Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024, 7:03:09 μμ
Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2009 05:59

Περιμένουν τον Μπέζα Εμπλοκή με το ΙΚΑ

Οι αγρότες περίμεναν από τις 10 το πρωί χθες να βρεθεί η λύση και ο Υφυπουργός Οικονομικών Αντ. Μπέζας να επιτρέψει την πληρωμή τους. Μια ώρα νωρίτερα έκλεισαν με τα παραταγμένα τρακτέρ τους την οδό Αγ. Γεωργίου, μπροστά από το υποκατάστημα της ΑΤΕ το οποίο και απέκλεισαν. Παρέταξαν επίσης και έξι τρακτέρ μπροστά από τα γραφεία της ΕΑΣ Κιλκίς, για τη διοίκηση της οποίας εκτιμούν ότι δεν επέδειξε την επιμέλεια και την αγωνιστικότητα που όφειλε για να καταστεί δυνατή η πληρωμή τους.
Η φορολογική ενημερότητα όμως δεν εμφανίστηκε σε πείσμα των λογικών και πάντα μετριοπαθών θέσεων της διοίκησης του «Κιλκίς» που ήταν όλοι  έξω από την Τράπεζα. Λασκάκης, Σημαιοφορίδης, Κοτανίδης., Πολυχρονίδης, Καρυπίδης, Τερζής Καραπουρτσίδης ήταν εκεί με ένα τηλέφωνο στο χέρι να επικοινωνούν με νομαρχία, εφορία, ένωση μήπως και ακούσουν την καλή είδηση. Ούτε και οι φωνές του παλαίμαχου Γιώργου Σοφιανίδη. απέδωσαν καρπούς, οπότε πριν το μεσημέρι αντιπροσωπεία αγροτών κίνησε για την Εφορία να συναντήσει τον διευθυντή της ΔΥΟ Ευάγγελο Ιωαννίδη. Εκεί ο κ. Ιωαννίδης εξήγησε ότι από το Υπουργείο Οικονομικών εκφράστηκε η βούληση να επιλυθεί το ζήτημα, αλλά θα αιτηθεί λίγος χρόνος. Οι αγρότες κατευθύνθηκαν στην ΕΑΣ Κιλκίς και λίγο αργότερα στο αποκλεισμένο κατάστημα της ΑΤΕ. Εκεί τους επισκέφτηκε ο Νομάρχης Ευάγγελος Μπαλάσκας που όλες αυτές τις ημέρες ανέλαβε ένα συντονιστικό ρόλο, παρόλο που το θέμα ξεφεύγει από τις αρμοδιότητές του.
Ο κ. Μπαλάσκας ανακοίνωσε λοιπόν ότι ο κ. Μπέζας θα δώσει λύση τη Δευτέρα και αυτή ήταν η πρώτη ρητή αναφορά κυβερνητικού στελέχους ότι οι αγρότες θα πληρωθούν. Οι αγρότες ζήτησαν να δοθεί η διαβεβαίωση αυτή και γραπτά και ανέμεναν. Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι ο Νομάρχης και πάλι ενημερώθηκε από το γραφείο του κ. Μπέζα ότι η απόφαση της κατ’ εξαίρεση χορήγησης φορολογικής εημερότητας καθαρογράφεται και θα αποσταλεί αμέσως στην αρμόδια ΔΟΥ Κιλκίς.
Νέο πρόβλημα ανέκυψε μετά την κατ’ αρχήν άρνηση της διοίκησης της ΕΑΣ Κιλκίς να υπογράψει τη δέσμευση από την ΑΤΕ ποσού 185.000 ευρώ υπέρ του ΙΚΑ, υποστηρίζοντας ότι δέχεται να καταβάλει 140.000 ευρώ.
Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΑΣ Κιλκίς συνεδρίαζε το μεσημέρι για το θέμα αυτό που πάντως δεν αναμένεται να αποτρέψει την πληρωμή της προκαταβολής αν ο Υφυπουργός Μπέζας λύσει το θέμα με την φορολογική ενημερότητα. Απλά επιβαρύνει τις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ διοίκησης της ΕΑΣ Κιλκίς με τους αγροτοσυνδικαλιστές.