Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021, 8:58:20 μμ
etpa

Αγροτικά νέα

Η δεινή θέση στην οποία περιήλθαν οι κτηνοτρόφοι του Κιλκίς από την αλόγιστη και προκλητική συμπεριφορά της κεντρικής διοίκησης να παραχωρεί κοινόχρηστες εκτάσεις με χαριστικές τιμές σε «επενδυτές» παραγωγής ενέργειας με φωτοβολταϊκά πάρκα, στερώντας τις εκτάσεις αυτές από τους κτηνοτρόφους προκαλεί αγανάκτηση στους παραγωγούς του νομού οι οποίοι αποφάσισαν να αντιδράσουν.

Με ερώτησή της προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου, θέτει στη Βουλή το θέμα των έργων αγροτικών υποδομών για την ΠΕ Κιλκίς, όπως της τέθηκε κατά τη διάρκεια των περιοδειών της σε Κιλκίς και Παιονία, το προηγούμενο διάστημα.

Πέμπτη, 01 Απριλίου 2021 09:01

ΕΛΓΑ: Πληρωμή 35,3 εκατ. ευρώ σε 16.013 δικαιούχους

Συντάκτης:

Αποζημιώσεις συνολικού ύψους 35.349.956,85 ευρώ κατέβαλε σε 16.013 δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους ο ΕΛΓΑ στις 31 Μαρτίου, με τη μερίδα του λέοντας να πηγαίνει Λάρισα, Πέλλα και Ημαθία.

Τα τελευταία 24ωρα, δικαιούχοι αγροτικών ενισχύσεων γίνονται αποδέκτες παραπλανητικών τηλεφωνημάτων από αγνώστους που συστήνονται ως υπάλληλοι του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. οι οποίοι, με αιτιολογία την άμεση κατάθεση οφειλόμενου ποσού ενίσχυσης από τον Οργανισμό, ζητούν την παραχώρηση ευαίσθητων πληροφοριών όπως τον αριθμό τραπεζικής κάρτας του δικαιούχου, τον τριψήφιο κωδικό της και τον κωδικό χρήστη.

Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021 22:19

Καταβάλλονται ενισχύσεις ύψους 246.314.628 ευρώ

Συντάκτης:

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ και αρχίζει άμεσα η καταβολή των ενισχύσεων για αιτήσεις του 2020. Το ύψος των ενισχύσεων είναι  246.314.628 ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού αυτού, 239.440.088,22 ευρώ, αφορά σε συνδεδεμένες ενισχύσεις και ενισχύσεις για τα μικρά νησιά Αιγαίου Πελάγους, οι οποίες καταβάλλονται για πρώτη φορά στο πλαίσιο των πληρωμών για τις αιτήσεις 2020.

Με απόφαση του ΟΠΕΚΕΠΕ αναρτήθηκε στο διαδίκτυο «Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για παράταση της πιστοποίησης των υφισταμένων ΚΥΔ, του Φορέα Συντονισμού και Τεχνικής Υποστήριξης καθώς και την πιστοποίηση νέων ΚΥΔ, στο πλαίσιο της υποβολής της ΕΑΕ, για το έτος 2021».

Στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Οικονόμου τοποθετήθηκε επί της τροπολογίας του ΥΠΑΑΤ που αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα. Η συγκεκριμένη τροπολογία δίνει λύση στο πρόβλημα λειτουργίας των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΟΕΒ) εξαιτίας των προβλημάτων που προέκυψαν από τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης είχε ζητήσει από τον τότε Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, να ενισχυθούν οι συκοπαραγωγοί της Παιονίας, λόγω της σημαντικής μείωσης των εσόδων τους, το 2020.

Την παράταση των δεσμεύσεων των εταιρειών ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ και ΜΕΒΓΑΛ έναντι των παραγωγών γάλακτος για ένα ακόμα έτος αποφάσισε η Επιτροπή Ανταγωνισμού. 

Τροποποίηση του ν.4061/2012, με την οποία θα διασφαλίζεται ουσιαστικά η στήριξη του εισοδήματος των γεωργών και κτηνοτρόφων της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε) Κιλκίς, προτείνει – με επιστολή του προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κιλκίς, κ. Ανδρέας Βεργίδης.