Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024, 5:45:13 μμ
Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2009 14:49

Ζητούνται υποψήφιοι από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ

Όπου τρανός κι η φτώχεια του… Ολίγον παράδοξο αλλά ενώ τα μικρά κόμματα στο ν. Κιλκίς έχουν να επιλέξουν από κάμποσους ενδιαφερόμενους για τη συμπλήρωση των ψηφοδελτίων τους, στα κόμματα εξουσίας παρατηρείται δυστοκία. Ιδιαίτερα στο ΠΑΣΟΚ όπου ζητούνται δυο υποψήφιοι μετά την άρνηση τόσο του κ. Δημήτρη Μουζούρη, όσο και της κ. Μαρίας Αμανατίδου να πλαισιώσουν το πράσινο ψηφοδέλτιο μαζί με τους κ. Γ. Φλωρίδη, Γ. Φραγγίδη και Θ. Παραστατίδη.


Μια μικρή επιφύλαξη πρέπει να κρατηθεί για την κ. Αμανατίδου, αναφορικά με την πιθανότητα επανεξέτασης της στάσης της αν η πρόταση προέλθει από την Ιπποκράτους.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή δια του προέδρου της Λεωνίδα Δημητριάδη συνεχίζει να διερευνά πιθανούς υποψηφίους, ενώ στο «παιχνίδι» έχουν μπει και στελέχη της Αθήνας και ήδη έγιναν κρούσεις (Ν. Τερζής κ.α.) σε στελέχη του νομού από Παιονία και Κιλκίς, χωρίς όμως επιτυχία.
Η Ν.Ε. προετοιμάζει την προεκλογική μάχη και ήδη πρέπει να θεωρείται ότι το τοπικό ΠΑΣΟΚ θα οργανώσει δυο κοινές συγκεντρώσεις ομιλίες όλων των υποψηφίων βουλευτών του Κινήματος στο Κιλκίς και στην Παιονία.

Περιμένουν την Αθ. Λιάρτση
Το «ναι» της κ. Αθανασίας Λιάρτση περιμένουν στη Νέα Δημοκρατία από το τέλος της περασμένης εβδομάδας όταν και της προτάθηκε από Κιλκίς και Ρηγίλλης να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο.
Η κ.Λιάρτση ζήτησε χρόνο να κάνει τις επαφές της και να σκεφτεί. Μέχρι αργά το μεσημέρι χθες Τρίτη, όταν και τυπώθηκαν οι γραμμές που διαβάζετε, η κ. Λιάρτση δεν είχε δώσει την τελική της απάντηση. Η περιρρεόυσα ατμοσφαιρα και άποιες ακριτομύθιες που διαρρέονται προϊδεάζουν γα αρνητική στάση της κ. Λιάρτση.
Η συνεδρίαση της ΝΟΔΕ το βράδυ της Δευτέρας διεξήχθη με μεγάλη συμμετοχή και σε καλό κλίμα, όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής, και τα θέματα που συζητήθηκαν σχετίζονται με τη συγκρότηση της επιτροπής εκλογικού αγώνα, την προετοιμασία των προεκλογικών συγκεντρώσεων - ομιλιών του κόμματος.
Σίγουρη πρέπει να θεωρείται μια συγκέντρωση του κόμματος στο Κιλκίς με κοινή εμφάνιση όλων των υποψηφίων την τελευταία εβδομάδα.

Εδώ περισσεύουν
Για το ΚΚΕ η τελική επιλογή και συγκρότηση του συνδυασμού επρόκειτο να γίνει το μεσημέρι της Τρίτης και ισχύουν όσα ήδη αναφέραμε με τρεις βέβαιους  υποψήφιους (Άκης Οργαντζής, Μ. Αποστολίδου, Λάζαρος Ανδρεανίδης)
Στον Συνασπισμό - ΣΥΡΙΖΑ η συνεδρίαση της Νομαρχιακής επιτροπής το βράδυ της Δευτέρας αφιερώθηκε σε μια παραγωγική συζήτηση επί όλων των θεμάτων που συναρτώνται με τις εκλογές και φυσικά με τη συγκρότηση του συνδυασμού.
Τελική απόφαση δεν ελήφθη, ωστόσο δίπλα στους τρεις σίγουρους υποψήφιους (Γιόσκας Παυλίδης, Τάσα Κωνσταντινίδου, Κώστας Γεωργιάδης) καταβάλλεται προσπάθεια να ενταχθούν μια υποψήφια από την Παιονία (Μαρία Κασκαρίδου) και ένας συνδικαλιστής (Παναγιώτης Τσομπανίδης).
Τέλος, στον ΛΑ.Ο.Σ. το ψηφοδέλτιο θα οριστικοποιηθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Βέβαιοι υποψήφιοι πρέπει να θεωρούνται οι κ. Χρ. Ζησίδης, Άρης Πέντσης και Χρήστος Νάνος.