Quantcast
Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023, 6:30:00 μμ
Τάτσης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380

Αγροτικά νέα

Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011 17:11

Ανώνυμη εταιρεία ιδρύει η ΕΑΣ για εξωστρεφή δράση

Συντάκτης:
easΠραγματοποιήθηκε τελικώς την δεύτερη Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011 η Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΑΣ ΚΙΛΚΙΣ σύμφωνα με το Καταστατικό που ορίζει ρητώς τα σχετικά προβλεπόμενα, με την παρουσία 43 Αντιπροσώπων – Μελών επί συνόλου 67. Πρόεδρος της Γ. Συνέλευσης εξελέγη ο κ. Αθανάσιος Καρανάσος (ΑΣ ΜΥΡΙΟΦΥΤΟΥ) και Μέλη του προεδρείου η τριμελής επιτροπή από τους κ.κ. Γρηγοριάδης Ιωάννης (ΑΣΚΓΕ Κ. ΣΟΥΡΜΕΝΑ), Λαζαρίδης Κων/νος (ΑΔΣ ΒΑΘΗΣ), Πεχλιβανίδης Σάββας (ΑΔΣ ΠΟΝΤΟΚΕΡΑΣΙΑΣ).
agrotes«Πέρυσι αγοράζαμε το καλαμπόκι 17 λεπτά και φέτος 24. Το κρέας στον καταναλωτή φέτος αυξήθηκε 8%, αλλά στον παραγωγό, σε εμάς η τιμή μειώθηκε.. Πως θα συνεχίσουμε; «Ποιος υπουργός και ποιος τεχνοκράτης θα απαντήσει ποτέ στο ερώτημα – καλύτερα κραυγή να λέμε- του κτηνοτρόφου  Βαγγέλη Καζναφέρη και του συναδέλφου του Κώστα Κοτσαρή και του Γιώργου Παγώνη  στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου «Το Κιλκίς» το βράδυ της Πέμπτης στο Κιλκίς.
skandalidisO Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης ανακοινώσε τη δημοσίευση της προκήρυξης για τα «Σχέδια Βελτίωσης» που αφορούν τον εκσυγχρονισμό γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων ύψους 285 εκ. ευρώ, την έγκριση πιστώσεων για γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις του 2011,  ύψους 164 εκ. ευρώ, την έγκριση πιστώσεων για την πρόωρη συνταξιοδότηση για το 2011 ύψους 118 εκ. ευρώ.
Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011 22:22

ΕΑΣ Κιλκίς : Στο πλευρό των καπνοπαραγωγών

Συντάκτης:
paulidis_xaralamposΣτους 250 ανήλθε ο αριθμός των παραγωγών καπνού οι οποίοι προσήλθαν στα γραφεία της ΕΑΣ ΚΙΛΚΙΣ στις δύο μόλις πρώτες μέρες που ξεκίνησε η υποβολή στοιχείων για την υλοποίηση των Ατομικών Επιχειρησιακών Σχεδίων, όπως προβλέπεται από σχετική απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
ktinotrofoiΗ αβάσταχτη αύξηση του λειτουργικού κόστους σε βαθμό που να οδηγεί και τις ελάχιστες εναπομείνασες κτηνοτροφικές μονάδες σε «λουκέτο» εξωθούν τους κτηνοτρόφους στους δρόμους για να διαδηλώσουν τη διαμαρτυρία τους και να ζητήσουν μέτρα ανακούφισης από την κυβέρνηση. Τα παραπάνω προκύπτουν από τις εργασίες της συγκέντρωσης και του διαλόγου που διεξήχθη με κτηνοτρόφους υπό την αιγίδα της ΠΑΣΕΓΕΣ στα Τρίκαλα, ενώ κορυφώνονται οι διεργασίες και μεταξύ των αγροτοσυνδικαλιστών.
Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011 02:14

Στα Τρίκαλα οι αγρότες μας ενόψει κινητοποιήσεων

Συντάκτης:
agrotesΤην ώρα που οι αγροτοσυνδικαλιστές των γειτονικών νομών, Σερρών, Θεσσαλονίκης  και Πέλλας, προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις, στο Κιλκίς ξεκίνησαν οι διαβουλεύσεις και η προεργασία ώστε να συμφωνηθεί κοινό διεκδικητικό πλαίσιο, όπου θα συνυπάρχουν τα ιδιαίτερα προβλήματα και οι διεκδικήσεις των αγροτών του νομού.
Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011 02:05

Υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης καπνοπαραγωγών

Συντάκτης:
kapnaΤο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων - Διοικητικός Τομέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών/Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής ΠΑΑ, ανακοινώνει ότι δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για την υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης και πληρωμής A’ δόσης των δυνητικών δικαιούχων του Μέτρου 144 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 (ΠΑΑ)», με προϋπολογισμό που ανέρχεται στα 220.000.000 ευρώ.
elga2Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 1895/β/3.12.2010 ) η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την οποία ρυθμίζονται οι οφειλές προς τον ΕΛΓΑ.
Ειδικότερα, η ρύθμιση αφορά:
easΣυνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2010 στην Λάρισα, μετά από πρόσκληση της ΕΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ,  στην οποία συμμετείχαν 24 από τις 32 Ενώσεις της χώρας που συνολικά προσεκλήθησαν. Μεταξύ αυτών έδωσε το παρών και η ΕΑΣ ΚΙΛΚΙΣ με αντιπροσωπεία της από τον Πρόεδρο Χαράλαμπο Παυλίδη και τον Αναπληρωτή Διευθυντή Ευθύμιο Μιχαηλίδη.
Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2010 21:32

Προσεχώς η σύσταση του Διεπαγγελματικού Γάλακτος

Συντάκτης:
galaΣε τελική ευθεία βρίσκεται η απόφαση για τη σύσταση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων, όπως προέκυψε από τη σημερινή συνάντηση της αρμόδιας Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μιλένας Αποστολάκη με τους εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα ΠΕΚ, ΣΕΚ, ΣΑΓΕ, τους εκπροσώπους των  τυροκόμων και αυτούς της μεταποίησης, ΣΕΒΓΑΠ και άλλων μεγάλων γαλακτοβιομηχανιών. Οι εμπλεκόμενοι φορείς στον τομέα του γάλακτος δεσμεύτηκαν να καταθέσουν στο ΥΠΑΑΤ σχέδιο καταστατικού για τη σύσταση διεπαγγελματικής οργάνωσης μέχρι το Μάρτιο 2011 προκειμένου το ΥΠΑΑΤ να προβεί στην απαιτούμενη έκδοση Υπουργικής Απόφασης για την έγκριση της διεπαγγελματικής οργάνωσης.