Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 7:10:21 πμ
Πέμπτη, 01 Απριλίου 2010 06:17

Εξοφλήθηκαν οι αγρότες. Ανάσα 45 εκατ. ευρώ στην αγορά

Όπως προαναγγείλαμε η εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης για το 80% των δικαιούχων αγροτών του νομού ολοκληρώθηκε την ρίτη με την πίστωση των λογαριασμών τους στην ΑΤΕ. Πρόκειται για εισροή 45 εκατ. ευρώ στους δικαιούχους αγρότες, ποσόν ικανό να ζεστάνει και την βαρέως χειμαζόμενη τοπική αγορά από την έλλειψη ρευστού. Με την αποστολή των καταστάσεων από την ΕΑΣ Κιλκίς στον ΟΠΕΚΕΠΕ στις αρχές της περασμένης εβδομάδας και τον έλεγχο που έγινε εκεί  καταφάνηκε  ότι τα λάθη διορθώθηκαν σε ποσοστό 80%. Είναι το ποσοστό των αγροτών που πλληρώθηκαν χθες Τρίτη 30 Μαρτίου.
Αυτή ήταν εξάλλου και  η εικόνα που αποκόμισε και ο βουλευτής και πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης από την καθημερινή επικοινωνία του με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και ενημέρωσε ήδη από το τέλος της εβδομάδας, όπως καταγράψαμε στο ρεπορτάζ της ΠΡΩΙΝΗΣ του Σαββάτου, ότι επίκειται την Τρίτη η πληρωμή - εξόφληση του 80% των δικαιούχων αγροτών. Ήταν άλλωστε η καθημερινή επικοινωνία και παρακολούθηση του προβλήματος από τον πρώην υπουργό και βουλευτή του Κιλκίς που απέφερε την αποστολή των στελεχών του ΟΠΕΚΕΠΕ στο Κιλκίς και με την βοήθεια των οποίων επιταχύνθηκε το έργο της διόρθωσης των λαθών ώστε να καταστεί δυνατή η εξόφληση έστω με καθυστέρηση δυο εβδομάδων από την υπόλοιπη χώρα.
Για το 20% που υπολείπεται κάποιες πληροφορίες επιμένουν ότι κι εκεί η εικόνα γρήγορα θα φωτιστεί και εκφράζεται η αισιοδοξία πως δεν θα χρειαστεί να περιμένουν μέχρι τον Ιούνιο για να εξοφληθεί η επιδότηση.
Το βέβαιο είναι πως από τη φετινή τραυματική χρονιά οφείλουν να λάβουν μαθήματα και να καταστούν σοφότεροι όλοι όσοι ενεπλάκησαν. Για να γίνουν τα παθήματα των άλλων μαθήματα για εκείνους.