Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020, 1:20:52 πμ
Πέμπτη, 21 Μαϊος 2020 20:55

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι το έργο του πλαστικού τάπητα (ταρτάν)

Συντάκτης:

Παρότι χρειάστηκε δεύτερος διαγωνισμός - του περσινού καλοκαιριού κρίθηκε άγονος- τον Οκτώβρη του 2019 και έχουν περάσει μήνες αφότου αναδείχθηκε ο μειοδότης, με προσφορά στο 40%, δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη οι εργασίες για την τοποθέτηση πλαστικού τάπητα στο δημοτικό στάδιο Κιλκίς.


Σύμφωνα με πληροφορίες των ΕΙΔΗΣΕΩΝ, μέχρι στιγμής κι ενώ πέρασαν μήνες από την κατακύρωση του μειοδότη, δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ του δήμου με τον ανάδοχο εργολάβο, γεγονός που δημιουργεί ανησυχίες για την συνολική τύχη του έργου, προϋπολογισμού κοντά 700.000 ευρώ.
Και τούτο επειδή η τοποθέτηση του ταρτάν πρέπει να γίνει μέσα στο καλοκαίρι, με κρίσιμους τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.
Υπενθυμίζουμε ότι το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ του Υπουργείου Εσωτερικών και το εν λόγω πρόγραμμα λήγει στο τέλος του έτους.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η διοίκηση του δήμου είναι θορυβημένη από την καθυστέρηση και ενδεχόμενη επίπτωσή της στην τύχη του έργου, διό και αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την επίσπευση των διαδικασιών. Στο πλαίσιο αυτό θα κληθεί σε ρητή προθεσμία να υπογράψει ο ανάδοχος τη σύμβαση, άλλως θα τον κηρύξει έκπτωτο ώστε μέσα από την προβλεπόμενη νόμιμη διαδικασία να ανακηρύξει το δεύτερο μειοδότη ώστε να προλάβει την υλοποίηση του έργου.
Ενός έργου απολύτως απαραίτητου για την εκγύμναση των αθλητών στίβου του δήμου καθώς ο υφιστάμενος έχει καταστραφεί και σε ορισμένα σημεία του εγκυμονεί κινδύνους για τους αθλούμενους.