Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 3:48:43 μμ
Κυριακή, 12 Μαρτίου 2023 16:55

Υψηλού επιπέδου επιστημονική ημερίδα από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Κιλκίς το Σάββατο 11/3/2023

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κιλκίς (Ο.Σ.Κ) πραγματοποίησε επιστημονική ημερίδα, που απευθύνονταν στα μέλη του, το Σάββατο 11.3.2023, σε αίθουσα του ξενοδοχείου Habitat  του Κιλκίς.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εργαστήριο Στοματολογίας του Οδοντιατρικού Τμήματος του Α.Π.Θ και την Ελληνική Εταιρεία Στοματολογίας.

 

Την ημερίδα πλαισίωναν οι εταιρείες Οδοντιατρικών ειδών Green Dental, Unicon Hellas και Frezyderm.

Η Ημερίδα διεξάχθηκε με μεγάλη επιτυχία και παρευρέθηκαν, ως σύνεδροι,  το μεγαλύτερο μέρος των μελών του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κιλκίς, οι οποίοι συμμετείχαν στην παρουσίαση με συνεχείς παρεμβάσεις και ερωτήσεις, όπως επίσης παρευρέθηκαν στην ημερίδα και οδοντίατροι από όμορους Νομούς.

Η Ημερίδα διεξάχθηκε στο πλαίσιο της επιστημονικής επιμόρφωσης των οδοντιάτρων με βάση τη ραγδαία επιστημονική ανάπτυξη και εξέλιξη της συγκεκριμένης επιστήμης τις τελευταίες δεκαετίες, όπου παρουσιάζονται νέες μεθοδολογίες αντιμετώπισης των οδοντιατρικών περιστατικών.

Γενικό θέμα της ημερίδας ήταν: «Η σημασία της κλινικής εικόνας στη διάγνωση των νοσημάτων του στόματος. Ο οδοντίατρος στην πρώτη γραμμή».

Τις εργασίες άνοιξε με χαιρετισμό και παρουσίαση των ομιλητών η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Παναγιώτα Γκόλιαρη, οποία και τόνισε τη μεγάλη σημασία της εν λόγω εκδήλωσης.

Στη συνέχεια  πήραν το λόγο οι εισηγητές  οι οποίοι ανέλυσαν το όλο θέμα με τις επιμέρους εισηγήσεις τους. Εισηγητές ήταν οι κκ. Πουλόπουλος Αθανάσιος, Καθηγητής Στοματολογίας και Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Τμήματος του Α.Π.Θ και Ανδρεάδης Δημήτριος, Αναπλ. Καθηγητής  Στοματολογίας του Οδοντιατρικού τμήματος του Α.Π.Θ. Παράλληλα εισηγήσεις πραγματοποίησαν και οι συνεργάτες τους κκ. Dr. Καλλιφατίδης Αντώνιος, Dr. Zήσης Βασίλειος, Παπαδόπουλος Πέτρος, Παρχαρίδης Ευάγγελος και Στεργιάδου Ευφημία.

Στο τέλος της ημερίδας έγινε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ εισηγητών και συνέδρων για την επίλυση αποριών και προβληματισμών.