Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, 8:14:34 μμ
Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2009 03:43

Από σήμερα οι αποζημιώσεις. Από αύριο οι προκαταβολές

Το σίριαλ με τις προκαταβολές και τις διαδικασίες από πλευράς Αγροτικής, Ένωσης και Υπουργείου Οικονομικών ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας με την αποστολή - κοινοποίηση στο Κιλκίς και στην ΈΑΣ Κιλκίς της φορολογικής ενημερότητας που εξέδωσε το Υπουργείο οικονομικών. Η  διοίκηση της Ένωσης κατόρθωσε να πάρει ασφαλιστική ενημερότητα από το ΙΚΑ με τη δέσμευση ότι θα καταβάλει 170.000 ευρώ στο ίδρυμα.


Χρειάστηκε βεβαια να κινητοποιηθούν οι αγρότοκτηνοτρόφοι που την περασμένη εβδομάδα απέκλεισαν συμβολικά την Αγροτική και την ΕΑΣ Κιλκίς και ουσιαστικά η διοίκηση του συλλόγου αγροτοκτηνοτρόφων ήταν εκείνη (Λασκάκης, Σημαιοφορίδης, Κοτανίδης., Πολυχρονίδης, Καρυπίδης, Τερζής Καραπουρτσίδης) που πίεσε κυβέρνηση και τράπεζα για να δοθεί λύση.
Εξαιτίας της καθυστέρησης πληρωμών και με παρότρυνση των αγροτών ανέλαβε ρόλο συντονιστή της όλης προσπάθειας στο Κιλκίς ο Νομάρχης Ευάγγελος Μπαλάσκας και την περασμένη Τετάρτη συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη στη Νομαρχία. Ενόψει του αδιεξόδου ο κ. Μπαλάσκας ζήτησε τη συνδρομή του Υφυπουργού Οικονομικών Αντ. Μπέζα, όπερ και εγένετο για να δρομολογηθεί ουσιαστική η λύση.
Η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων παραγωγών δημητριακών θα γινει πιθανότατα το προσεχές διήμερο Πέμπτης - Παρασκευής.

Πληρώνονται  οι αποζημιώσεις
Από σήμερα Τετάρτη θα πιστωθούν οι λογαριασμοί των δικαιούχων αγροτών βάμβακος και καπνού και από Πέμπτη Παρασκευή οι αποζημιώσεις στα σιτηρά που ανέρχονται στο αξιοσέβαστο ποσόν των 10 ευρώ/στρέμμα στο σκληρό σιτάρι και 12 ευρώ / στρέμμα στο μαλακό. Συνολικά θα καταβληθούν 3,1 εκατ. ευρώ σε 1517 διακαιύχους αγρότες.