Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 4:41:58 μμ
Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2009 13:29

«Χωρίς Πρόγραμμα, η Δημοτική Αρχή οδηγεί το Δήμο Γουμένισσας στην απομόνωση»

Από τη δημοτική παράταξη «Δημοτική Συνεργασία» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Με αγωνία οι δημότες στο Δήμο Γουμένισσας παρακολουθούν  τη Δημοτική Αρχή να προχωρά σε μια σειρά από κινήσεις, που υποδηλώνουν  πανικό, λόγω της αδυναμίας να λειτουργήσει και να διοικήσει με προγραμματισμένα εξαιτίας έλλειψης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης τόσο για την πόλη της Γουμένισσας και τους οικισμούς.


Σε μια περίοδο όπου αντίστοιχης δυναμικότητας  Δήμοι, τόσο σε γειτονικούς νομούς αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα προετοιμάζουν μελέτες, και σχεδιάζουν τις άμεσες κινήσεις τους για να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες της Δ  Προγραμματικής περιόδου μέσα από το  ΕΣΠΑ (Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς), στο  Δήμο μας με ευθύνη της διοίκησή του,  περιορίζουμε τις προσδοκίες της τοπικής κοινωνίας, πανηγυρίζοντας  για τα αυτονόητα.
Γιατί ήταν αυτονόητο και προδιαγεγραμμένο, ότι το έργο κατασκευής  των Εργατικών κατοικιών θα παραδίδονταν μέσα στα χρονικά περιθώρια που προέβλεπε η σύμβαση που υπεγράφη με τον ανάδοχο το 2006. Για να φτάσουμε όμως σε αυτή τη στιγμή προηγήθηκαν ενέργειες όπως η αγορά της αντίστοιχης έκτασης που ολοκληρώθηκε μέχρι το 1998 ενώ με τα από μια τετραετή περίοδο αδράνειας η δημοτική αρχή της περιόδου 2006-2006 προώθησε όλες τις διαδικασίες φτάνοντας μέχρι τη δημοπράτησή του.
Η άριστη συνεργασία με τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας και με τους τοπικούς πολιτικούς παράγοντες του νομού, απέφεραν αποτελέσματα τα οποία σήμερα είναι ορατά σε όλους και χρήσιμα στους δημότες του Δήμου Γουμένισσας.
Βέβαια τον πανικό της Δημοτικής Αρχής και τις βιαστικές κινήσεις  για να δείξει ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλίες,  επιβεβαιώνει η πρόθεσή της να προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο την παραχώρηση έκτασης για τη δημιουργία νέων Εργατικών κατοικιών,  Γουμένισσα 2.
Χωρίς σχεδιασμό, χωρίς διαβούλευση και χωρίς τεκμηρίωση προχωρά σε μια πρόταση για την οποία ως υπεύθυνη αντιπολίτευση εκφράζουμε τις επιφυλάξεις μας για τον τρόπο που κατατίθεται.
Θεωρούμε ότι για να έχει τύχη το αίτημα του δήμου Γουμένισσας το οποίο βέβαια θα έπρεπε ήδη να έχει  κατατεθεί στον ΟΕΚ στα προηγούμενα τρία χρόνια, θα πρέπει η επιλογή της θέσης να είναι αποτέλεσμα ενός καθαρού διαλόγου και μιας επιστημονικά τεκμηριωμένης άποψης, στοιχεία  στα οποία  οφείλουμε όλοι μας να σταθούμε με πολύ προσοχή απέναντί τους».