Κυριακή, 21 Απριλίου 2024, 4:40:45 πμ
Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024 15:54

Φωνή απόγνωσης των αγροτών της Μακεδονίας από τους Ευζώνους

«Αφήστε μας να παράγουμε. Να ζήσουμε για να ζήσει κι η πατρίδα» είναι το απεγνωσμένο μήνυμα που στέλνουν εκατοντάδες αγρότες της Κ. Μακεδονίας το μεσημέρι της Δευτέρας από τους Ευζώνους.

 

Οι αγρότες από τα μπλόκα Αλεξάνδρειας, Αιγινίου, Δερβενίου, Αλμωπίας, Αλμυρού, Χαλκηδόνας και Κουφαλίων ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση  των αγροτών Παιονίας και Κιλκίς και  συγκεντρώθηκαν στον χώρο μπροστά από το Τελωνείο όπου από 15θημέρου παρέταξαν τα τρακτέρ τους οι αγρότες της Παιονίας του Κιλκίς και καθημερινά προβαίνουν σε κλείσιμο των συνόρων.

Καθημερινά κλείνουν κυρίως τη λωρίδα των φορτηγών καθώς θέλουν να αναδείξουν το μέγα πρόβλημα της κτηνοτροφίας, την ελληνοποίηση δηλαδή εισαγόμενων προϊόντων προς βλάβη των Ελλήνων παραγωγών.

Το μεσημέρι της Δευτέρας 26 Φεβρουαρίου περί τις 13.οο το συλλαλητήριο ξεκίνησε με χαιρετισμό του προέδρου του μπλόκου Ευζώνων Ηλία Κιτσικίδη και στη συνέχεια πήραν το λόγο αναπτύσσοντας τα επιμέρους προβλήματα και αιτήματα του αγροτικού κόσμου ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Παιονίας, Θωμάς Καρυπίδης, ο συντονιστής του μπλόκου Κιλκίς Δημήτρης Βαφειάδης και οι πρόεδροι των εφτά προαναφερθέντων μπλόκων της Κεντρικής Μακεδονίας και του Αλμυρού Μαγνησίας.

Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα οι αγρότες προώθησαν στην είσοδο του Τελωνείου  τα τρακτέρ και απέκλεισαν για μια ακόμη φορά και επί δίωρο τη διέλευση φορτηγών και επιβατικών αυτοκινήτων.

Οι αγρότες επέλεξαν να οργανώσουν τη Δευτέρα το συλλαλητήριό τους, ημέρα κατά την οποία συνέρχονται στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να υπενθυμίσουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο το αίτημά τους για τροποποίηση της ΚΑΠ καθώς ορισμένες πτυχές της ισχύουσας  αποδείχθηκαν βλαπτικές για τα συμφέροντά τους.

Τα τρακτέρ, όπως δήλωσε ο κ. Θωμάς Καρυπίδης, θα παραμείνουν στους Ευζώνους και μετά το συλλαλητήριο και απομένει στους αγρότες στις προσεχείς ημέρες να καθορίσουν  την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Τέλος, αξίζει να καταγραφούν οι θερμές ευχαριστίες προς τους αστυνομικούς εκ μέρους των αγροτών του μπλόκου των Ευζώνων για την ανθρώπινη συμπεριφορά και το πνεύμα συνεργασίας που επιδείχθηκε ώστε να επιτευχθεί με κοινές προσπάθειες η ελάχιστη κοινωνική επιβάρυνση από τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Πολυμέσα