Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020, 12:42:54 πμ
Σάββατο, 08 Δεκεμβρίου 2018 19:15

Να επεκταθεί και στο ν. Κιλκίς η προκαταρκτική έρευνα για το "ελληνοποιημένο" γάλα

Συντάκτης:

Γράψαμε και ξαναγράψαμε και θα συνεχίσουμε, εφόσον δεν ληφθούν επαρκή μέτρα αντιμετώπισης, για την φαλκίδευση των κανόνων ανταγωνισμού με τη λειτουργία οιονεί καρτέλ στο γάλα, τις ανεξέλεγκτες εισαγωγές και τον κίνδυνο τελικά να υποθηκευτεί το μέλλον της Φέτας.
Ιδού λοιπόν μια ευχάριστη εξέλιξη, μια αχτίδα φωτός που ανέτειλε από την περιοχή της Θεσσαλίας. Η σχετική είδηση, όπως την μετέδωσε την περασμένη εβδομάδα η έγκριτη "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" της Λάρισας έχει ως εξής:


Κατεπείγουσα έρευνα για το ζήτημα του «ελληνοποιημένου» και «νοθευμένου» αιγοπρόβειου γάλακτος διέταξε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Ε», ο προϊστάμενος Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας.
Ο κ. Σταμάτης Δασκαλόπουλος παρήγγειλε ποινική προκαταρκτική εξέταση στους εισαγγελείς Πλημμελειοδικών Λάρισας, Βόλου, Τρικάλων και Καρδίτσας καθώς το θέμα αφορά (κυρίως) όλη τη Θεσσαλία, δηλαδή τη ραχοκοκαλιά της αγροκτηνοτροφικής οικονομίας της χώρας.
Η έρευνα ξεκινάει έπειτα από καταγγελίες για τις οποίες έλαβε γνώση η Εισαγγελία Εφετών και τα αποτελέσματά της θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τόσο ταλαιπωρημένο κλάδο. Σύμφωνα με τις καταγγελίες έχει δημιουργηθεί αθέμιτος ανταγωνισμός με τις παράνομες εισαγωγές και «ελληνοποιήσεις» του γάλακτος από χώρες κυρίως των Βαλκανίων αλλά και της υπόλοιπης Ευρώπης. Το φαινόμενο βάσει όσων καταγγέλθηκαν λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις το τελευταίο διάστημα και με αυτόν τον τρόπο, ζημιώνονται άμεσα και σε μεγάλο βαθμό οι Έλληνες παραγωγοί. Λόγω του μεγέθους του φαινομένου και του όγκου του «βαφτισμένου» αιγοπρόβειου γάλακτος η αγορά πραγματικά «πλημμυρίζει» από νοθευμένο γάλα, με αποτέλεσμα να μην βρίσκουν τρόπο να αντιδράσουν οι νόμιμοι κτηνοτρόφοι. Όπως καταγγέλλεται μεταξύ άλλων επρόκειτο για πράξεις που πλήττουν επί της ουσίας τον πυρήνα της ελληνικής οικονομίας.
Είναι χαρακτηριστικό πως πριν λίγες ημέρες με επιστολή τους προς την «ΕτΔ» οι Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι Αραδοσιβίων, Ολύμπου, Τσαριτσάνης, Σαρανταπόρου, Βαλανίδας και Ποταμιάς, κατήγγειλαν την ύπαρξη «καρτέλ» και την ανοχή στην πρακτική των ελληνοποιήσεων.

Θα επεκταθεί και στο Κιλκίς η έρευνα;
Εξ όσων γνωρίζουμε, πέραν των δικών μας δημοσιευμάτων σε ανάλογες καταγγελίες έχουν προβεί και αγροτοσυνδικαλιστικοί φορείς της Κ. Μακεδονίας και του ν. Κιλκίς. Και μέχρι τώρα τουλάχιστον δεν υπήρξε οποιαδήποτε αντίδραση, είτε της Πολιτείας είτε της Δικαιοσύνης.
Μήπως είναι καιρός τόσο ο Σύλλογος Αιγοπροβατορτρόφων Παιονίας όσο και ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Κιλκίς να επισκεφθούν τον Εισαγγελέα Κιλκίς, αιτούμενοι την επέκταση της έρευνας και στα όρια του ν. Κιλκίς;
Οι κ. Γιώργος Λασκάκης και Θωμάς Καρυπίδης έχουν το λόγο. Η Θεσσαλία ΄ναοιξε το δρόμο. Ας τον ακολουθήσουν. Ούτως ή άλλως από λόγια του αέρα", υποσχέσεις και "δεσμεύσεις" υπουργών, γραμματέων και "Φαρισαίων" περί πάταξης της γάγγραινας των ελληνοποιήσεων γάλακτος χορτάσαμε.