Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021, 3:51:51 πμ
etpa
Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2010 09:19

Μισά τέλος Οκτώβρη Μισά πριν τις γιορτές

Συντάκτης:

Ate


Αν επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες των αγροτών που στηρίζονται σε διαβεβαιώσεις που λαμβάνουν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, φέςτος ίσως σημειωθεί ρεκόρ στον χρόνο πληρωμής των κοινοτικών επιδοτήσεων ή δικαιωμάτων, όπως ονομάζονται πλέον. Σύμφωνα λοιπόν με τις …καλλιεργηθείσες προσδοκίες μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου θα καταβληθεί το 590% των δικαιωμάτων, ενώ η εξόφληση αναμένεται πριν τις γιορτές ή το αργότερο στο τέλος του έτους.
Οι αγρότες του νομού περιμένουν και την επίσημη δέσμευση περί του χρόνου πληρωμής από στόματος του αρμοδίου Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη αύριο Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, όπου σε γνωστό ξενοδοχείο ο κ. Υπουργός θα συναντηθεί με την αγροτοσυνδικαλιστική ηγεσία των οργανώσεων της Βόρειας Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και των δυο Ενώσεων του νομού.  
Να σημειωθεί ότι οι υπηρεσίες της ΕΑΣ Κιλκίς έχουν σχεδόν ολοκληρώσει – απομένουν ελάχιστες προς διόρθωση μετά από συνεργασία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ-  τις διορθώσεις των λαθών στο σύστημα ΟΣΔΕ με την ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων έτους 2010.
Αν λοιπόν όλα πάνε καλά και πληρωθούν στο τέλος Οκτώβρη τις επιδοτήσεις (έστω τις μισές) θα πρόκειται για επιτυχία πρώτου μεγέθους καθώς χάνονται στα βάθη του χρόνου τα χρόνια που οι αγρότες πληρώνονταν Οκτώβρη μήνα επιδοτήσεις.
Εν αναμονή λοιπόν….