Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017, 6:40:39 μμ

Ελλάδα


Για σειρά κακουργηματικών πράξεων ενώπιον του 1ου ειδικού ανακριτή

Ελευθερία Κολλια

Στις 21 Ιουνίου θα απολογηθούν οι τρεις πρώτοι συνεργάτες του Αρτέμη Σώρρα, για σειρά κακουργηματικών πράξεων ενώπιον του 1ου ειδικού ανακριτή, ως προς τη δικογραφία περί εγκληματικής οργάνωσης της «Ελλήνων Συνέλευσις».
Η υπερβολική ταχύτητα, της τάξεως των 144,343 Km/h, ήταν η αιτία του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος που συνέβη το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο Άδενδρο, ενώ αποκλείεται το ενδεχόμενο της δολιοφθοράς. Πρόκειται για τα πρώτα συμπεράσματα του πορίσματος που συνέταξε η τριμελής Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, που παραδόθηκε σήμερα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
«Λουκέτο» για τέσσερις συνεχείς ημέρες μπαίνει από αύριο, Σάββατο 20 Μαΐου, στους δήμους, λόγω των κινητοποιήσεων που κήρυξαν οι ομοσπονδίες των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για το θέμα των συμβασιούχων-παρατασιούχων, καθώς και για το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών.
Πέμπτη, 18 Μάιος 2017 17:50

DW: Τι συνδέει τον παλιό με τον νέο Τσίπρα;

Γράφτηκε από τον
Εκτενείς είναι οι αναφορές των γερμανικών μέσων ενημέρωσης στην χθεσινοβραδινή ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από την ελληνική Βουλή. Θα έρθει όμως τώρα και η πολυπόθητη ελάφρυνση του χρέους;

Προχωρά με ταχείς ρυθμούς η απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών για τη γνωστοποίηση λειτουργίας Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, θεάτρων και κινηματογράφων. Επέρχονται αλλαγές με στόχο να «ελαφρύνει» το σύστημα αδειοδοτήσεων ώστε να μην είναι περίπλοκες και χρονοβόρες οι απαιτήσεις και από την άλλη να προστατεύεται το δημόσιο συμφέροντος από παρανομίες.
Σε προβλήματα συνεργασίας μεταξύ του Αναισθησιολογικού και Γυναικολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Σάμου, αποδίδει με ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου την απόφαση των αναισθησιολόγων του νοσοκομείου να μη χορηγούν για λόγους ηθικής συνείδησης αναισθησία σε εθελούσια διακοπή κύησης.
Η ποιότητα και διαθεσιμότητα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης έχει βελτιωθεί στις περισσότερες χώρες του κόσμου μετά το 1990. Όμως, από την άλλη, έχουν αυξηθεί οι ανισότητες τόσο μεταξύ των χωρών, όσο και στο εσωτερικό τους.
Πέμπτη, 18 Μάιος 2017 15:50

Αντιδράσεις για την ένταξη 4χρονων στα νηπιαγωγεία

Γράφτηκε από τον
Τις δυσμενείς συνέεπειες για τα νήπια, αλλά και τις επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή γονέων και εργαζομένων από την ενδεχόμενη καθιέρωση της διετούς υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης παραθέτει σε ανοιχτή επιστολή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.
Δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος ενός 56χρονου και μιας 25χρονης σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, για παράνομο στοιχηματισμό μέσω Διαδικτύου.

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία άγνωστος χρήστης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης διέθετε, μέσω συγκεκριμένου προφίλ, προγνωστικά για δήθεν στημένους αγώνες έναντι χρηματικής αμοιβής.
Δύο τσουβάλια με σφαίρες για όπλα τύπου Καλάσνικοφ εντόπισαν και κατάσχεσαν, το μεσημέρι της Πέμπτης, στην περιοχή του χωριού Εξοχή Ιωαννίνων, στα ελληνοαλβανικά σύνορα, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας Ιωαννίνων.