Κυριακή, 18 Απριλίου 2021, 6:28:23 πμ
etpa

Αγροτικά νέα

O Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει το Υπουργείο για την ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της νόσου COVID19 ενέκρινε την πίστωση ποσού ύψους 29.887.590,34  ευρώ το οποίο θα κατευθυνθεί σε συνολικά 39.368 κτηνοτρόφους που υπάγονται στον κλάδο της αιγοπροβατοτροφίας. 

Ήγγικεν η μέρα των πληρωμών. Από σήμερα το απόγευμα (Τετάρτη 21 Οκτωβρίου)  ξεκινά σταδιακά η πληρωμή της προκαταβολής της Βασικής Ενίσχυσης για το έτος 2020, μετά και την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών από τον εποπτευόμενο Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Τα έργα αξιοποίησης των υδάτινων πόρων θα βρεθούν στο επίκεντρο της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας.

«Μέχρι και δύο χρόνια η καθυστέρηση στην απονομή των συντάξεων από τον ΟΓΑ».

Με ερώτηση τους προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων , 45 βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία της βουλεύτριας Ν. Κιλκίς, Ειρήνης Αγαθοπούλου και του βουλευτή Ν. Σερρών, Λευτέρη Αβραμάκη, τονίζουν τις μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων του ΟΓΑ.

Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2020 20:47

Ερωτήσεις Γιώργου Φραγγίδη υπέρ αγροτών

Συντάκτης:

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση προχώρησαν σήμερα δεκαπέντε Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής νομού Κιλκίς κ. Γιώργος Φραγγίδης, με την κατάθεση δύο ερωτήσεων και αιτήσεων κατάθεσης εγγράφων (ΑΚΕ), με αποδέκτη τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδη.

Στο πλαίσιο έναρξης της αποστακτικής περιόδου από 1η Οκτωβρίου έως και 31 Νοεμβρίου 2020, o Δήμος Κιλκίς καλεί τους αμπελοκαλλιεργητές που δραστηριοποιούνται στα διοικητικά του όρια, διαθέτουν έως ένα στρέμμα οινοποιήσιμου αμπελιού και επιθυμούν τη χορήγηση βεβαίωσης αμπελοπαραγωγού για την έκδοση απόσταξης στέμφυλων για παραγωγή τσίπουρου, να υποβάλουν αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία (Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης -Τμήμα Φυτικής Παραγωγής).

Τρύγος 2020 στο οινοποιείο Αϊδαρίνη της Γουμένισσας, με τον Χρήστο Αϊδαρίνη να μιλά για το εξαιρετικό κρασί που θα δώσει η φετινή χρονιά.

Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βορίδη (αρ. πρωτ.  10226/30.9.2020), κατέθεσε ο κ. Γιώργος Φραγγίδης, βουλευτής νομού Κιλκίς του Κινήματος Αλλαγής, με την οποία θέτει το θέμα της καθυστέρησης της πληρωμής των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΚΟΕ- ΠΣΕΑ) 2017 στους πληγέντες παραγωγούς του νομού Κιλκίς, που αφορούν στην ξηρασία των δημητριακών (σκληρός σίτος).

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 17:13

Πίνακες κατάταξης των αγροτών για το υπομέτρο 6.3

Συντάκτης:

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς ανακοινώνεται ότι είναι διαθέσιμοι στην υπηρεσία:

1) οι Πίνακες Κατάταξης των Δικαιούχων για το υπομέτρο 6.3. «ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων» και
2)   οι Πίνακες Κατάταξης των Απορριπτόμενων για το υπομέτρο 6.3.

Σε πρωταθλητή της καινοτομίας στην Κεντρική Μακεδονία αναδείχθηκε ο αγροδιατροφικός τομέας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δράσης Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας (ΕΤΑΚ) «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ - ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» από το One Stop Liaison Office - Μηχανισμό Υποστήριξης Οικοσυστήματος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.