεμούν από χρόνια δεκάδες οφειλές τρίτων προς αυτήν, όταν η συγκεκριμένη μάνα ήταν γνωστό πως αγωνιζόταν μόνη της να κρατήσει την κτηνοτροφική της μονάδα και να θρέψει τα πέντε ανήλικα παιδιά της, είναι  φριχτό από την διοίκηση να προωθείται η διαδικασία κατάσχεσης σε τρεις οφειλέτες - με ποια αξιολόγηση άραγε;- μεταξύ των οποίων η τραγική αυτόχειρας.
Το συγκλονιστικό δε είναι πως στην τελευταία συνεδρίαση του δ.σ., την περασμένη Τρίτη, όταν τέθηκε το θέμα από διοικητικό σύμβουλο και ζητήθηκαν εξηγήσεις, αντιμετωπίστηκε με απάθεια ωσάν να επρόκειτο περί ενός απλού συμβάντος.

Πως θα πληρωθούν
οι παραγωγοί
εσοδείας 2009;
Εν τέλει φαίνεται πως η ΕΑΣ είτε διαθέτει αποθήκες κρυφές, την ύπαρξη των οποίων γνωρίζει μόνο η ίδια, είτε η ΑΤΕ δεν έκανε καλά τη δουλειά της. Εκτός κι αν ο πρόεδρος της ΕΑΣ Μπάμπης Παυλίδης δεν λέει την αλήθεια όταν επαναλαμβάνει πως τα σιτάρια του δανείου βρίσκονται στις αποθήκες της Ένωσης.
Διότι οι ελεγκτές της ΑΤΕ, με εντολή της 25ης Διεύθυνσης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, όπως αποκαλύψαμε κατ’ αποκλειστικότητα, δεν βρήκαν στις αποθήκες ούτε την εσοδεία του 2008, την ποσότητα δηλαδή των 13-14.000 τόνων  που καλύπτει το ύψος του δανείου (2.300.000 ευρώ).
Με δεδομένο ότι η διοίκηση έχει προχωρήσει σε πωλήσεις περίπου 7.000 τόνων σταριού χωρίς αν έχει πληρώσει παραγωγούς, και δοθέντος ότι η εσοδεία του 2009 δεν υπερβαίνει τους 4.000 τόνους, το ερώτημα που θέτουν οι παραγωγοί της εσοδείας 2009 είναι το εξής: Αν αύριο το κράτος σφραγίσει την ενεχυριασμένη εσοδεία του 2008, που δεν βρέθηκε ολόκληρη άλλωστε- ποια σιτάρια θα πουλήσει η ΕΑΣ Κιλκίς για να πληρώσει τους παραγωγούς της εσοδείας 2009;

Αναπάντητα
τα ερωτήματα
Η ΠΡΩΙΝΗ είχε αποκαλύψει το έγγραφο που απέστειλαν προς τον πρόεδρο και το δ.σ. ζητώντας έγραφες απαντήσεις οι διοικητικοί σύμβουλοι Γιώργος Αδαμίδης και Μιχάλης Κεσίδης.
Ιδού το πλήρες κείμενο της από 9ης Φεβρουαρίου αίτησης:

Προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΑΣ Κιλκίς.
Κύριοι
Επειδή από τις διαδικασίες των συνεδριάσεων του Δ.Σ. της ένωσης κρίνουμε ότι δεν υπάρχει επαρκής ενημέρωσης επί διαφόρων θεμάτων τα οποία πιθανόν να δημιουργήσουν προβλήματα τόσο στην Ένωση όσο και σε όλους μας προσωπικά εφιστούμε, με την παρούσα μας, την προσοχή όλων των μελών του Δ.Σ. στα παρακάτω θέματα και ζητούμε πλήρη έγγραφη ενημέρωση.
1. Σχετικά με το δάνειο που λάβαμε από την Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος και την υποχρέωση που αναλάβαμε για την επιστροφή του με την πώληση των σιτηρών, ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί προκειμένου να τακτοποιηθεί η δέσμευσή μας αυτή έτσι ώστε να μην στραεί η Τράπεζα εναντίον της ένωσης και κατά επέκταση εναντίον όλων μας,
2. Σχετικά με τις δαπάνες ψηφιοποίησης για τις οποίες δεν ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες δημοπράτησης και των οποίων το κόστος δεν μας είναι γνωστό ζητούμε ενημέρωση για το ποσό του συνολικού κόστους και με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή της συγκεκριμένης διαδικασίας.
3. Πάρθηκε απόφαση για πώληση αλεύρων στην αλυσίδα super market ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ ζητούμε να μάθουμε εάν ολοκληρώθηκε και υπογράφηκε η σύμβαση βάσης της οποίας γίνεται η πώληση των αλεύρων στην συγκεκριμένη μονάδα,
3. Ποιοι είναι οι λόγοι που ανάγκασαν την υπάλληλο μας Γραμματικοπούλου Καλλιόπη που συνταξιοδοτήθηκε, να εγείρει αγωγή κατά των μελών του Δ.Σ. και γιατί δεν ενημερωθήκαμε.
5. Ποιο είναι το καθεστώς βάση του οποίου κατατίθενται στην Ένωσή τα χρήματα που εισπράττουν οι αιτιοσογράφοι από τους παραγωγούς και γιατί υπάρχουν, εάν υπάρχουν αιτισιογράοι οι οποίοι δνε αποδίδουν έγκαιρα τα χρήματα που ειπράττουν.

Μετά τιμής
Τα μέλη του Δ.Σ.
της ΕΑΣ Κιλκίς
Αδαμίδης Γεώργιος
Κεσίδης Μιχαήλ

Απαντήσεις στο …φλου
Ο κ. Μιχάλης Κεσίδης εμφανώς αγανακτισμένος δήλωσε στην ΠΡΩΙΝΗ ότι στη συνεδρίαση της Τρίτης δεν έλαβε όχι μόνο έγγραφη απάντηση, αλλά και οι προφορικές ήταν ασαφείς και γενικόλογες, δηλαδή στην ουσία δεν απαντήθηκαν τα ερωτήματά του. Κατόπιν αυτής της μεταχείρισης και πολιτικής του προέδρου δήλωσε ότι θα ζητήσει δια της δικαστικής οδού έγγραφες απαντήσεις και θα πράξει κάθε τι νόμιμο για την προστασία των συμφερόντων τόσο της Ένωσης όσο και των δικών του, καθώς δεν επιθυμεί να είναι υπόλογος σε διοικητικές πράξεις που δεν έχουν όχι μόνο τη συναίνεσή του, αλλά ακόμα και την υπογραφή του σε πρακτικά της διοίκησης.