Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024, 6:40:51 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2012 19:50

Απείχαν συμβολικά από την αιμοκάθαρση

Συντάκτης:

nosokomeioΜια ιδιαίτερα ευπαθής ομάδα πληθυσμού, οι νεφροπαθείς πλήττονται έντονα από τα μνημονιακά μέτρα και πρόσφατα εξέφρασαν με συμβολικό αλλά ιδιαίτερα εύγλωττο τρόπο την διαμαρτυρία τους.

Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2012 19:46

ΖΩγραφίζοντας με τον Χρήστο…

Συντάκτης:

tsiligkeridhsΟ γνωστός Κιλκισιώτης ζωγράφος Χρήστος Τσιλιγκερίδης την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου επισκέφτηκε τους μικρούς μαθητές της Β΄τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς αποδεχόμενος την πρόσκληση τους . Με το ζεστό του χαμόγελο πλησίασε τα παιδιά και τα πήρε μαζί του σε ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο των χρωμάτων και της φαντασίας

Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2012 19:38

Γουμένισσα: Τιμή στην τρίτη ηλικία

Συντάκτης:

ag-tryfonaMε ενθουσιασμό και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου, από το Σύλλογο« Άγιος Τρύφων Γουμένισσας »η εκδήλωση για την Τρίτη Ηλικία, Ως ένδειξη σεβασμού προς αυτήν.
Μέσα σε μια ατμόσφαιρα εξαιρετικά φιλική και χαρούμενη η γιορτή ξεχείλιζε ζεστασιά και φροντίδα για τους ανθρώπους που αποτελούν πηγή εμπειρίας και γνώσης.

opongaΟ Οργανισμός Πολιτισμού Νέας Γενιάς & Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς στο πλαίσιο συμμετοχής του στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LEONARDO DA VINCI – VETPRO  υλοποίησε ένα σχέδιο κινητικότητας (εκπαιδευτικό ταξίδι) στην Λεμεσό της Κύπρου, από τις 11 έως τις 17 Νοεμβρίου, με τίτλο «Ηγεσία για Καθηγητές, Εκπαιδευτές και Συμβούλους». Φορέας Φιλοξενίας ήταν η εταιρία συμβούλων και κατάρτισης «Shipcon Limassol Ltd».

faxouridisΗ υποκριτική στάση της πλειοψηφίας στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο βγάζει μάτι. Δεν εξηγείται διαφορετικά η στάση της. Είναι πάγια τακτική τους να αναγνωρίζουν το γεγονός της υποχρηματοδότησης, να υπάρχουν ελλείψεις, την ίδια στιγμή να υποστηρίζουν ότι όλα βαίνουν καλώς και να επαίρονται για τις υποτυπώδεις δράσεις τους για την κάλυψη βασικότατων λαϊκών αναγκών εν έτει 2012.

Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2012 15:26

Χύτρα ταχύτητας 2.700 ετών την Αξιούπολη!

Συντάκτης:

savvopoulou-thomaiΚάποια αρχαία νοικοκυρά πήρε μαζί της στον άλλο κόσμο την αγαπημένη της χύτρα και έτσι έφτασε μέχρι τις μέρες μας η πρώτη πλήρως σωζόμενη «χύτρα ταχύτητας» ηλικίας 2.700 χρόνων, που βρέθηκε σε νεκροταφείο της περιοχής Αξιούπολη Κιλκίς και πρόκειται να παρουσιαστεί σε συνέδριο για την Κεραμική της Αρχαϊκής Εποχής που αρχίζει την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη.

menoume-elladaΣτις ομορφιές του δήμου Παιονίας περιηγήθηκε για μια εβδομάδα το συνεργείο της εκπομπής «Μένουμε Ελλάδα» της ΝΕΤ.
Μετά από πρόσκληση του δημάρχου Παιονίας Αθανασίου Λαπόρδα, η δημοσιογράφος Γιάννα Αναστασιάδου και το συνεργείο της ΝΕΤ πραγματοποίησαν γυρίσματα σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς του Δήμου.

Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2012 15:21

Διανομή τροφίμων στο Πολύκαστρο

Συντάκτης:

triteknoi1Μοιράστηκαν με επιτυχία στο Πολύκαστρο και στο Κιλκίς τα πρώτα τρόφιμα σε όσους ήταν δικαιούχοι από τον Σύλλογο Τριτέκνων Πολυκάστρου του προγράμματος από τα αποθέματα της παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2012 00:02

Φυσικός …αέρας ήταν και πάει

Συντάκτης:

fysiko-aerio-kilkisΈπεα πτερόεντα αποδεικνύονται οι κατά καιρούς «δεσμεύσεις» αρμοδίων, πολιτικών και τεχνοκρατών, περί επικείμενης χρήσης του φυσικού αερίου από τα νοικοκυριά του Κιλκίς. Ο σχετικός διαγωνισμός ακυρώθηκε τον περασμένο μήνα λόγω «χαμηλής συμμετοχής» ενδιαφερόμενων επενδυτών για την συμμετοχή τους στη σύσταση της εταιρείας παροχής αερίου (ΕΠΑ) Κ. Μακεδονίας!

astynomiko-tmima-kilkisΗ  Πρόεδρος Γεωργία Τσελέκη και ο Γενικός Γραμματέας Ηλίας Παπαγεωργίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ν. Κιλκίς, συναντήθηκαν  στο  Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης με τον Αστυνομικό Διευθυντή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Γ.Α.Δ.Π.Κ.Μ.) Ταξίαρχο Παρασκευά ΜΑΡΑΠΙΔΗ,