Quantcast
Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023, 4:55:29 πμ
Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2023 10:49

Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ν. Κιλκίς ο Χρήστος Γκαντίδης. Μετά από 20 χρόνια αποχαιρετά τη Γουμένισσα

Από την 1η Φεβρουαρίου 2023 με Διαταγή της Φυσικής ηγεσίας του Π.Σ. μετακινήθηκα στην «Διοίκηση Π.Υ. Νομού Κιλκίς» με έδρα την ομώνυμη πόλη – πρωτεύουσα. Για είκοσι (20) και πλέον συναπτά έτη προσπάθησα και προσέφερα τις υπηρεσίες μου ως «Αξιωματικός Π.Σ.» της ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ με τα καθήκοντα άλλοτε του Υποδιοικητή  και άλλοτε του Διοικητή.

 

Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή και υπερηφάνεια, που παρέμεινα και εκτέλεσα τα καθήκοντά μου στην ιδιαίτερη πατρίδα μου όλο αυτό το χρονικό διάστημα, και μου δόθηκε η ευκαιρία να τοποθετήσω ένα λιθαράκι στην εκπλήρωση της αποστολής του Π.Σ. και στην οικοδόμηση της καταξίωσης του στην Ελληνική κοινωνία. 

Προσπάθησα να είμαι δίκαιος, αντικειμενικός και αμερόληπτος, συνεπής, υπεύθυνος και αξιοπρεπής και απαλλαγμένος από συναισθηματισμούς και διακρίσεις.

Έφτασε λοιπόν η στιγμή του αποχαιρετισμού έχοντας την αίσθηση ότι επιτέλεσα στο ακέραιο το καθήκον μου. Συμπαραστάτες σε όλα αυτά τα χρόνια είχα τους άμεσους συνεργάτες και συναδέλφους μου, που αποτελούσαν και αποτελούν το πυροσβεστικό προσωπικό της Π.Υ. ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ. Εκφράζω ένα μεγάλο και ειλικρινές «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» σε όλο το Πυροσβεστικό προσωπικό της Π.Υ. που είχα την τιμή να συμπορευτώ και να διοικήσω από το έτος 2002 έως και σήμερα. Τους Αξιωματικούς, Πυρονόμους, Υπαξιωματικούς και Πυροσβέστες (μόνιμους και συμβασιούχους), που αγόγγυστα και αμέριστα εργάστηκαν για να προστατεύσουν την ζωή και την περιουσία των συμπολιτών μας. Ευελπιστώ να ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις των καιρών και να αφουγκραστήκαμε τις νέες κοινωνικές αναγκαιότητες, καλλιεργώντας ένα περιβάλλον «εμπιστοσύνης και ασφάλειας» της ζωής και της περιουσίας του κάθε απλού πολίτη και κάτοικου της περιοχής ευθύνης μας.

Δοξάζω τον Θεό και Ευχαριστώ τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Δημήτριο με όλη την «ιερατική κοινότητα», για την διαρκή ευλογία και προσευχή που χαρίζουν σε όλους μας κατά την υπηρεσιακή μας διαδρομή, ώστε να διαχειριζόμαστε και να ανταποκρινόμαστε με αποτελεσματικότητα, επιτυχία και ασφάλεια στο δύσκολο υπηρεσιακό μας έργο.

Εκφράζω τις εγκάρδιες ευχαριστίες μου και την εκτίμησή μου, σε όλες τις Διοικήσεις των Δημοτικών Αρχών αλλά και των Προέδρων των Κοινοτήτων του πρώην Δήμου Γουμένισσας και νυν Δήμου Παιονίας καθώς και των Διοικήσεων της πρώην Νομαρχιακής και νυν Π.Ε. Κιλκίς, από το 2002 έως και σήμερα, ως αρωγούς και συμπαραστάτες στην αγαστή συνεργασία μας προς όφελος των πολιτών στον τομέα αρμοδιοτήτων μας και της Πολιτικής Προστασίας.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Πρόεδρο, τα μέλη του Δ.Σ. και κατ΄ επέκταση όλα τα μέλη της «Εθελοντικής Ομάδας» του Κυνηγετικού Συλλόγου Παιονίας «ΤΟ ΠΑΪΚΟ» της Γ.Γ.Π.Π., για την αμέριστη βοήθεια στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Π.Υ. για όλα αυτά τα χρόνια, με την υπόμνηση να συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό την Εθελοντική τους δράση για την κοινωνία.

Ευχαριστώ επίσης όλες τις εμπλεκόμενες Στρατιωτικές Αρχές και τις Διοικήσεις της Δασικής Υπηρεσίας Γουμένισσας, της ΕΛ.ΑΣ., του Γ.Ν. Νοσοκομείου Γουμένισσας, της ΔΕΗ και ΔΕΔΗΗΕ για την διαχρονική και άψογη συνεργασία μας.

Ευχαριστώ τους τοπικούς εκπροσώπους των ΜΜΕ μαζί με τους τοπικούς Ραδιοφωνικούς Σταθμούς και τις Ηλεκτρονικές ενημερωτικές ιστοσελίδες τους, για την «αντικειμενική, έγκυρη και έγκαιρη» ανάδειξη των ειδήσεων και δράσεων, που σχετίζονταν με τις αρμοδιότητες μας, στην Τοπική κοινωνία. 

Πάνω απ΄ όλα όμως ευχαριστώ τον «επώνυμο» και «ανώνυμο» πολίτη και συμπολίτη, για την στήριξή του στις προσπάθειες μας που στέφθηκαν με επιτυχίες και για την κατανόησή του στα ανεπιτυχή αποτελέσματα των επιχειρησιακών δράσεων, που κληθήκαμε να επέμβουμε και να ενεργήσουμε, υπό την δική μου Διοίκηση και καθοδήγηση.

Από την πλευρά μου συνεχίζω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου από άλλη θέση ευθύνης και σε άλλη βαθμίδα και υπηρεσιακή Μονάδα, αυτή της «Διοίκησης Π.Υ. του Νομού Κιλκίς» και να συνδράμω στο δύσκολο έργο της διασφάλισης της προστασίας των πολιτών και του φυσικού μας περιβάλλοντος.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ…

Με εκτίμηση

ΧΡΗΣΤΟΣ Ι. ΓΚΑΝΤΙΔΗΣ

Αντιπύραρχος