Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021, 11:52:53 πμ
etpa
Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2020 21:18

Γεωργαντάς: "Η έξυπνη γεωργία, μονόδρομος για την αποτελεσματικότερη ανάπτυξη της ελληνικής αγροτικής παραγωγής"

Συντάκτης:

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς απηύθυνε, σήμερα, ομιλία στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας, με θέμα "Η ευκαιρία του πράσινου και ψηφιακού μετασχηματισμού για τη βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας".

 

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Γεωργαντάς ήταν ο κεντρικός ομιλητής στη Θεματική Ενότητα "Ευφυής Γεωργία – Ευφυής Συμβουλευτική : ο ψηφιακός καταλύτης για μία πιο βιώσιμη και ανταγωνιστική γεωργία". 

Βασικό θέμα της συζήτησης ήταν η συμβολή της ευφυούς γεωργίας στην ανταγωνιστικότητα και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα της γεωργίας, με έμφαση στα οφέλη και τις λύσεις για τους παραγωγούς καθώς επίσης και τα αναγκαία έργα υποδομής για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του εθνικού πρωτογενούς τομέα. 

Ο Υφυπουργός Γιώργος Γεωργαντάς, επικέντρωσε την ομιλία του στις στρατηγικές κατευθύνσεις και τα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού, στον τομέα αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στον προγραμματισμό της κυβέρνησης όσον αφορά την απλούστευση, τον ανασχεδιασμό και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Επιπλέον, μίλησε για τη δημιουργία Ψηφιακής Χάρτας του διατροφικού πλούτου της Ελληνικής Επικράτειας, η οποία θα δίνει έμφαση στα προϊόντα ΠΟΠ και θα έχει ως βασικό στόχο την ανάδειξη των τοπικών ιδιαιτεροτήτων αλλά και της αξίας των τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων αγροτικής παραγωγής, τα οποία αναδεικνύουν τη γαστρονομική φυσιογνωμία της εκάστοτε Περιφέρειας. 

Επιπλέον, ο Γ. Γεωργαντάς αναφέρθηκε στην επικείμενη ψηφιοποίηση των δραστηριοτήτων του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ για παροχή υπηρεσιών στην ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής και τροφίμων και στον ψηφιακό μετασχηματισμό του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Τέλος, ο Βουλευτής Κιλκίς τόνισε ότι οι αγρότες "δεν πρέπει να φοβούνται αλλά να αγκαλιάσουν τις νέες τεχνολογίες και πρακτικές, καθώς η έξυπνη γεωργία είναι ο μοναδικός δρόμος για να μπορέσουμε να έχουμε μια ανάταξη της πρωτογενούς παραγωγής στη χώρα μας".