Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, 9:48:14 μμ
Δευτέρα, 06 Απριλίου 2009 06:10

Χειρότερα κι απ’ τη Νάουσα καταντήσαμε στο Κιλκίς

«Στο Κιλκίς εφαρμόζονται όλα τα μέτρα ελαστικοποίησης των συνθηκών εργασίας. Από τις απολύσεις μέχρι την τετραήμερη εργασία, το μήνα με τις τρεις εβδομάδες εργασίας, την ημέρα με τις εξήμισι ώρες εργασίας, την απλήρωτη εργασία, όλη η γκάμα των μέτρων κατά της εργασίας εφαρμόζεται στο Κιλκίς. Καταντήσαμε χειρότερα κι από τη Νάουσα» κατήγγειλε από το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς ο πρόεδρος του Γιώργος Ιωαννίδης στη χθεσινή συγκέντρωση που οργανώθηκε με την ευκαιρία της πανεργατικής - πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας .


Ο κ. Ιωαννίδης στηλίτευσε τη στάση της εργοδοσίας και απέδωσε στη βουλιμία της την επιδείνωση των συνθηκών εργασίας και όχι στη διεθνή οικονομική κρίση, η οποία χρησιμοποιείται προσχηματικά.
«Καταγγέλλουμε την πολιτική ατή και δηλώνουμε ότι δεν θα δεχτούμε την κρίση να πληρώσουν οι εργαζόμενοι, αλλά αυτοί που τη δημιούργησαν» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο ψήφισμα που εκδόθηκε.
Στα ιδιαίτερα τοπικά θέματα οι εργαζόμενοι του νομού διεκδικούν:

Τοπικά θέματα
Διαπιστώνουμε ότι η ανεργία στο Νομό μας είναι σε ανησυχητικά μεγέθη ύστερα και από αυθαίρετες και καταχρηστικές απολύσεις και παρεμβάσεις ορισμένων επιχειρήσεων στις εργασιακές επικαλούμενες την οικονομική κρίση.
Γι’ αυτό ζητάμε
1) Απαγόρευση των απολύσεων-ενίσχυση και ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών (Επιθεώρηση Εργασίας, ΙΚΑ, ΟΑΕΔ) για πάταξη της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, των επισφαλών μορφών απασχόλησης και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.
2) Τόνωση του κατασκευαστικού κλάδου-εντατικοποίηση έργων Δημοσίων επενδύσεων (Δικαστικό Μέγαρο, Βρεφονηπιακό Σταθμό, Σχολεία, Εργατικές Κατοικίες, κ.α.)
3) Τόνωση της Τοπικής αγοράς εντατικοποίηση ενεργειών τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του Νομού μας-μέτρα στήριξης αδυνάτων πολιτών μας-προστασία των καταναλωτών.
4) Παραμονή του Κέντρου Νεοσύλλεκτων (στρατόπεδο Καμπάνη) ίδρυση και λειτουργία 2ου τμήματος ΤΕΙ-περισσότερες δομές κοινωνικής φροντίδας.
5) Συνεργασία και συντονισμός όλων των φορέων και προσώπων του Νομού με επιθετικές και δημιουργικές πρωτοβουλίες και δράσεις για άμβλυνση των συνεπειών της κρίσης σε Τοπικό επίπεδο.

Συγκέντρωση και πορεία ΠΑΜΕ
Στα συνθήματα των απεργών εργαζομένων που συμμετείχαν στην συγκέντρωση της Πλατείας Ειρήνης συνοψίζεται η κριτική και η καταγγελία της εκμετάλλευσης που βιώνουν οι εργαζόμενοι. «Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία, την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία», «Κρίση, ανεργία, αυταρχισμός, αυτός είναι ο καπιταλισμό», «ΓΣΕΕ εργατών κι όχι των εργοδοτών» φώναζαν οι απεργοί στην πορεία που οργάνωσαν - περί τα 100 άτομα - επί της 21ης Ιουνίου.
Νωρίτερα στην πλατεία Ειρήνης μίλησε το μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ Σπ. Σγούρος.