Σάββατο, 4 Μαΐου 2024, 12:09:30 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012 21:10

Κόντρα στον καιρό της κρίσης

Συντάκτης:

sianas1Ένα γνήσιο ποντιακό Παρακάθ’ διοργανώθηκε πριν λίγες μέρες στο Πολύκαστρο, στην φιλόξενη ταβέρνα του Μηνά, την «Πινακοθήκη».
Άνθρωποι που υπηρέτησαν και υπηρετούν τον ποντιακό χώρο,

seminario-kouklotheatrouΜε επιτυχία συνεχίζονται τα ανοικτά επιμορφωτικά σεμινάρια του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Παιδικών-Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Κιλκίς. Τα σεμινάρια που απευθύνονται στο εκπαιδευτικό προσωπικό των παιδικών σταθμών του Δήμου Κιλκίς, αλλά και σε γονείς,

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012 21:06

Λύκειο Ελληνίδων :"Εκδρομή στην «Ονειρούπολη» "

Συντάκτης:

oneiroupolhΤο Λύκειο των Ελληνίδων παράρτημα Κιλκίς, με αφορμή την έλευση των Χριστουγέννων, διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στην Ονειρούπολη της Δράμας, την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012. Ώρα αναχώρησης 08:30 π.μ. Η εκδρομή απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους! Θα σας παρακαλούσαμε,

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012 22:48

Ληστεία σε βάρος ταχυδρόμου του Κιλκίς

Συντάκτης:

eltaΠοτέ δεν πέρασε από το μυαλό του ταχυδρομικού του Κιλκίς πως μπορεί να πέσει θύμα ληστείας, από αυτές που βλέπουμε καθημερινά στα δελτία των τηλεοράσεων και νομίζουμε πως συμβαίνουν σ’ έναν κόσμο μακρινό.

xionia-ellhniko-kilkisΤο θέμα αφορά το Ελληνικό, ένα όμορφο ακριτικό χωριό του Κιλκίς, στον ορεινό όγκο των Κρουσσίων. Η πλειοψηφία των κατοίκων είναι πρόσφυγες του Πόντου που εγκαταστάθηκαν εκεί τη δεκαετία του '20. Πριν από 40 χρόνια στο χωριό υπήρχαν 500 κάτοικοι, αλλά με τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν διαχρονικά και ερήμωσαν την ελληνική ύπαιθρο κατέληξε σήμερα, μετά την εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση, να αριθμεί μόλις 100 κατοίκους, στην πλειοψηφία τους συνταξιούχοι.

plateia-eirhnhs-xristougennaΖωή αρχίζει να αποκτά και πάλι, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Δήμου Κιλκίς. Ήδη, την τρέχουσα εβδομάδα ξεκίνησαν οι εργασίες στησίματος των θεματικών Σπιτιών του Χωριού στην κεντρική Πλατεία Ειρήνης της πόλης του Κιλκίς, όπου τις επόμενες ημέρες θα χτυπά η καρδιά των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου.

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012 22:41

Στα χέρια του Εισαγγελέα η υπόθεση των δυο καθηγητών

Συντάκτης:

elme-kilkisΤην περασμένη Ανοιξη είχε φθάσει στα γυμνάσια και στα λύκεια του νομού επώνυμη καταγγελία εκπαιδευτικού, για δυο καθηγητές που είχαν τοποθετηθεί σε σχολείο και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, αλλά για δυο χρόνια δεν είχαν… πατήσει το πόδι τους!

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012 22:33

Θέσεις (εργασίας στο Δημόσιο) υπάρχουν!

Συντάκτης:

periferea-kilkis-kthrioΗ κίνηση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη να θέσει σε διαθεσιμότητα όλους τους διοικητικούς υπαλλήλους με σύμβαση εργασιας αορίστου χρόνου είχε τις παρενέργειές της και στο νομό Κιλκίς και συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα. Πέντε υπάλληλοι της ΠΕ Κιλκίς από το σύνολο τω 46 της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και μάλιστα ήδη δεν εργάζονται.

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012 22:31

Δήλωση Αγαθοπούλου για την ψηφιακή τηλεόραση

Συντάκτης:

agathopoulou-eirhnh«Σε όλο τον κόσμο η εισαγωγή της ψηφιακής τεχνολογίας, πέρα από τα ιδιοτελή συμφέροντα των κολοσσιαίων πολυεθνικών που κατέχουν τα δικαιώματα, σηματοδότησε και σημαντικές κατακτήσεις, βελτιώσεις στον τρόπο παραγωγής και επικοινωνίας, αλλά και στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Κάποιες εκδοχές της μάλιστα όπως η πληροφορική και το διαδίκτυο, επέφεραν επαναστατικές αλλαγές στις σύγχρονες κοινωνίες. Αυτά για να μην προστρέξουν οι γνωστοί καλοθελητές να μου χρεώσουν κάποια «τεχνολογική δεισιδαιμονία», αναφέρει σε δήλωσή της η βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου.

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012 22:29

«Νιώθω, νοιάζομαι, γελώ… στη ζωή μου προχωρώ»

Συντάκτης:

nhreasΟλοκληρώθηκε με επιτυχία το βιωματικό εργαστήρι για παιδιά «Νιώθω, νοιάζομαι, γελώ… στη ζωή μου προχωρώ» που υλοποίησε το Κέντρο Πρόληψης Των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς “ΝΗΡΕΑΣ”