Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024, 8:30:28 πμ
Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009 12:06

Επωφελής η συφωνία με τον Αρβανιτίδη

Από τη διοίκηση της ΕΑΣ Κιλκίς εκδόθηκεη ακόλουθη ανακοίνωση:
Σε συμφωνία ενοικίασης του καταστήματος τροφίμων (σούπερ μάρκετ της πόλης του Κιλκίς οδός Τσιρογιάννη και Β. Ρώτα) επήλθαν η Διοίκηση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών νομού Κιλκίς και η Εταιρεία ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Εμπορική και Εξαγωγική Εταιρία Α.Ε.Ε.Ε. (με έδρα την Πατρίδα Ημαθίας) η οποία δραστηριοποιείται πολλά χρόνια στο χώρο αυτό.


Οι τελικές υπογραφές οριστικοποίησης της επωφελούς για τα συμφέροντα της Ένωσης Κιλκίς συμφωνίας ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009 στο Κιλκίς. Την Διοίκηση της Ε.Α.Σ. Κιλκίς εκπροσώπησε ο πρόεδρος κ. Χαράλαμπος Παυλίδης και την εταιρεία ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Εμπορική και Εξαγωγική Εταιρία Α.Ε.Ε.Ε. ο κ. Γιώργος Αρβανιτίδης, ενώ παραβρέθηκαν και συνέδραμαν στην επίτευξη της συμφωνίας και οι νομικοί σύμβουλοι των δύο πλευρών οι οποίοι και ανέλαβαν στην σύνταξη και τον καθορισμό των όρων του συμβολαίου εκμίσθωσης του σούπερ μάρκετ.
Όσον αφορά αυτή καθ’ αυτή τη συμφωνία οι σημαντικότεροι όροι συνοψίζονται στα εξής: Η εκμίσθωση θα είναι χρονικής διάρκειας αρχικώς και βάσει του νόμου για μία 12ετία, το ποσό ενοικίου μηνιαίως θα ανέρχεται στις 10.000 ευρώ, με προκαταβολή 300.000 ευρώ για 2,5 χρόνια, η εταιρία του κ. Αρβανιτίδη δεσμεύεται να αγοράσει μετά την διενέργεια της σχετικής απογραφής που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Οκτωβρίου από την Ένωση Κιλκίς τα εμπορεύματα που υπάρχουν σήμερα εντός του σούπερ μάρκετ.
Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι η συμφωνία εκμίσθωσης της υπεραγοράς της Ένωσης Κιλκίς άνοιξε το δρόμο και για άλλες συμφωνίες συνεργασίας με την εταιρεία ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Εμπορικής και Εξαγωγική Εταιρείας Α.Ε.Ε.Ε. στον τομέα του αλεύρου καθώς επίσης και στον τομέα του άρτου προϊόντων που παράγει το Βιομηχανικό Συγκρότημα της ΕΑΣ νομού Κιλκίς που βρίσκεται στην Καλίνδρια.
Σημειώνεται επίσης ότι κανείς από τους εργαζόμενους που απασχολούνταν στο σούπερ μάρκετ δεν θα έχει απώλεια στην δουλειά του γιατί όλοι θα απορροφηθούν σε άλλες δραστηριότητες της ΕΑΣ νομού Κικλίς βάσει σχετικού οργανογράμματος που έχει ήδη συντάξει το Διοικητικό Συμβούλιο σε συνεργασία με τον Διευθυντή της ΕΑΣ νομού Κιλκίς.