Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017, 4:41:19 μμ

Ελλάδα

Οι χώρες της ΕΕ, οι οποίες ακόμη δεν έχουν ενταχθεί στην ευρωζώνη, θα πρέπει να συμμετάσχουν στις προπαρασκευαστικές συνομιλίες για την μεταρρύθμισή της για να δείξουν την ενότητα του μπλοκ και τη σπουδαιότητα του κοινού νομίσματος, δήλωσε σήμερα, Σάββατο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.
Τρεις μόνο εβδομάδες μένουν μέχρι τις 12 Νοεμβρίου, την Κυριακή που θα λάβει χώρα ο πρώτος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του κεντροαριστερού φορέα. Οι - εννέα μετά την αποχώρηση Κωνσταντινόπουλου- υποψήφιοι αρχίζουν να κλιμακώνουν τις εμφανίσεις τους, διαπιστώνοντας, ωστόσο, πως το ενδιαφέρον των πολιτών έχει "ξεφουσκώσει".
Μείωση 3% εμφάνισαν στην Ελλάδα το 2016 οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, σύμφωνα με νέα μελέτη του Κοινού Κέντρου Ερευνών (Joint Research Centre-JRC) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην ΕΕ των 28 υπήρξαν πέρυσι μεγάλες αποκλίσεις ανάμεσα στις χώρες, όσον αφορά τις εκπομπές του άνθρακα, που κυμάνθηκαν από μειώσεις 6% στη Βρετανία και στη Βουλγαρία και 3% στην Ισπανία μέχρι αυξήσεις 5% στην Ιρλανδία και στη Δανία, καθώς και 4% στη Σουηδία και στη Φινλανδία.
«Αγωνίζομαι για τη νίκη και πιστεύω ότι θα κερδίσω, αλλά μπορώ να είμαι και στρατιώτης και στρατηγός» δηλώνει ο επικεφαλής του Ποταμιού και υποψήφιος αρχηγός του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Σταύρος Θεοδωράκης.
Για επιτυχία της κυβέρνησης που δεν υπάρχουν σήμερα άνθρωποι που τρώνε από τα σκουπίδια όπως το 2014, έκανε λόγο η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, μιλώντας σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή.
Ενα «σερφάρισμα» στο Ιντερνετ από το κινητό τηλέφωνο ενός δράστη, η μαρτυρία ενός γείτονα για ύποπτο ταξί στο σημείο του φόνου, μία ατζέντα του θύματος αλλά και η αποκαλυπτική κατάθεση, τον περασμένο Αύγουστο ενός Αλβανού, οδήγησε την ΕΛ.
Με κεντρικό σύνθημα «Το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί», διοργανώνεται σήμερα η 11η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» σε 27 πόλεις της Ελλάδας, από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς». Η ενέργεια πραγματοποιείται, όπως κάθε χρόνο, ταυτόχρονα με τη μεγάλη Πανευρωπαϊκή διοργάνωση, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού και οδηγών για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.
Παρασκευή, 20 Οκτώβριος 2017 08:50

«Να μη συμβιβαστούμε με την παρακμή, τον φόβο και την αδράνεια»

Γράφτηκε από τον
«Αρχίστε την επανάσταση... χωρίς εμένα» λένε σήμερα πολλοί πρυτάνεις των πανεπιστημίων της χώρας, που βλέπουν πλέον στην καθημερινότητά τους τις συνέπειες της «ανακατασκευασμένης» ερμηνείας περί πανεπιστημιακού ασύλου, που ψηφίστηκε το καλοκαίρι από την κυβέρνηση.
Δριμεία κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, τόσο για την γενικότερη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, όσο ειδικότερα για την αγροτική της πολιτική, άσκησε από τη Λάρισα η Φώφη Γεννηματά.

Μιλώντας σε συγκέντρωση φίλων και οπαδών της Κεντροαριστεράς ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη ηγεσίας του νέου ενιαίου φορέα της, η κ.
Παρασκευή, 20 Οκτώβριος 2017 01:50

Δεν βρέθηκε το δονάκιο της χολέρας στο «Ελενα»

Γράφτηκε από τον
Δεν βρέθηκε το δονάκιο της χολέρας στο Νοσοκομείο «Ελενα Βενιζέλου». Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το απόγευμα της Παρασκευής το ΚΕΕΛΠΝΟ, αρνητικά είναι τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου των Κεντρικών Εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας για το στέλεχος εντεροπαθογόνου δονακίου (όπως το δονάκιο της χολέρας) που φερόταν ότι βρέθηκε σε λιμνάζοντα ύδατα στο Γ.