Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024, 6:22:24 μμ

Αγροτικά νέα

Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2023 18:47

Από 12 Ιουνίου η υποβολή αιτήσεων ΟΣΔΕ

Συντάκτης:

Από σήμερα Δευτέρα 12-06-2023 οι παραγωγοί και οι φορείς που εμπλέκονται στη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων ΟΣΔΕ θα μπορούν να επεξεργάζονται και να υποβάλουν τις ΕΑΕ 2023 στον ΟΠΕΚΕΠΕ μέσω του gov.gr.

Την Παρασκευή εκδόθηκαν τρείς αποφάσεις  οι οποίες περιγράφουν:

Στα πλαίσια της δράσης ΄΄Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας΄΄  και ΄΄Εξοπλισμός για την διευκόλυνση των μετακινήσεων΄΄ έτους 2023, σας ενημερώνουμε ότι ξεκίνησε η κατάθεση για τη συμμετοχή στις δράσεις και  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν υποβάλλουν το αργότερο μέχρι την 30η Μαΐου του αντίστοιχου προγραμματικού έτους σχετική αίτηση και τα προβλεπόμενα παραστατικά αγοράς κυψελών, σε ειδική ψηφιακή εφαρμογή, η οποία παρέχεται μέσω GOV.gr.

Ξεκίνησαν οι πρώτες υποβολές επενδυτικών σχεδίων από συνεργατικά σχήματα, στο δανειακό σκέλος του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) και ήδη, κατέθεσαν αιτήσεις 29 ομάδες παραγωγών από την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, για ενίσχυση με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Στις πρώτες θέσεις, πανελλαδικά, στην έκδοση ψηφιακών ταυτοτήτων μελισσοκόμων βρίσκεται η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς με την αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) και το ανθρώπινο δυναμικό της που εμπλέκεται στη διαδικασία, να εργάζεται συστηματικά και οργανωμένα για την κατεύθυνση του προαναφερόμενου στόχου.

Μετά την έκδοση των πρώτων βασικών  αποφάσεων  εφαρμογής της Νέας ΚΑΠ, παρουσιάσθηκε σήμερα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τίθεται  σε λειτουργία στο  GOV.gr,  η δημόσια ψηφιακή πύλη για την υποβολή της Ενιαίας Αίτηση Ενίσχυσης για όλους τους αιτούντες και δικαιούχους αγρότες  έτους 2023 – ΟΣΔΕ 2023.

Η Τράπεζα Πειραιώς παρακολουθεί τις εξελίξεις και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, για να στηρίζει τον αγροτικό κόσμο. Στο πλαίσιο αυτό, υπέγραψε πρώτη το νέο μνημόνιο συνεργασίας με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την προσφορά της Κάρτας του Αγρότη και στη νέα προγραμματική περίοδο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τις οικείες Περιφέρειες για τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης,  κατόπιν δημοσίευσης της υπ’ αρ. 164/2023 Πράξης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, υπεγράφησαν σήμερα 15 Μάϊου, οι νέες προγραμματικές συμβάσεις από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γεώργιο Γεωργαντά και 

Τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα, ως συνέπειες της κλιματικής αλλαγής αυξάνονται συνεχώς και επηρεάζουν αρνητικά την αγροτική παραγωγή και το γεωργικό εισόδημα. Το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, επιδιώκοντας να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών έχει ειδικό Μέτρο στήριξης επενδύσεων ενεργητικής προστασίας, που προβλέπει επιχορήγηση του 80% του κόστους εγκατάστασης συστημάτων αντιχαλαζικών διχτυών.

«Είναι μια σημαντική ημέρα για το Κιλκίς…». Με τα λόγια αυτά ξεκίνησε την ομιλία του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς στην ημερίδα του ΥΠΑΑΤ στο Επιμελητήριο Κιλκίς το απόγευμα της Πέμπτης 20 Απριλίου για τα μεγάλα αρδευτικά έργα που σχεδιάζει το Υπουργείο στο νομό και που ο προϋπολογισμός τους φθάνει στα 70 εκατομ. ευρώ.

Η Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων σας προσκαλεί στην Εκδήλωση: «Δημόσιες Εγγειοβελτιωτικές Υποδομές – Σχεδιασμός και Χρηματοδοτικές Δυνατότητες από το ΥΔΩΡ 2.0 και το ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027», που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 20 Απριλίου 2023 στο Επιμελητήριο Κιλκίς.