Κυριακή, 14 Απριλίου 2024, 2:04:33 μμ
Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008 10:54

Χωρίς αυξήσεις στα τέλη και με τοπική συγκοινωνία

Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε η δημοτική αρχή Χέρσου απάντησε με «πάγωμα» των τιμών των δημοτικών τελών, ενώ το τελικό αποτέλεσμα κάποιων αυξομειώσεων είναι προς όφελος των δημοτών.
Τα βασικά εκ των τελών, της ύδρευσης και της καθαριότητας φωτισμού παραμένουν ως έχουν.
Ειδικότερα το Δημοτικό Συμβούλιο Χέρσου αποφάσισε να κρατήσει για άλλη μια χρονιά το τιμολόγιο του νερού στα 0,55 Ευρώ/ λίτρο. Μείωσε το τέλος σύνδεσης από 140 ευρώ σε 110 ενώ αύξησε το πάγιο από 25 σε 30 ευρώ.
Αναφορικά με το τέλος φωτισμού και καθαριότητας θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα, ενώ η μικρή αύξηση στο τέλος καθαριότητας δεν καλύπτει ούτε τη μισή από την επιπλέον δαπάνη των 70.000 Ευρώ ετησίως που θα καλύψει ο δήμος προκειμένου να μεταφέρονται στον ΧΥΤΑ Κιλκίς τα απορρίμματα του δήμου.
Το τέλος βοσκής, το τέλος ακίνητης περιουσίας και τα άλλα δημοτικά τέλη παραμένουν ως έχουν.

Έτοιμη η μελέτη
Έτοιμη είναι η μελέτη του δρόμου Ηλιολούστου - Μεγάλης Στέρνας και μάλιστα έχουν ληφθε΄όλες οι εγκρίσεις των συναρμόδιων υπηρεσιών.
Η μελέτη βρίσκεται στα συρτάρια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς ελέω Κιλτίδη το έργο αυτό, με το οποίο ολοκληρώνεται η οδική ασφαλτοστρωμένη σύνδεση των οικισμών του δήμου μεταξύ τους, θα χρηματοδοτηθεί από πιστώσεις του Υπουργείου με 1.050.000 ευρώ!
Περί αυτού δεσμεύτηκε ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου πέρυσι ο κ. Κιλτίδης.

Από Γενάρη
η  Συν - κοινωνία
Μετά την αναβολή του κεντρικού προγράμματος Συν - κοινωνία από την ΚΕΔΚΕ αναβάλλεται και στο Δήμο Χέρσου, που συμμετέχει στο πρόγραμμα με επιχορήγηση 106.500 ευρώ για 14 μήνες, η αστική συγκοινωνία μεταξύ των οικισμών του.
Από τις αρχές του έτους όμως, όταν θα κινηθεί το πρόγραμμα, λεωφορείο του ΚΤΕΛ, με το οποίο έχει συναφθεί ήδη η συμφωνία, θα περιέρχεται όλους τους οικισμούς και θα μεταφέρει τους δημότες στο Χέρσο. Το μεσημέρι το ίδιο λεωφορείο θα κάνει δρομολόγιο (επιστροφής) προς όλους τους οικισμούς.