Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021, 4:16:47 πμ
etpa
Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010 13:04

Πληρώνει με 18 λεπτά

Συντάκτης:

eas


Η δεύτερη προσπάθεια πώλησης του σκληρού σταριού των αγροτών που συγκέντρωσε για λογαριασμό τους η ΕΑΣ Κιλκίς στέφθηκε από επιτυχία. Στον πλειοδοτικό διαγωνισμό που έγινε την Τρίτη 19 Οκτωβρίου παρουσιάστηκαν τέσσερις ενδιαφερόμενοι με ισάριθμες προσφορές. Επιλέχθηκαν οι δυο πλέον συμφέρουσες προσφορές, δόθηκε χρόνος για μεγαλύτερη προσφορά και τελικά οι περίπου 3.000 τόνοι κατακυρώθηκαν στην εταιρεία «Θεσσαλικά Σιτηρά» έναντι 19,5 λεπτών/κιλό.
Κατόπιν αυτών κι αφού η διοίκηση της ΕΑΣ εξασφάλισε με κατάθεση εγγυητικής τράπεζας τα συμφέροντα των αγροτών της, αναμένεται εντός των ημερών η ολοκλήρωση της συμφωνίας με την παράδοση του προϊόντος και την κατάθεση του σχετικού τιμήματος σε τραπεζικό λογαριασμό.
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες η πληρωμή των αγροτών που εμπιστεύτηκαν την παραγωγή τους στην ΕΑΣ Κιλκίς θα γίνει στο προσεχές 20ήμερο με τιμή που καθορίστηκε ήδη στα 18 λεπτά.
Η διοίκηση επέλεξε να κρατήσει την ελάχιστη δυνατή προμήθεια του ενάμιση λεπτού/κιλό ακριβώς διότι αντιλαμβάνεται τη δεινή οικονομική θέση των παραγωγών, ενώ με την πολιτική της φέτος βάζει τα θεμέλια για να επανακτήσει την πλήρη εμπιστοσύνη των παραγωγών. Και τούτο διότι εξασφάλισε τιμή 18 λεπτών σε μεμονωμένους και μικρούς παραγωγούς, όταν μέσα στο καλοκαίρι και μέχρι τώρα οι κυκλοφορούσες τιμές ξεκινούσαν από τα 10 και έφταναν μέχρι τα 16 λεπτά.