Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 4:06:42 πμ
Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022 15:46

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία χορήγησης αδειών φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το 2022

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων  (Επίκαιρα θέματα), έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία χορήγησης ΑΔΕΙΩΝ ΦΥΤΕΥΣΗΣ οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το 2022.

 

Για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας οι παραγωγοί που είχαν συγκεντρώσει 5,5 μόρια δικαιώθηκαν άδειες για όλα τα στρέμματα που είχαν αιτηθεί, ενώ στους  παραγωγούς με βαθμολογία 4,5 μόρια χορηγήθηκε άδεια ίση με το 23% της αιτούμενης έκτασης.

Στο σύνολο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας οι χορηγούμενες άδεις φύτευσης και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες έφτασαν τα 513 στρ.

Στους αμπελοκαλλιεργητές της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς χορηγήθηκαν 356 στρέμματα, με το ποσοστό που καλύπτουν οι χορηγούμενες άδεις στο Κιλκίς να υπερβαίνει το 69% του συνόλου των στρεμμάτων που χορηγήθηκαν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Το γεγονός αυτό αποτελεί σαφή ένδειξη του έντονου ενδιαφέροντος, νέων, κυρίως, παραγωγών για την περαιτέρω ανάπτυξη της αμπελουργίας στην περιοχή.

Τα νέα στρέμματα που θα προστεθούν στον αμπελώνα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς μοιράστηκαν σε 18 αμπελοκαλλιεργητές, από τους οποίους οι τέσσερεις, δικαιώθηκαν όλα τα στρέμματα που αιτήθηκαν, ενώ οι υπόλοιποι 14 παραγωγοί δικαιώθηκαν το 23% των αιτούμενων στρεμμάτων.

Με την πρόσθεση αυτών των στρεμμάτων, που θα πρέπει να εγκατασταθούν στον αμπελώνα του Κιλκίς μέχρι το 2024, τα οινοποιήσιμα αμπέλια στην περιοχή θα ξεπεράσουν τα 6.000 στρ., γεγονός που θα βοηθήσει στην εκτόνωση της πίεσης από την έντονη ζήτηση σε οινοποιήσιμα σταφύλια που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην περιοχή.

Ευχόμαστε επιτυχημένες φυτεύσεις στους παραγωγούς τονίζοντας ότι θα βρισκόμαστε κοντά τους σε οποιοδήποτε πρόβλημα εμφανιστεί για να μην χαθεί ούτε ένα στρέμμα από τις δυσεύρετες άδειες.

Κιλκίς 29-7-2022

Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ

ΑΡΓΥΡΗ ΛΕΥΚΗ