Κυριακή, 26 Μαΐου 2024, 3:44:10 μμ
Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016 21:12

Στα γήπεδα της Α1 κατηγορίας

ΑΕ Πολυκάστρου – Επτάλοφος 1-0
Νίκη ουσίας και γοήτρου
Παιχνίδι ντέρμπι με όλη τη σημασία της λέξης. Έπαιξαν οι δυο πρώτες ομάδες και ο αγώνας δικαιολόγησε  τη θέση τους στη βαθμολογία. Όποια ομάδα έβαζε τέρμα, αυτή θα κέρδιζε «φώναζε» το παιχνίδι καθώς δημιουργήθηκαν φάσεις εκατέρωθεν από δυο ισάξιες ομάδες.  Για τον ΠΑΟΝΕ οι Ρωμανίδης και Παντελιάδης και για την ΑΕΠ οι Κωνσταντινίδης και Ζεμπεκέρης βρέθηκαν σε ευνοϊκές θέσεις  αλλά δεν ευτύχησαν  να στεφθούν σκόρρερς. Τελικά και στο 80’ το τέρμα σημείωσε ο Ιωαννίδης για τους γηπεδούχους που τώρα βρίσκονται σε απόσταση ενός βαθμού από τον πάντα προπορευόμενο ΠΑΟΝΕ.


Παρά το …ψοφόκρυο αρκετός ήταν ο κόσμος στο γήπεδο.

 

Πευκόδασος – Κρηστώνη 1-0
Τρίποντο –χρυσάφι
Ιδιαίτερης αξίας τρίποντο αποκόμισε στην έδρα του ο Απόλλων Πευκοδάσους με αντίπαλο τον ισχυρό ΠΑΟΚ Κρηστώνης. Οι γηπεδούχοι χάνονταν αν έχαναν και παίζοντας έξυπνα και δυνατά κατάφεραν να προηγηθούν και στη συνέχεια να δέσουν την άμυνά τους με διπλή ζώνη. Κάπως έτσι δεν …χάθηκαν, παρότι ο ΠΑΟΚ όπως σε πολλά προγενέστερα παιχνίδια, προσπάθησε να γυρίσει  το ματς. Τα προγνωστικά πριν τον αγώνα δεν τον ήθελαν να χάνει., Αλλά τα προγνωστικά ισχύουν  πριν το παιχνίδι. Μέσα στον αγώνα όλα μπορούν να συμβούν. Ο γηπεδούχος Απόλλων με το τρίποντο βελτίωσε τη βαθμολογική του θέση, είναι σε ασφαλή περιοχή, αλλά η συνέχεια θα δείξει. Πάντως αν συνεχίσει με την ίδια αγωνιστικότητα, ουδέν πρόβλημα.
Ο ΠΑΟΚ υποχώρησε στην τέταρτη θέση, σε μια εποχή που προσφέρεται για ανέλιξη καθώς στην κορυφή συμβαίνουν πράματα και θάματα.

 

Κιλκισιακός – Πάικο 1-2
Έχει τεχνογνωσία «διπλού» σε ντέρμπι
Δεύτερο συνεχόμενο νικηφόρο αποτέλεσμα εκτός έδρας σε ντέρμπι μάλιστα για το Πάικο κι αυτήν την φορά μέσα στο Κιλκίς επί του Κιλκισιακού.  Για τους τρεις βαθμούς χρειάστηκαν όχι μόνο η ευστοχία του Δασκάλου που πέτυχε και τα δυο γκολ των φιλοξενουμένων, αλλά τόσο η λανθασμένη εκτίμηση της τεχνικής ηγεσίας  στη συγκρότηση της 11άδας, τα σοβαρά λάθη της άμυνας και του τερματοφύλακα, συνεπικουρούμενων από τη  αστοχία των επιθετικών του Κιλκισιακού.
Το χαμένο πέναλτι στο 27’ από τον Λογγινίδη αποδείχθηκε καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα. Λίγο αργότερα βέβαια ο Μετεντζίδης ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1, καθώς το Πάικο προηγήθηκε νωρίς με τον Δασκάλου. Δυο λεπτά αργότερα όμως και πάλι ο Δασκάλου έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Όσο κι αν πίεσε ο Κιλκισιακός, κάποτε έπαιξε σε μισό γήπεδο τον αντίπαλό του, δεν άρκεσε για να ισοφαρίσει. Συμπέρασμα: Το Πάικο στην τρίτη θέση κι άλλη μια χαμένη ευκαιρία για τον Κιλκσιακό να προσεγγίσει την κορυφή.

 

Εθνικός Αξιούπολης – Π. Αγιονέρι 0-2
Άδικο αποτέλεσμα για τον Εθνικό
Το πράγμα είναι απλό. Παίζεις μπάλα, δημιουργείς ευκαιρίες, αξιοποιείς κάποιες – το ιδανικό είναι να τις αξιοποιείς όλες αλλά αυτό ούτε ο Μέσι το κατάφερε- και στο ισοζύγιο με τον αντίπαλο αν η ζυγαριά κλίνει προς το μέρος σου πήρες το τρίποντο.
Ο Εθνικός έπραξε ένα δυο από τα …προαπαιτούμενα. Έπαιξε καλή μπάλα, δημιούργησε επικίνδυνες φάσεις στα καρέ των φιλοξενουμένων, αλλά έμεινε εκεί. Τέρμα δεν σημείωσε.
Οι Ατρόμητοι πάλι πολλές ευκαιρίες δεν δημιούργησαν. Αλλά στις δυο φορές που έκαναν επικίνδυνη επίσκεψη στα καρέ των γηπεδούχων, έγραψαν αμφότερες με τους Χαραλαμπίδη και Μωυσιάδη στο 75’ και το 80’ αντίστοιχα. . Δυο γκολ και το ισοζύγιο έγειρε σ’ αυτούς. Για την ιστορία: Ο Εθνικός τελείωσε με 10 τον αγώνα λόγω αποβολής παίκτη του. Για την ιστορία επίσης τα παράπονά του προς τη διαιτησία αφού ζήτησε δυο πέναλτι  χωρίς να βρει ανταπόκριση.

Πλαγιά – Χέρσο 2-0
Ανάσα για την Πλαγιά
Δεύτερη νίκη στη σειρά και δεύτερη βαθιά ανάσα για την Αναγέννηση Πλαγιάς που επικράτησε στο ντέρμπι των γειτόνων. Ήταν καλύτερη η Αναγέννηση, έπαιξαν πιο έξυπνα και αξιοποίησαν τις ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν με τους Παπουνίδη και Αποστολίδη να χρίζονται σκόρερς. Η Δόξα πάλι φαίνεται να μην συνέρχεται από το πλήγμα της αφαίρεσης των έξι βαθμών. Η χαμηλή θέση της στη βαθμολογία δεν ανταποκρίνεται στην ποιότητα της ομάδας. Να συνέλθουν γρήγορα.

Ηρακλής Αργυρούπολης – Βαφειοχώρι 3-0
Αναμενόμενη νίκη
Τον ουραγό της βαθμολογίας φιλοξενούσε ο Ηρακλής και δε έχασε την ευκαιρία να προσθέσει τρεις βαθμούς στη …συλλογή του με σκόρερ τον Τακαβάκη. Οι φιλοξενούμενοι δεν πήγαν να χάσουν, πάλεψαν, είχαν δυο καλές ευκαιρίες να προηγηθούν, αλλά μέχρι εκεί… Οι  Ηρακλειδείς πέτυχαν τα τέρματα και γενικά πέρασαν ένα ευχάριστο απόγευμα.

 

Ν. Γυναικόκαστρο-Μεγάλη Βρύση 0-1
Σύγκρουση συναισθημάτων
Επιτέλους νίκη! Ήταν το επιφώνημα ανακούφισης που έβγαινε από τα χείλη των ανθρώπων της Μεγάλης Βρύσης μετά τη λήξη του νικηφόρου αγώνα μέσα στο Ν. Γυναικόκαστρο. Από την άλλη πλευρά τα χείλη των ανθρώπων των γηπεδούχων ήταν «πυρ και μανία» με τον βοηθό διαιτητή καθώς το γκολ του Αστέρα προήλθε από θέση οφσάιντ, όπως υποστήριζαν. Υπήρξαν διαμαρτυρίες, ένταση, αλλά το φύλλο αγώνα έγραψε και δεν ξεγράφει.
Ο Αστέρας με το τρίποντο ελπίζει σε καλύτερη συνέχεια. Αντίθετα οι γηπεδούχοι με 10 βαθμούς από την προτελευταία θέση δεν μπορούν να ελπίζουν σε πολλά.

 

Τα αποτελέσματα
ΑΕ Πολυκάστρου –Επτάλοφος  1-0
Κιλκισιακός- Γουμένισσα 1-2
Εθνικός Αξιούπολης –Π.Αγιονέρι 0-2
Πευκόδασος –Κρηστώνη 1-0
Αργυρούπολης –Βαφειοχώρι  3-0
Πλαγιά – Δόξα Χέρσου 2-0
Ν.Γυναικόκαστρο – Αστέρας Μ.Βρύσης 0-1

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ(16η αγωνιστική)
Επτάλοφος    34    
ΑΕ Πολυκάστρου 33    
Γουμένισσα    30    
Κρηστώνη    29    
Π.Αγιονέρι    27    
Κιλκισιακός    24    
Πλαγιά    24    
Αξιούπολη    23    
Πευκόδασος    20    
Αργυρούπολη    20    
Μ.Βρύση    20    
Δόξα Χέρσου    12    
Γυναικόκαστρο    10    
Βαφειοχώρι    2