Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020, 1:31:34 πμ
Δευτέρα, 11 Μαϊος 2020 11:26

Λάζαρος Μεταλλίδης - ΑΤΕΡΜΩΝ: Kιλκισιακός, η επόμενη ημέρα

Συντάκτης:

“Ό,τι μετριέται δεν μετράει πάντα, ό,τι μετράει δεν μετριέται πάντα”, Albert Einstein.

Με τον τρόπο αυτό θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε την παρουσίαση του κ. Μεταλλίδη Λάζαρου ιδιοκτήτη του Αθλητικού Οργανισμού Ατέρμων που δραστηριοποιείται από το 1999 έως και σήμερα ανελλιπώς, στον χώρο του αθλητισμού και ιδιαίτερα στο ποδόσφαιρο.

 

Ο κύριος Λάζαρος Μεταλλίδης γεννήθηκε στην Ξηρόβρυση Κιλκίς 30 Μαρτίου 1958 και σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανολόγος. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό ξεκίνησε από τις αλάνες των Mετεώρων Θεσσαλονίκης το 1970, αργότερα συμμετείχε διοικητικά 1997 στην ακαδημία του Γιώργου Κούδα όπου διετέλεσε πρόεδρος.

Ο κύριος Μεταλλίδης δήλωσε τα εξής:

«Το 1999 αποφάσισα να δημιουργήσω το πρώτο ολοκληρωμένο αθλητικό κέντρο στην Ελλάδα που θα περιελάμβανε ένα ευρύ φάσμα των αθλημάτων με ειδικό βάρος στο ποδόσφαιρο. Το κέντρο περιλαμβάνει 5 γήπεδα με φυσικό χλοοτάπητα, συνεδριακό κέντρο, κλειστό γήπεδο ολυμπιακών διαστάσεων, πισίνα, χώρους αναψυχής, χώρους διαμονής αθλητών και εστιατόριο.

Ο τόπος που αποφάσισα να υλοποιήσω το όνειρό μου είναι η αγαπημένη μου γενέτειρα, το Κιλκίς, θέλοντας να προσφέρω στην τοπική οικονομία και στην ανάδειξη του αθλητικού τουρισμού της ιδιαίτερης πατρίδας μου μέσω της προβολής της σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε χώρες του εξωτερικού, αν και υπήρχαν εναλλακτικές προτάσεις.

Το 2002 συνεργάστηκα με τη διοίκηση του Κιλκισιακού με τον τότε πρόεδρο κ. Παναγιωτίδη και δημιουργήσαμε τις πρώτες ακαδημίες του Κιλκισιακού με 150 παιδιά, ενώ η πρώτη ομάδα συμμετείχε σε πανελλήνια πρωταθλήματα της Β΄ και Γ΄ Εθνικής κατηγορίας με προπονητή τον κ. Αργυρούλη.

Ο Κιλκισιακός βρίσκει το προπονητικό του καταφύγιο στο αθλητικό κέντρο του Ατέρμονα, το κέντρο παρείχε τις υπηρεσίες του στον Κιλκισιακό και στις ακαδημίες με  προπονητές τον κ. Κοραϊδη Παύλο και άλλους, παράλληλα στο ίδιο διάστημα το κέντρο φιλοξενεί 250 παιδιά από την Θεσσαλονίκη με προπονητές τον κ. Σεντελίδη και τον κ. Τερζανίδη. 

Το αποτέλεσμα των συνεργασιών αυτών ήταν να αναδειχτούν παίκτες, όπως ο Χριστοδουλόπουλος Λάζαρος, ο Ηλιάδης Στέλιος, ο Γουναρίδης Στέφανος, ο Παπάζογλου Τάσος και άλλοι παίκτες οι οποίοι ακόμη και σήμερα αγωνίζονται στα πρωταθλήματα Super league, Football league, και Γ΄ εθνικής κατηγορίας.

Από το 2005 και μετέπειτα ο Ατέρμονας έπαψε να λειτουργεί ως χώρος εκπαίδευσης ακαδημιών, ο βασικός λόγος της μεταστροφής αυτής ήταν ότι η δημιουργία παικτών από τα σπλάχνα του συλλόγου παρουσίασε πολλά εμπόδια, με αποτέλεσμα να παρεκκλίνουμε από την  αρχική μα φιλοσοφία. Εμπόδιο στην υλοποίηση αυτής της φιλοσοφίας στάθηκε δυστυχώς η υπερβολική παρέμβαση των γονέων των παιδιών στην διαδικασία, με αποτέλεσμα την αναστολή του αρχικού πλάνου και δυστυχώς την εγκατάλειψη των στόχων.

Οι ακανθώδεις αυτές σχέσεις, με παράλληλη την μη αναγνώριση των τροφείων από τις μεταγραφές των παικτών σε ΠΑΕ, δημιούργησαν μια δυσμενή κατάσταση και ήταν μεγάλη αδικία εις βάρος του αθλητικού κέντρου, το οποίο επένδυσε περισσότερα από 1.000.000 σε υπηρεσίες οι οποίες τελικά δεν είχαν κάποιο σοβαρό ανταποδοτικό όφελος.

Τις υπηρεσίες αυτές ακόμη και τώρα θα ζήλευαν μεγάλες ΠΑΕ όπως, μισθοί προπονητών, αποστολές ομάδων, υπηρεσίες των εγκαταστάσεων, ρουχισμός, διοικητικό –επιστημονικό προσωπικό, καθημερινές μετακινήσεις με λεωφορεία, συμμετοχή σε αξιολογημένους αγώνες σε Αθήνα και εξωτερικό κ.τ.λ.

Τώρα πλέον, με γνώση, εμπειρία και όραμα τη δημιουργία μιας υγιούς και ανταγωνιστικής ομάδας μέσα από την οποία θα έχουν την ευκαιρία να αναδειχτούν ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές, επιθυμούμε να υλοποιήσουμε ένα σχέδιο δράσης, το οποίο, συνεπικουρούμενο από όλες τις συμπληρωματικές επιστήμες, τις οποίες το αθλητικό κέντρο Ατέρμων έχει ήδη σε λειτουργία προ τριετίας, θα ανταποκρίνεται στο σύγχρονο ποδόσφαιρο,

Ο  Κιλκισιακός με το ειδικό βάρος του ονόματός του και της ιστορικής του διαδρομής και την απήχηση που έχει στην τοπική κοινωνία, μπορεί να ηγηθεί και να σηματοδοτήσει μια νέα αρχή, με προσέγγιση στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, με μεθοδικότητα, σχέδιο, πλάνο, πρόγραμμα και με υπομονή μέχρι το όραμα να γίνει πραγματικότητα.

Ο Κιλκισιακός θα πρέπει να δημιουργήσει πρώτα τις βάσεις, παρέχοντας υψηλές υπηρεσίες στα παιδιά τα οποία έχουν δυναμική, φιλοδοξίες και διάθεση για να πετύχουν το όνειρό τους.

Οι υπηρεσίες που θα παρέχονται έχουν προσανατολισμό στην δημιουργία παικτών υψηλού επιπέδου οι οποίοι να μπορούν να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του σύγχρονου ποδοσφαίρου και την δημιουργία ομάδας υψηλής εκτίμησης στο transfermarkt.

Εξίσου σημαντική είναι η συνεργασία όλων των ομάδων του νομού για την δημιουργία δυναμικών τμημάτων των υποδομών του Κιλκισιακού Κ-13 Κ-15 Κ-17 από τις οποίες θα τροφοδοτείται η πρώτη ομάδα, η οποία με την σειρά της θα είναι στην κορυφή της μακροχρόνιας εκπαίδευσης των παικτών σε επίπεδο καθοδήγησης.

Για τους λόγους αυτούς, μαζί με μια ομάδα ανθρώπων με κοινό όραμα, επιστήμονες με εμπειρία, γνώσεις στο αθλητικό μάνατζμεντ, προπονητές με διάθεση και όρεξη για δουλειά, διεκδικούμε την ψήφο για την ανάληψη της διοίκησης του συλλόγου του Κιλκισιακού, για να προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε το μακροπρόθεσμο πρόγραμμα μας.

Κλείνοντας θα αναφερθώ στην ρήση του Bryan Tracy: «Ένα καθαρό όραμα, με την υποστήριξη ενός ξεκάθαρου σχεδίου, δίνει στον άνθρωπο μια φοβερή αίσθηση αυτοπεποίθησης και προσωπικής δύναμης».

Με τιμή

Λάζαρος Μεταλλίδης