Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017, 9:18:41 μμ

Ελλάδα

Παρασκευή, 24 Μάρτιος 2017 08:50

Υπαρξιακό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ οι αλλαγές στα εργασιακά

Γράφτηκε από τον
Με μισό εκατομμύριο απλήρωτους εργαζομένους για διάστημα από έναν μέχρι και έξι μήνες, 400.000 μερικώς απασχολούμενους από μία έως τέσσερις ώρες την ημέρα και απροσδιόριστο αριθμό εργαζομένων χωρίς ασφάλιση στους αγρούς, στα εστιατόρια και στα ξενοδοχεία που σε λίγες ημέρες ανοίγουν για μια τουριστ.
Παρασκευή, 24 Μάρτιος 2017 08:50

Προετοιμασία ακόμη και για ρήξη

Γράφτηκε από τον
Οι οριακές ισορροπίες στο εσωτερικό της κυβέρνησης έρχονται στην επιφάνεια έπειτα από την τελευταία φάση της διαπραγμάτευσης του κυβερνητικού κλιμακίου με τους θεσμούς στις Βρυξέλλες. Οι υπουργοί Ευ. Τσακαλώτος, Εφη Αχτσιόγλου, Γ.
Παρασκευή, 24 Μάρτιος 2017 08:50

Παγιδευμένος ο Τσίπρας μεταξύ δανειστών και ΣΥΡΙΖΑ

Γράφτηκε από τον
Μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες μηνών να αλλάξει η ατζέντα της δεύτερης αξιολόγησης που έπρεπε να έχει κλείσει από τον Δεκέμβριο η κυβέρνηση πιέζεται πλέον ασφυκτικά από τους δανειστές να αποδεχθεί επώδυνα μέτρα προκειμένου να υπάρξει μια συνολική συμφωνία για τη χρηματοδότηση της οικονομίας και .
Η ΑΔΑΕ είχε ειδοποιήσει από το 2010 και ζητούσε διαρκώς από υπουργούς μέτρα ασφαλείας για τα δέματα-βόμβες. Οταν υπήρξε η περίπτωση υποκλοπής των συνομιλιών των μελών της τρόικας σε κεντρικό ξενοδοχείο οι θεσμοί αρνήθηκαν να δώσουν οποιοδήποτε στοιχείο.
Παρασκευή, 24 Μάρτιος 2017 08:00

Αναθεωρημένοι εκλογικοί κατάλογοι... Βρυξελλών - Αθήνας

Γράφτηκε από τον
Νερό στον μύλο των σεναρίων για εκλογές ρίχνει μια προγραμματισμένη για τις 20 και 21 Μαρτίου 2017 στις Βρυξέλλες συνάντηση εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης με ευρωπαίους αξιωματούχους για εκλογικά ζητήματα. Παρ' όλο που η ατζέντα της αφορά τεχνικά ζητήματα για τις εκλογές στο Ευρωκοινοβούλιο, ό.
Παρασκευή, 24 Μάρτιος 2017 08:00

Survivor η Ελλάδα στα φροντιστήρια

Γράφτηκε από τον
Πριν από πολλά χρόνια, ένα δημοσίευμα ξάφνιασε την ελληνική κοινωνία προβληματίζοντας το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Το δημοσίευμα έλεγε ότι ο μαθητής είναι ο πιο σκληρά εργαζόμενος στη χώρα, γιατί εκτός από το σχολείο, δαπανά πολύ χρόνο για εξωσχολική βοήθεια.
Παρασκευή, 24 Μάρτιος 2017 08:00

Το Βατοπαίδι και ο γόρδιος δεσμός της Βιστωνίδας

Γράφτηκε από τον
Η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για το «σκάνδαλο» της Μονής Βατοπαιδίου προκάλεσε σχόλια, ανακοινώσεις και πανηγυρισμούς, και ασελγείς παρεμβάσεις, και αυθαίρετες ερμηνείες. Η απαλλακτική κρίση με ομόφωνη αθώωση και των 14 κατηγορουμένων της υπόθεσης υφάνθηκε γύρω από συγ.
Παρασκευή, 24 Μάρτιος 2017 08:00

Το σχέδιο απαγωγής τραπεζικών από τους «Πυρήνες»

Γράφτηκε από τον
Οι «Πυρήνες» είχαν δημιουργήσει ολόκληρο... αστυνομικό τμήμα για να προχωρούν σε απαγωγές διευθυντικών στελεχών τραπεζών, να υφαρπάζουν στοιχεία ταυτοτήτων κ.λπ. Μάλιστα, για να διευκολύνονται στα σχέδια αρπαγής και στις ληστείες, παρουσιάζονταν σαν ανυποψίαστοι πολίτες και περαστικοί που χαιρετούσ.
Παρασκευή, 24 Μάρτιος 2017 00:50

Συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο είχε ο Τσίπρας στο Βατικανό

Γράφτηκε από τον
Για την όλα όσα έχει κάνει για τους κοινωνικά αδύναμους και τους φτωχούς ευχαρίστησε ο Πάπας Φραγκίσκος τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στη συνάντηση που είχαν το βράδυ της Πέμπτης στο Βατικανό.
Πέμπτη, 23 Μάρτιος 2017 23:50

Έπαινοι Καμμένου στη διακυβέρνηση Τραμπ

Γράφτηκε από τον
Την εκτίμηση ότι «αρχίζει μία καινούργια ημέρα για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και στον τομέα της άμυνας» και ότι «ενώ με την προηγούμενη κυβέρνηση, παρότι, ο ίδιος ο Πρόεδρος είχε βοηθήσει, είχαν την αντίληψη περί παγκοσμιοποιήσεως, η νέα διοίκηση του Τραμπ αντιλαμβάνεται τον ιδιαίτερο ρόλο του έθνους - κράτους, όπως επίσης και την ιδιαιτερότητα που έχουν τα κράτη με ιστορία και ιδιαίτερους δεσμούς να αναπτύξουν συνεργασίες» έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντησή του με τον νέο υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Τζέημς Ματίς στην Ουάσινγκτον.