Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017, 10:18:31 πμ

Ελλάδα

Δευτέρα, 26 Ιούνιος 2017 19:50

Πάνω από το όριο οι μετρήσεις για το όζον στην Αθήνα

Γράφτηκε από τον
Οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού από τις καιρικές συνθήκες και λόγω των σημαντικών υπερβάσεων που παρατηρήθηκαν στις τιμές του όζοντος στην ατμόσφαιρα της Αττικής, εξέδωσε το υπουργείο Υγείας.

Όπως αναφέρεται στις οδηγίες, «άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον.
Με βελτιώσεις στην τροπολογία που έχει ήδη καταθέσει, επιχειρεί η κυβέρνηση και ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, προκειμένου να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο που έχουν προκαλέσει οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων των ΟΤΑ στον τομέα της καθαριότητας και υπό το βάρος των όγκων απορριμάτων που έχουν σωρευθεί στους δρόμους.
Γεννήτρια παραγωγής οξυγόνου εγκαταστάθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας ώστε να επιτευχθεί μεγάλη εξοικονόμηση πόρων αλλά και αυτονομία ως προς την παροχή ιατρικού οξυγόνου.

«Η απόκτηση ενός τόσο σημαντικού μηχανήματος είναι υψίστης σημασίας τόσο για το Γ.
Την άμεση αντικατάσταση του πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος» που είναι εδώ και μέρες ακινητοποιημένο λόγω μηχανικής βλάβης ζητά με επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και την πλοιοκτήτρια εταιρεία ο δήμαρχος Κισσάμου.
Δευτέρα, 26 Ιούνιος 2017 18:50

Τσίπρας: Είμαστε πολύ κοντά στην έξοδο στις αγορές

Γράφτηκε από τον
Με τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Eurogroup ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη θετική αντίδραση των αγορών, καθώς και ότι τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων βρέθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα από την έναρξη της κρίσης.

Την άμεση ανάκληση της οδηγίας που εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ στις 23 Ιουνίου και η οποία θέτει μέγιστο ημερήσιο αριθμό ιατρικών επισκέψεων των ασφαλισμένων στους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό γιατρούς και ελάχιστο χρόνο επίσκεψης, ζητά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Δευτέρα, 26 Ιούνιος 2017 17:50

Διεθνείς Aγώνες Kολύμβησης και Stand Up Paddle στην Κέρκυρα

Γράφτηκε από τον
Η μακρά θητεία των Φαιάκων στη θάλασσα, όπως προβάλλεται μέσα από τους Ομηρικούς στίχους, το θρυλικό και υπεράνθρωπο ταξίδι του Οδυσσέα προς αυτόν τον τόπο, αλλά και η αγάπη τους για την σημερινή Κέρκυρα, ενέπνευσαν μια παρέα φίλων να συλλάβουν την ιδέα της διοργάνωσης και καθιέρωσης Διεθνών Αγώνων Κολύμβησης και Stand Up Paddle (SUP), συνδυάζοντας έτσι τη μυθική παράδοση με τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Σε αναβολή των ορθοπεδικών επεμβάσεων, που απαιτούν ακριβά υλικά, προχωρά το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης με απόφαση της διοίκησης, καθώς για την κάλυψη των αναγκών της Ορθοπεδικής Κλινικής διατίθενται μόλις 60.000 ευρώ, από τα 3 εκατομμύρια ευρώ του προϋπολογισμού για το 2017.

Δευτέρα, 26 Ιούνιος 2017 16:50

Αργοστόλι: Συνελήφθη φυγάς 12 χρόνια μετά την απόδραση

Γράφτηκε από τον
Συνελήφθη στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς δραπέτης φυλακών, που αναζητούνταν από το 2005. Πρόκειται για 37χρονο σήμερα υπήκοο Αλβανίας, που εξέτιε ποινή κάθειρξης στις φυλακές Μαλανδρίνου, όταν τον Ιούλιο του 2005 ζήτησε και πήρε άδεια εξόδου από το κατάστημα κράτησης, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ.
Δευτέρα, 26 Ιούνιος 2017 16:50

Ρόδος: Σύλληψη δύο εφοριακών για δωροδοκία

Γράφτηκε από τον
Με προσημειωμένα χαρτονομίσματα στα χέρια συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης στη Ρόδο, στην περιοχή του Νιοχωριού στο κέντρο της πόλης, δύο εφοριακοί.

Είχαν φθάσει για ελέγχους στο νησί από ΔΟΥ της Κρήτης.