Τρίτη, 18 Μαΐου 2021, 11:50:33 πμ
etpa

Αγροτικά νέα

Σε συνέχεια του με αριθμ. 2117/195639/31.07.2019 εγγράφου του Υπ.Π.Α.Α.Τ. τα οποία αναφέρονται στους Κανονισμούς (Ε.Ε) 2013/1308, 2018/273 και 2018/274 σάς ενημερώνουμε ότι όλοι οι αμπελουργοί υποχρεούνται να υποβάλουν κάθε χρόνο Δήλωση Συγκομιδής σταφυλιών μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «Δήλωση Συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων» της επίσημης ιστοσελίδας του Υπ.Α.Α.Τ. HYPERLINK "http://www.minagric.gr" www.minagric.gr.

Εδώ και μερικά χρόνια λόγω της κρίσης (οικονομικής και ελλείμματος ευαισθησίας) οι αγρότες κάτοικοι του λεκανοπεδίου Μουριών ζεσταίνονται κάθε Χειμώνα μόνο με τα παρήγορα λόγια των κυβερνητών. Διότι μόλις έρθει η παγωνιά τα καυσόξυλα από το Μπέλλες ξυλεύονται μεν αλλά μόνο από ιδιώτες χάριν του εμπορίου.

Μετά από αίτημα της χώρας μας, που κατατέθηκε πριν από τρία ολόκληρα χρόνια στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας,

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας|ΑΣΠΚΜ, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας|ΠΚΜ

Οι βροχές έκαναν την αρχή. Δεν είναι πρωτόγνωρο στο Κιλκίς να συνοδεύεται χρονικά ο θερισμός με τις απογευματινές μπόρες. Σχεδόν συμβιώνουν αγρότες και μπόρες τον Ιούνιο όταν από το πρώτο δεκαήμερο αρχίζει ο θερισμός. Φέτος όμως το παράκανε ο καιρός. Με αποτέλεσμα και ο θερισμός να καθυστερήσει, να μειωθεί η απόδοση  και να πειραχτεί η ποιότητα.

Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019 22:42

Υποτροφία σπουδών από την Φάρμα Κουκάκη

Συντάκτης:

Η Φάρμα Κουκάκη A.E. βρίσκεται πάντα κοντά στην προσπάθεια αναβάθμισης των πρακτικών παραγωγής του κλάδου και βοηθάει τους νέους να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια ώστε να μπορούν να διασφαλίσουν την επαγγελματική τους εξέλιξη.

Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που την χαρακτηρίζει, η επιχείρηση προχωράει σε χρηματοδότηση της υποτροφίας σπουδαστή στο I.IEK της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής σε ειδικότητα 'Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος' ή συναφείς ειδικότητες όπως «Στέλεχος Τεχνολογίας και Ελέγχου Τροφίμων και Ποτών», «Στέλεχος Επιχειρήσεων Τυποποίησης , Μεταποίησης & Εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων».

Παρά τις απογευματινές μπόρες της προηγούμενης εβδομάδας που ανέστειλαν και ίσως υποβάθμισαν τον θερισμό στα πεδινά του νομού, η φετινή συγκομιδή θα συγκαταλεχθεί στις υψηλότερες των τελευταίων ετών.
Αυτή είναι η εικόνα από την απόδοση των σιτηρών στα πεδινά του νομού όπου εδώ και δυο εβδομάδες ξεκίνησε ο θερισμός.

Αδειοδοτήθηκαν 2 εταιρίες για καλλιέργεια και παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης στις Μάνδρες ν. Κιλκίς και στο Μεσολόγγι. 

Συγκεκριμένα με Αριθμ. οικ.61490/804/Φ64.17 αποφασίστηκε η  Χορήγηση ενιαίας έγκρισης εγκατάστασης διάρκειας πέντε (5) ετών για τους σκοπούς της παραγράφου 1 του άρθρου 2Α του ν. 4139/2013 στην εταιρεία με την επωνυμία «GREEN LEAF MEDICAL - ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με δ.τ. «GREEN LEAF MEDICAL ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», εντός ενιαίας έκτασης 38,203 στρεμμάτων που βρίσκεται στο αγρόκτημα Μανδρών, αγροτεμάχια 84, 85 και 86, της Δημοτικής Ενότητας Γαλλικού, του Δήμου Κιλκίς, της Π.Ε. Κιλκίς, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019 21:10

Σε ποιον να υποβάλλουν δηλώσεις;

Συντάκτης:

Κυριακή των επαναληπτικών εκλογών ήτανε όταν η Φύση έστησε χουνέρι στους παραγωγούς του Δροσάτου και των Αμαράντων. Άνοιξαν οι ουρανοί κι αντί βροχής έριξαν χαλάζι.
Καταστροφές μέχρι και 90% σε αμπέλια, βαμβάκια, ροδιές και φυσικά στα σιτηρά.

Ολοκληρώθηκε η εξέταση των ενστάσεων και αναρτάται σήμερα ηλεκτρονικά η τελική κατάταξη των δικαιούχων στο Μέτρο 11 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 «Βιολογικές Καλλιέργειες», σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 4075/182059/31-12-2018 πρόσκληση υποβολής αιτήσεων στήριξης, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, λαμβάνοντας υπόψη και την κατανομή ανά περιφέρεια του προϋπολογισμού.