Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 11:23:35 πμ
Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2009 09:00

Χρόνια προβλήματα στο οδικό δίκτυο του Πάικου Κιλκίς

Τα σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο του Πάικου φέρνουν ενώπιον της Βουλής με ερώτησή τους προς τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ οι βουλευτές του Κ.Κ.Ε Σοφία Καλαντίδου και Γιάννης Ζιώγας.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησής τους  έχει ως εξής:
Τα τελευταία χρόνια σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε διάφορα σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της χώρας, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης για την κατασκευή των οδικών δικτύων από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλά και την εκχώρηση της κατασκευής και της συντήρησης τους σε ιδιωτικές κατασκευαστικές εταιρείες.


Ειδικότερα, στο Νομό Κιλκίς, στο οδικό δίκτυο του Πάικου, υπάρχουν χρόνια προβλήματα και βλάβες. Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής έχουν πρόβλημα στις καθημερινές τους μετακινήσεις. Τα προβλήματα σε ορισμένα τμήμα είναι τόσο εκτεταμένα που δημιουργείται θέμα με την ασφάλεια των επιβατών που χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο δρόμο.
Σκαμμένη άσφαλτος, λακκούβες, τσιμέντο που έπεσε από μπετονιέρα εργολάβου και στερεοποιήθηκε και χαλίκια από την βροχή σε διάφορα σημεία συνθέτουν μια κατάσταση επικίνδυνη. Σε ορισμένα τμήματα του οδικού δικτύου έχουν συμβεί κατολισθήσεις με αποτέλεσμα να μην χωρούν καν δύο οχήματα να περάσουν. Τα μπαλώματα δεν αντιμετώπισαν το πρόβλημα. Στο παρελθόν έχουν συμβεί και θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα. Οι μπάρες παραπλεύρως του δρόμου δεν έχουν ανακατασκευαστεί και παραμένουν κατεστραμμένες με μεγάλα τμήματα να μην προστατεύεται καθόλου από μπάρες.
Θεωρώντας ότι η ασφάλεια των μετακινήσεων και η αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων αποτελούν βασικά κοινωνικά δικαιώματα 
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα προτίθενται να λάβουν για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου και για ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής.