Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024, 12:11:48 μμ
Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2009 05:09

Απειλές εναντίον γεωπόνων υπαλλήλων

Το Περιφερειακό Συμβούλιο της  Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων (Π.Σ ΠΕΓΔΥ) του νομού Κιλκίς, με ανακοίνωσή του καταγγέλλει δημόσια «τις απειλές που επανειλημμένα δέχτηκαν συνάδελφοι γεωπόνοι, υπάλληλοι της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Ν.Α Κιλκίς».
Στην ανακοίνωση, που υπογράφουν ο πρόεδρος Θεόδωρος Κοκκίνης, ο γραμματέας Κώστας Αυγερινίδης και η ταμίας Παρθένα Παμπουκίδου, αναφέρεται:


«Συγκεκριμένα, συνάδελφοι, στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων τους, που αφορά   το πρόγραμμα της Βιολογικής Γεωργίας, αφού διεξήγαγαν τους προβλεπόμενους διοικητικούς και επιτόπιους ελέγχους, καταλόγισαν τις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία κυρώσεις  σε  τρεις περιπτώσεις δικαιούχων.
Ένας εξ αυτών, παρουσιάστηκε αυθημερόν με την παραλαβή της έγγραφης πρόσκλησης – ειδοποίησης  (στις 17-9-2009) στην έδρα της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Ν.Α Κιλκίς και εξύβρισε και  απείλησε τον προϊστάμενο  της Δ/νσης και τον προϊστάμενο  του τμήματος Χω.Πε.Εγ της ίδιας υπηρεσίας. Ο ίδιος είχε επαναλάβει τις απειλές του και στις 19-6-2009 αλλά και παλαιότερα, μέσα στο χώρο των γραφείων του τμήματος Χω.Πε.Εγ, σε μία προσπάθειά του να εκφοβίσει τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους και να προκαταλάβει  το τελικό αποτέλεσμα ελέγχου.
Το Π.Σ ΠΕΓΔΥ του νομού  Κιλκίς καταδικάζει απερίφραστα τις ενέργειες αυτές ,που σκοπό έχουν να εκφοβίσουν τους συναδέλφους, ώστε να μην εκτελέσουν σωστά το καθήκον τους και να καταστούν όμηροι συμφερόντων και καταστάσεων.
Ταυτόχρονα, επειδή οι απειλές στρέφονταν εμμέσως και κατά της ζωής των συναδέλφων, ζητά από την πολιτεία να τους προστατεύσει.
Τέλος, σε ό τι αφορά τον Έλληνα αγρότη, τονίζουμε ότι οι γεωπόνοι δημόσιοι υπάλληλοι στεκόμαστε αλληλέγγυοι στα προβλήματά του, τα οποία γνωρίζουμε πολύ καλά και προσπαθούμε να τον βοηθήσουμε στη σημερινή  δύσκολη πραγματικότητα   που έχει προκύψει -μεταξύ άλλων- και από την μείωση των επιδοτήσεων. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ανεχτούμε απειλές και τραμπουκισμούς από αυτούς που έχουν συμφέρον να μην ασκήσουμε σωστά το καθήκον μας. Με τη βοήθεια των σύγχρονων ελεγκτικών μηχανισμών, τον σεβασμό στους νόμους, στη φιλοσοφία των προγραμμάτων - όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι τα αγροπεριβαλλοντικά -ευελπιστούμε στην ορθότερη διαχείριση και διοχέτευση των επιδοτήσεων. Αυτό αποτελεί συμφέρον του σημερινού Έλληνα αγρότη».