Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, 3:05:46 πμ
Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2016 20:01

Στα γήπεδα της Α1 κατηγορίας

Γράφει ο Φώτης Ζάικος

 

Kιλκισιακός - Αναγέννηση Πλαγιά 1-1
ΠΕΤΑΞΕ ΒΑΘΜΟΥΣ Ο ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ
Ένας κακός Κιλκισιακός στο πρώτο ημίχρονo xωρίς νεύρο και νωθρός σε εκνευριστικό σημείο έδωσε δικαίωμα στην φιλοξενούμενη Αναγέννηση Πλαγιάς να σταθεί καλύτερα στο γήπεδο. Αξιοποίησε μάλιστα την υπεροχή της και πέτυχε ένα γκολ που όμως ακυρώθηκε μάλλον άδικα σαν οφσάιντ.  Δεν κάμφθηκε και λίγο αργότερα από ομαδική αδράνεια της άμυνας του Κιλκισιακού ο Παπουνίδης μέσα από την μικρή περιοχή έγραψε το 0-1.
Στην αμέσως επόμενη φάση ο τερματοφύλακας του Κιλκισιακού αναγκάστηκε σε εντυπωσιακή απόκρουση σε εκτέλεση φάουλ του Καλόνικου. Στο δεύτερο ημίχρονο κάπως βελτιώθηκε ο Κιλκισιακός αλλά η πίεση που ασκούσε περιοριζόταν  μέχρι την μεγάλη περιοχή του αντιπάλου. Ωστόσο στο 63’ ο αμυντικός Ραφαηλίδης με δυνατό συρτό σουτ ισοφάρισε. Στην συνέχεια πίεσε αλλά το γκολ της νίκης  δεν ήρθε. Ο Μωυσίδης στο 88’ έχασε την ευκαιρία του αγώνα αφού από μισό μέτρο έκανε την κεφαλιά πάνω στον τερματοφύλακα. Στο τέλος εκδηλώθηκαν και κάποια αχρείαστα νεύρα με αποτέλεσμα:  δύο κόκκινες κάρτες για την Πλαγιά και μία για τον Κιλκισιακό (Παπουνίδης και Καραγιαννίδης για τους φιλοξενούμενους και Ραφαηλίδης για τον  Κιλκισιακός)  Διαιτητής ο Κατσάνης.

Πάικο Γουμένισσας – ΑΕ Πολυκάστρου 2-0
ΝΤΕΡΜΠΙ ΑΠ’ ΤΑ ΠΑΛΙΑ
Ήταν ηλιόλουστο το  απόγευμα, το  παιχνίδι ντέρμπι από τα παλιά και πάνω από 250 φίλαθλοι πήγαν στο γήπεδο Γουμένισσας αφού το Πάικο πάει από νίκη σε νίκη, παρουσιάζει αξιόλογο σύνολο και είναι πάνω από όλα ομάδα. Μόλις στο 9’ ο δαιμόνιος Δασκάλου  έκανε το 1-0. Και να σκεφτείτε  πως  όλη την εβδομάδα ήταν άρρωστος. Με το σκορ υπέρ του, το  Πάικο κράτησε τον χώρο του κέντρου και της άμυνας. Η  ΑΕΠ έσφιξε την άμυνά της  περισσότερο με αποτέλεσμα να μην γίνει ούτε μία φάση αξιόλογη στη συνέχεια. Όλα αυτά όμως μέχρι το 82’ που ο Χ’Ασλανίδης πέτυχε το 2-0. Με την  νίκη αυτή το Πάικο έπιασε την ΑΕΠ στη δεύτερη θέση. Έχει καλή ψυχολογία και πάει την Τετάρτη στο τελικό κυπέλου ΕΠΣΚ με αντίπαλο τον Εθνικό Ν. Αγιονερίου.

 

Δόξα Χέρσου - Απόλλων Πευκοδάσους 1-0
ΟΙ ΒΑΘΜΟΙ ΣΤΗΝ ΔΟΞΑ
Πέτυχε το στόχο της η Δόξα Χέρσου να πάρει τους τρεις βαθμούς καθώς αγωνίζεται να ξεφύγει από την δύσκολη βαθμολογική θέση που βρέθηκε μετά την αφαίρεση έξι βαθμών. Ο νεοαποκτηθείς Κετικίδης που ήταν στην Δόξα και παλαιότερα ήταν ο σκόρερ του μοναδικού γκολ που έκρινε την συνάντηση. Η Δόξα είχε και χαμένο πέναλτι. Ο Απόλλων το πάλεψε προσπάθησε να πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία αλλά δεν τα κατάφερε. Έπαιξε όμως αρκετά καλά.

 

Βαφειοχώρι - Ν. Γυνοκόκαστρο 0-2
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΥΡΑΓΩΝ
Στο παιχνίδι του Βαφειοχωρίου αναμετρήθηκαν οι δύο συνονόματοι Μεγαλέξανδροι, ουραγοί στο βαθμολογικό πίνακα.  Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν ότι βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση και πήραν την νίκη με 2-0. Οι γηπεδούχοι που εκτός εξαιρετικού απροόπτου υποβιβάζονται προσπάθησαν, έδειξαν αγωνιστικότητα αλλά δεν είχαν τον τρόπο για να πετύχουν το κάτι παραπάνω. Στο Ν. Γυναικόκαστρο ελπίζουν πως κάτι θα αλλάξει. Και η ομάδα έστω και μέσω των πλέι άουτ θα παραμείνει στην κατηγορία.

 

Αστέρας Μ. Βρύσης -Ηρακλής Αργυρούπολης 2-1
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΝΙΚΗ
Τα κατάφερε ο Αστέρας στην έδρα του με αντίπαλο το μαχητικό Ηρακλή και πέτυχε σημαντική νίκη αφού και οι δύο ομάδες βρίσκονται κοντά στη βαθμολογία και τέτοιες νίκες ποδοσφαιρικά χαρακτηρίζονται εξάποντες. Ο Διονυσιάδης άνοιξε στο 12’ το σκορ και διαμορφώθηκε το 2-0 αργότερα. Ο Γ. Τακαβάκης για τον Ηρακλή μείωσε σε 2-1 και οι φιελοξενούμενοι  προσπάθησαν να ισοφαρίσουν αλλά ο Αστέρας κράτησε την μεγάλη νίκη και τους βαθμούς που η χρησιμότητά τους   θα φανεί αργότερα.

 

ΠΑΟΚ Κρηστώνης - Εθνικός Αξιούπολης 1- 0
ΕΝΑ ΑΛΛΑ ΤΡΙΠΟΝΤΟ
Με το φτωχό άλλα τρίποντο σκορ ο ΠΑΟΚ  Κρηστώνης κατέβαλε την αντίσταση του έμπειρου και μαχητικού Εθνικού Αξιούπολης στο γήπεδο Π. Γυναικοκάστρου που έχει σαν έδρα από την αρχή του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ. Με την νίκη αυτή η Κρηστώνη έχει σταθεροποιηθεί στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και θα είναι σίγουρα στα πλέι οφ. Αντίθετα ο Εθνικός άρχισε να χάνει συνεχόμενα παιχνίδια μέσα έξω και αν συνεχίσει έτσι θα έχει πρόβλημα.

 

ΠΑΟΝΕ Επταλόφου - Ατρόμητος Π. Αγιονερίου 2-1
ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΟΥ
Δυνατό παιχνίδι με πέναλτι γκολ, πέναλτι χαμένο, κόκκινες κάρτες, χαμένες ευκαιρίες και αρκετό καλό θέαμα στον Επτάλοφο. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με πέναλτι γκολ στο 30’ και στο 35’ ισοφάρισε ο νεοαποκτηθείς Τζεβελέκης 1-1. Το 2-1 έγινε με πέναλτι για τους γηπεδούχους και στο 83’ οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν αφού κέρδισαν νέο πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Παυλίδης απέκρουσε ο Αβραμίδης και στην προσπάθεια του ο Παυλίδης να πάρει την απόκρουση έπεσε πάνω στον τερματοφύλακα με αποτέλεσμα να δεχτεί κόκκινη κάρτα. Στην συνέχεια μετά την διαμαρτυρία δέχτηκε κόκκινη κάρτα στον πάγκο και ο Σάμιος. Με την νίκη αυτή ο ΠΑΟΝΕ κράτησε την πρωτοπορία και ξαναπήρε διαφορά τεσσάρων βαθμών από Πάικο και ΑΕΠ.