Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021, 1:31:05 πμ
etpa
Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2020 08:38

Γεωργαντάς: Αποζημιώνονται οι συκοπαραγωγοί. Προωθήθηκαν τα αιτήματα για καρπούζι και πατάτα

Συντάκτης:

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μετά από έντονες και συστηματικές προσπάθειες, αποζημιώνει τους αγρότες των οποίων οι παραγωγές έχουν υποστεί ζημίες λόγω της πανδημίας.

 

Ήδη, εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η αποζημίωση των συκοπαραγωγών, οι οποίοι, το αργότερο έως 10 Ιανουαρίου, θα εισπράξουν 200€ ανά στρέμμα. Οι συνολικές αποζημιώσεις που θα καταβληθούν, ανέρχονται στο ποσό των 1,288,000€. 

Επιπλέον, τονίζεται ότι έχει προωθηθεί θετική εισήγηση προς τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την αποζημίωση των καλλιεργητών καρπουζιού και καλοκαιρινής-φθινοπωρινής πατάτας. 

Οπως επισημαίνει ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς, στο eidisis.gr, αναφορικά με αυτές τις καλλιέργειες, αναμένεται θετική ανταπόκριση στο τεκμηριωμένο αίτημα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να ακολουθήσει άμεσα η καταβολή των σχετικών ποσών. 

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς, δήλωσε ότι «σε μια δύσκολη για όλους μας περίοδο, το ΥΠΑΑΤ και ο Υπουργός Μάκης Βορίδης στέκονται δίπλα στους Έλληνες αγρότες, καλύπτοντας στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις ζημιές από τις πρωτόγνωρες και αντίξοες συνθήκες, που αντιμετωπίζουν».