Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 8:46:31 μμ

Αγροτικά νέα

Το παρόν Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων καταρτίστηκε από την ΔΑΟΚ της ΠΕ ΚΙΛΚΙΣ σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού  Ελέγχου Θες/νίκης του ΥΠΑΑΤ.

Γράφει ο Γιάννης Αλίρης.
    Με την ελπίδα να εκπληρώσουν κάποιοι τις υποχρεώσεις τους ή αν θέλετε τις επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις τους, είμαστε σε αναμονή.              
    Η Γουμένισσα έχει περί τα 2.500 στρέμματα αμπελώνες με οινοποιήσιμα σταφύλια καθώς και ποικιλιών απόσταξης,  τσίπουρου και γράπας.

Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους μελισσοκόμους της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς ότι το Κέντρο ΄΄ Δήμητρα ΄΄ Κιλκίς έχει προγραμματίσει στις  εγκαταστάσεις του μία 3ήμερη κατάρτιση μελισσοκομίας σύμφωνα με τον παρακάτω Πίνακα.

Να ξεκινήσουμε από τα καλά νέα: Ύστερα από πολλά χρόνια ο Ιούνιος φέρεται στοργικά στους αγρότες μας και οι καθημερινές μπόρες του παρελθόντος αποτελούν …παρελθόν. Τα σιτάρια μας έχουν τιμή 12 στις πρωτεΐνες, και το νούμερο αυτό αποτελεί διαβατήριο ποιότητας και καλής τιμής οψέποτε ανοίξει η αγορά.

Η ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ A.E. σε συνεργασία με την εταιρεία Ζωοτροφών & Πρόσθετων ARTEMIS A.E. πραγματοποίησαν μία επιτυχημένη Ημερίδα Αγελαδοτροφίας στο υποκατάστημα της ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης, όπου παρευρέθηκαν αγροκτηνοτρόφοι από όλη την Ελλάδα.

Στο προικισμένο από τη φύση Κιλκίς, οι πολυταξιδεμένες συνταγές των προσφύγων, βασισμένες στις μοναδικές α΄ ύλες και τα παραδοσιακά προϊόντα, συναντιούνται στο ίδιο τραπέζι και προκαλούν όλες τις αισθήσεις του επισκέπτη σε ένα μαγευτικό ταξίδι γεύσης και μαγευτικών εμπειριών.

Υπεγράφη σήμερα, μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας/Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων ΠΕ Κιλκίς και του αναδόχου, παρουσία μελών του ΤΟΕΒ Μουριών η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Αναβάθμιση Αρδευτικού Δικτύου στην Τ.Κ. Σταθμού Μουριών».

Είναι να σκίζουν τα πτυχία τους οι οικονομολόγοι με όσα κωμικά (ή τραγικά) συμβαίνουν στην αγορά κρέατος και γάλακτος εν Ελλάδι.

Τις αλλαγές στα κριτήρια επιλεξιμότητας, τη μοριοδότηση, τις αιτούμενες εκτάσεις και άλλες λεπτομέρειες της  αρ. 916/102034/24 (ΦΕΚ Β' 2181, ΑΔΑ: ΨΛΜΣ4653ΠΓ-Η43) Υπουργικής Απόφασης για τις άδειες νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το 2024, παρουσίασαν, σε αμπελουργούς και ενδιαφερόμενους, οι γεωπόνοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, Βασίλης Ιωαννίδης, Τρύφων Σιάλδας και Παρθένα Παμπουκίδου,  σε ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Γουμένισσας.

Σύμφωνα με το έγγραφο (916/102034/08.04.2024) του Τμήματος Αμπέλου Οίνου & Αλκοολούχων Ποτών) οι ενδιαφερόμενοι να λάβουν άδεια φύτευσης αμπέλου με οινοποιήσιμες ποικιλίες μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις στις ψηφιακές Υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ από την Τετάρτη 10η Απριλίου 2024 και μέχρι την Παρασκευή 26η Απριλίου του 2024.

Σελίδα 1 από 141