Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 8:31:02 μμ
Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2009 15:06

Καταστροφές από χαλαζόπτωση

Εκτεταμένες καταστροφές σε γεωργικές καλλιέργειες προκάλεσε η έντονη χαλαζόπτωση το μεσημέρι της Τετάρτης 24 Ιουνίου. Επίκεντρο των καταστροφών η περιοχή Πολυκάστρου όπου ορισμένες καλλιέργειες στην Αρτζάν αφανίστηκαν.


Το χαλάζι χτύπησε καλλιέργειες και στις περιοχές Αξιούπολης, Λιμνοτόπου, Ριζίων, Βαλτοτοπίου, Τούμπας,  και σε μικρότερη ένταση στον Ευρωπό και στον Άγιο Πέτρο.
Άμεση ήταν η αντίδραση του ΕΛΓΑ και χθες το πρωί υπηρεσιακά στελέχη του οργανισμού επισκέφθηκαν την πληγείσα περιοχή για μια πρώτη αξιολόγηση των καταστροφών πριν τη εξατομίκευση των ζημιών ανά καλλιέργεια και παραγωγό.
Οι καταστροφές αφορούν κυρίως σε καλλιέργειες βαμβακιού, καλαμποκιού, κηπευτικών (βιομ. τομάτας) και δευτερευόντως σε σιτηρά.

Σήμερα
στα χαλαζόπληκτα
ο πρόεδρος του EΛΓΑ
Ο Πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α. κ. Νίκος Κατσαρός σήμερα Παρασκευή 26-06-09, θα επισκεφθεί τις χαλαζόπληκτες περιοχές των νομών Κοζάνης και Φλώρινας, το δε Σάββατο 27-06-09 τις περιοχές των νομών Κιλκίς και Πιερίας και θα μετάσχει σε συσκέψεις στο Βελβενδό και στην Κοζάνη, στο Αμύνταιο, στις Πρέσπες, στο Πολύκαστρο και στο Δίον.