Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 1:35:42 πμ
Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2023 21:27

Επανήλθε η Γιορτή Ποδοσφαίρου της ΕΠΣΚ. Τιμήθηκαν οι άνθρωποι της προσφοράς στον κορυφαίο θεσμό της Ένωσης

Παρουσία των εκπροσώπων των Ποδοσφαιρικών Ομάδων του νομού Κιλκίς, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 2 Φεβρουαρίου 2023, στο κέντρο εστίασης "Κτήμα των Ευχών" στο Κιλκίς, η ετήσια Γιορτή Ποδοσφαίρου της ΕΠΣ Κιλκίς.

Μια γιορτή αντάξια του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου, κατά την οποία τιμήθηκαν άνθρωποι που πρόσφεραν στο Κιλκισιώτικο και στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, που έκαναν υπερήφανο το ακριτικό Κιλκίς και ξεχώρισαν για το ήθος και την συνεισφορά τους.

 

Παρουσία του Προέδρου της ΕΠΟ κ. Τάκη Μπαλτάκου, την εκδήλωση τίμησαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Βουλευτής του Νομού κ. Γεώργιος Φραγγίδης, οι Δήμαρχοι Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης και Παιονίας κ. Κωνσταντίνος Σιωνίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς κ. Παύλος Θωμαίδης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Κιλκίς κ. Κωνσταντίνος Πουντζουκίδης, η Πρόεδρος της Κοινοφελούς Επιχείρισης Παιονίας κα Γαρυφαλιά Καρβουνιάρη, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Παιονίας κ. Τριαντάφυλλος Ναλμπάντης, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου κ. Γεώργιος Ηλιάδης και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς κ. Βλαδίμηρος Παναγιωτίδης. 

Πολλοί ήταν οι Πρόεδροι Ενώσεων που τίμησαν την γιορτή της ΕΠΣΚ και συγκεκριμένα ο Αναπληρωτής Πρόεδρος ΕΠΟ και Πρόεδρος ΕΠΣ Αθηνών κ. Παναγιώτης Δημητρίου, ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και Πρόεδρος ΕΠΣ Πέλλας κ. Αστέριος Αντωνίου, τα Μέλη της Ε.Ε. ΕΠΟ κ. Μάνος Γαβριηλίδης, Πρόεδρος ΕΠΣ Θράκης, κ. Γεώργιος Χατζησαρόγλου, Πρόεδρος ΕΠΣ Δράμας και κ. Άγγελος Δανιήλ, Πρόεδρος ΕΠΣ Αχαΐας. Ακόμη παρέστησαν οι Πρόεδροι των ΕΠΣ Μακεδονίας κ. Σάββας Δημητριάδης, Ηρακλείου κ. Νίκος Τζώρτζογλου, Ξάνθης κ. Γεώργιος Πανίδης, Καβάλας κ. Γεώργιος Πριονίδης, Ημαθίας κ. Στέργιος Μουρτζίλας, Χαλκιδικής κ. Σταύρος Σαρηγιαννίδης, Τρικάλων κ Μπουτζιώλης Αθανάσιος και Κορίνθου κ. Τσιχριτζής Μιχάλης.

Την παραδοσιακή βασιλόπιτα ευλόγησε ο Παν. Αρχιμ. Απόστολος Πορτοκαλίδης, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίο, ενώ στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΕΠΣΚ κ. Κωνσταντίνος Πάταρας έκοψε την βασιλόπιτα πλαισιούμενος από τους άξιους συνεργάτες του ,  τον α Αντιπρόεδρο Σάββα Κουραλίδη, τον β Αντιπρόεδρο Τόδα Ιωάννη, τον Γεν. Γραμματέα Δημήτρη Μπαλάσκα,  και τα μέλη Παπαδόπουλο Λάζαρο , Παπαδόπουλο Θεόκλητο, Μαυρόπουλο Ιωάννη, Νίκογλου Δημήτριο, Μελετίδη Αβραάμ και Μουρτιάδου Γιαννούλα.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Κιλκίς τόνισε τις προσπάθειες που καταβάλει το Διοικητικό Συμβούλιο με συμμάχους όλους φιλότιμους παράγοντες, ώστε να διατηρηθούν τα συνεχώς ελαττούμενα Σωματεία, με τα προβλήματα όμως να είναι πολλά και ορισμένες φορές δυσεπίλυτα.

Το μείζον ζήτημα για τα ερασιτεχνικά Σωματεία, ανέφερε, αποτελεί η οικονομική επιβίωσή τους. Στην κατεύθυνση αυτή η επίσημη Πολιτεία πολύ σωστά επανέφερε την επιχορήγησή τους από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, και αυτή θα πρέπει να συνεχιστεί   συστηματικά σε ετήσια βάση με κύριο και βασικό κριτήριο την ενεργή δραστηριότητα του Σωματείου, και την απεξάρτηση από τις υπόλοιπες δαιδαλώδεις διαδικασίες που σύρονται τα Σωματεία, για να αποδείξουν την ύπαρξή τους. Έθεσε παράλληλα και τη συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούν τα Σωματεία, σε συνεργασία με τους Δήμους, ευχαριστώντας τους Δημάρχους Κιλκίς και Παιονίας  για την προσπάθεια που καταβάλουν και τη συμβολή τους στον τομέα αυτό.

Επίσης στο ευαίσθητο θέμα της ασφάλειας αθλητών μας στα γήπεδα ο Δήμος Παιονίας συνέδραμε ουσιαστικά με την προμήθεια  απινιδωτών, ενώ έχει δρομολογηθεί η προμήθεια απινιδωτών  και από το Δήμο Κιλκίς, με την ταυτόχρονη εξασφάλιση έξι απινιδωτών από χορηγίες για την κάλυψη όλων των αγώνων που διεξάγονται κάθε Σαββατοκύριακο.

Χαρακτήρισε θετικό βήμα την καταβολή ικανοποιητικής  χρηματοδότησης για το 2022 προς όλες  τις Ενώσεις, η οποία  βοήθησε στην κάλυψη λειτουργικών αναγκών και την υλοποίηση μιας καινοτόμου ιδέας του Προέδρου Νίκου Τζώρτζογλου που είναι η ίδρυση του Ινστιτούτου Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου, που θα βοηθήσει στην αυτοχρηματοδότηση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου

Την αρχή των βραβεύσεων έκανε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και επιχειρηματίας Στέφανος Λαΐδης, χορηγός STEPSPORT της Α1 κατηγορίας της ΕΠΣΚ, για την συνολική του προσφορά στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του ν. Κιλκίς (την απονομή έκανε ο Βουλευτής κ. Φραγγίδης).

Ο Πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Μπαλτάκος, τόνισε στον χαιρετισμό του τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει η ΕΠΟ προκειμένου να στηρίξει ουσιαστικά το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο, το οποίο αποτελεί τη ραχοκολιά του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, απονέμοντας το βραβείο fair-play 2021-2022 στην ΑΕ Πολυκάστρου για τον μεταξύ της αγώνα με τον Απόλλωνα Ευρωπού στα play off του περσινού Πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας. Το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος της ΑΕΠ Αβραμίδης.

Από τους παράγοντες τιμήθηκε ο Γιώργος Παναγιωτίδης, ποδοσφαιριστής με μεγάλη καριέρα και επί σειρά ετών Πρόεδρος στον Κιλκισιακό (από τον Αντιπρόεδρο της ΕΠΟ και  Πρόεδρο της ΕΠΣ Πέλλας κ. Αντωνίου), ο Στέλιος Ιασωνίδης από το Π. Γυναικόκαστρο (από τον Πρόεδρο ΕΠΣ Κορίνθου κ. Τσιχριτζή Μιχάλη), ο Λάζαρος Ιωαννίδης από τον ΠΑΟΚ Κρηστώνης (την απονομή έκανε ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Κυριακίδης Δημήτριος) και ο Αναστάσιος Κυφωνίδης από τον Μακεδονικό Πολυπέτρου (από τον Δήμαρχο Παιονίας  κ. Σιωνίδη Κων/νο).

Από τους προπονητές τιμήθηκε ο Ιωάννης Τεβρεντζίδης, με μεγάλη πορεία όσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως προπονητής, ενώ σήμερα προπονεί την ομάδα των Μακεδόνων Λιβαδίων (την απονομή έκανε ο  αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΠΟ και Πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών κ. Δημητρίου Παναγιώτη).

Από τους ποδοσφαιριστές βραβεύτηκαν οι Ιωάννης Κάργας του ΠΑΟΚ (από τον Β. Χατζηαποστόλου), Λάζαρος Βασιλειάδης (από τον Πρόεδρο ΕΠΣ Ηρακλείου κ.Τζώρτζογλου Νικόλαο), Χαράλαμπος Καλόνικος (από τον  Πρόεδρο της ΕΠΣ Θράκης κ. Γαβριηλίδη Μάνο), Αθανάσιος Αϊβάζης (από τον Πρόεδρο ΕΠΣ Χαλκιδικής κ. Σαρηγιαννίδη Σταύρο), Νικόλαος Κυπαρίσσης από τον Πρόεδρο της ΕΠΣ Καβάλας κ. Πριονίδη Γεώργιο), Παναγιώτης Μιχαηλίδης (από τον Πρόεδρο της  ΕΠΣ Αχαΐας κ. Δανιήλ Άγγελο) και Πασχάλης Τσαχουρίδης του Ηρακλή Αργυρούπολης (από τον Πρόεδρο της Ξάνθης κ. Πανίδη Γεώργιο).

Από τους ανθρώπους του τύπου τιμήθηκε για την πολυετή ανιδιοτελή προσφορά του ο Κωνσταντίνος Ίντος από τη Γουμένισσα, ο οποίος από το 1985 καλύπτει τα δρώμενα στο χώρο του ερασιτεχνικού βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο της ΕΠΣ Ημαθίας κ. Μουρτζίλα Στέργιο)

Τέλος, βραβεύτηκε η ομάδα της Κ16 του Αλέξανδρου Κιλκίς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της ΕΠΣΜ. Το βραβείο απονεμήθηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεωργαντά Γεώργιο και τον Πρόεδρο της ΕΠΣ Μακεδονίας κ. Σάββα Δημητριάδη στους ποδοσφαιριστές που συνοδεύτηκαν από τον προπονητή τους κ. Μιχάλη Αναστασιάδη.

Η εκδήλωση, την οποία παρουσίασε με επιτυχία ο Χρήστος Καναρόπουλος με τη συνδρομή του μέλους της επιτροπής τύπου της ΕΠΣ Κιλκίς Γεωργίας Τριανταφυλλίδου,   έκλεισε με δείπνο προς τιμήν των παρισταμένων και των τιμωμένων προσώπων.