Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, 3:24:29 πμ
Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2009 03:15

Προκαταβολές όχι Αποζημιώσεις ναι

Είχαμε δεν είχαμε το καταφέραμε και αυτό. Στο Κιλκίς θα πληρωθούν πρώτα οι αποζημιώσεις κι ύστερα οι προκαταβολές στους παραγωγούς δημητριακών. Το σίριαλ με τις προκαταβολές και τις διαδικασίες από πλευράς Αγροτικής, Ένωσης και Υπουργείου Οικονομικών είχε κι άλλα επεισόδια. Την Παρασκευή ο Νομάρχης Ευάγ, Μπαλάσκας ενημέρωσε τους αγρότες, αφού τον ενημέρωσαν από το Υπουργείο, ότι η απόφαση Μπέζα για κατ΄εξαίρεση έκδοση φορολογικής ενημερότητας «καθαρογράφεται» και οσονούπω αποστέλλεται. Μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας χθες δεν είχε ολοκληρωθεί το «καθαρογράψιμο» και φυσικά δεν είχε αποσταλεί. Αντίθετα η διοίκηση της Ένωσης κατόρθωσε να πάρει ασφαλιστική ενημερότητα από το ΙΚΑ με τη δέσμευση ότι θα καταβάλει 170.000 ευρώ στο ίδρυμα.


Σε περίπτωση που η φορολογική ενημερότητα αποσταλεί τότε οι αγρότες θα πληρωθούν σε δυο ημέρες.

Πληρώνονται οι αποζημιώσεις
Τούτων δοθέντων είναι πιθανότερο να πληρωθούν νωρίτερα στους αγρότες της δύναμης της ΕΑΣ Κιλκίς οι αποζημιώσεις, το κέρδος δηλαδή της αγροτικής εξέγερσης του Ιανουαρίου, παρότι οι σχετικές εξαγγελίες έγιναν πολύ αργότερα από τις 14 Νοεμβρίου όταν και ο πρωθυπουργός εξήγγειλε το άτοκο δάνειο.
Σύμφωνα με πληροφορίες ενδέχεται από την προσεχή Τετάρτη να πιστωθούν οι λογαριασμοί των δικαιούχων αγροτών με τις αποζημιώσεις στα σιτηρά που ανέρχονται στο αξιοσέβαστο ποσόν των 10 ευρώ/στρέμμα στο σκληρό σιτάρι και 12 ευρώ / στρέμμα στο μαλακό.