Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 6:40:31 μμ
Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2009 12:03

Δέσμευση Κ. Μπατζελή για πληρωμή επιδοτήσεων των αγροτών

Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ.Μπατζελή δεσμεύτηκε ότι μέχρι τέλη Δεκεμβρίου θα πληρωθούν όλες οι επιδοτήσεις των αγροτών, απαντώντας σε επερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ, που κατηγόρησαν την κυβέρνηση για πολιτική αφανισμού των μικρών και μεσσαίων παραγωγών. Ειδικότερα, τα αγροτικά προβλήματα βρέθηκαν στο επίκεντρο αντιπαράθεσης ανάμεσα στην αρμόδια υπουργό και τους βουλευτές του ΚΚΕ που είχαν καταθέσει σχετική επερώτηση.
Η υπουργός Κατερίνα Μπατζελή επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα στηρίξει το αγροτικό εισόδημα και θα ενισχύσει τους μικρομεσαίους αγρότες, ενώ δεσμεύτηκε επίσης ότι μέχρι τέλη Δεκεμβρίου θα πληρωθούν όλες οι επιδοτήσεις.
Παράλληλα, έδωσε έμφαση στην αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων, καθώς και στην προώθηση ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης και της «πράσινης γεωργίας».
Η υπουργός αναφερόμενη σε αιτιάσεις επερωτώντων βουλευτών σχετικά με τις κινητοποιήσεις των αγροτών, σημείωσε χαρακτηριστικά:
«Ο κάθε πολίτης, ο κάθε εργαζόμενος έχει το πολιτικό δικαίωμα της διαμαρτυρίας. Την πολιτική μας αυτή δέσμευση την τηρούμε. Η κυβέρνηση μας ουδέποτε ποινικοποίησε τους αγώνες. Ποτέ δεν το έκανε στο παρελθόν, δεν θα το κάνει και στο μέλλον».
Οι βουλευτές του ΚΚΕ υποστήριξαν ότι η πολιτική που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι ίδια με της προηγούμενης, της ΝΔ, και συνέχεια των επιλογών της ΕΕ.
Όπως τόνισαν, αυτή η πολιτική επιταχύνει την πορεία αφανισμού των μικρών και μεσαίων παραγωγών ενώ η παραγωγή συγκεντρώνεται στα χέρια λίγων. Ακόμα, χαρακτήρισαν υποκριτικές και αποπροσανατολιστικές τις διακηρύξεις της κυβέρνησης για το νέο μοντέλο ανάπτυξης και την «πράσινη γεωργία».
Η εισηγήτρια του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλίδου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αρνείται να δεσμευθεί για εγγυημένες τιμές παραγωγού, και δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο.
Για νέες κινητοποιήσεις αγροτών προειδοποίησε ο Αντ.Σκυλλάκος: «στη Θεσσαλία ζεσταίνουν τα τρακτέρ. Και δεν είναι σχήμα λόγου. Ο αγώνας για ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης θα συνεχιστεί και θα ενταθεί».