Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022, 7:16:33 πμ
etpa
Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021 18:34

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης «Κωνσταντινίδη» στον Άσπρο ν. Κιλκίς. Μεγάλες οι ζημιές

Συντάκτης:

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε αργά το μεσημέρι η φωτιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης «Κωνσταντινίδη» στον Άσπρο ν. Κιλκίς, αφού κατέκαψε μεγάλο μέρος της μονάδας.

Η φωτιά ξέσπασε στις 1:45 τα ξημερώματα της Τρίτης 30 Νοεμβρίου κι ενώ το εργοστάσιο ήταν κλειστό. Ο φύλακας που υπήρχε ειδοποίησε την Πυροσβεστική, αλλά η φωτιά απλώθηκε πολύ γρήγορα λόγω των εύφλεκτων υλικών που υπήρχαν στη μονάδα ανακύκλωσης.

 

Στο χώρο της βιομηχανίας έφθασαν αμέσως πυροσβεστικές δυνάμεις από Κιλκίς, Γουμένισσα και Θεσσαλονίκη, συνολικά 8 οχήματα με 18 άνδρες, καθώς και ένα βραχιονοφόρο όχημα από την Πυροσβεστική υπηρεσία Κιλκίς.

Τελικά, αργά το μεσημέρι η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο, έχοντας όμως καταστρέψει σύμφωνα με πληροφορίες του eidisis.gr, έναν στεγασμένο χώρο 4.000τ.μ. και με την μεταλλική του σκεπή να έχει καταρρεύσει.

Το εργοστάσιο βρίσκεται στην Παλαιά Εθνική Οδό Πολυκάστρου – Θεσσαλονίκης, περίπου δέκα χιλιόμετρα από το Πολύκαστρο, σε μικρή απόσταση από την ΠΑΘΕ. Στο χώρο του έχουν απομείνει σε επιφυλακή δυο οχήματα της Πυροσβεστικής, γιατί τα υλικά που έχουν καεί δεν είναι δύσκολο να προκαλέσουν ανάφλεξη.

Με το ξημέρωμα της Τετάρτης θα γίνει και η καταγραφή των ζημιών, που είναι πολύ μεγάλες, και το μέγεθος της πληγής για την τοπική οικονομία, τους ιδιοκτήτες και τους εργαζόμενους της μονάδας.