Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021, 12:46:09 πμ
etpa
Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2010 13:52

Πρώτοι εισπράτταμε… Καταντήσαμε τελευταίοι

Συντάκτης:

Είχαμε τουλάχιστον την περηφάνεια του φτωχού… Μπορεί να εισπράτταμε επιδοτήσεις για το φτωχό σιτάρι, αλλά πάντα εισπράτταμε πρώτοι. Επί  πολλά έτη επί Γιώργου Μουλλά, επί πολλά έτη επί μπάρμπα Γιάννη Σοφιανίδη και επί των αείμνηστων Αχιλλέα Μιχαηλίδη, Διαμαντή Φλωρίδη και Γιώργου Παρασκευαϊδη και επί Νίκου Πογέλη.


Η πτωτική πορεία όμως που έλαβε τα τελευταία χρόνια η ΕΑΣ Κιλκίς δεν άφησε αλώβητη ούτε την πρωτιά μας. Και από πρώτοι καταντήσαμε τελευταίοι. Οι αγρότες όλων των νομών της χώρας εισπράττουν το υπόλοιπο των επιδοτήσεων κι εμείς ελπίζουμε ότι με τη βοήθεια των 10 έμπειρων στελεχών του ΟΠΕΚΕΠΕ που βοηθούν στο έργο της διόρθωσης των λαθών, θα κατορθώσουμε να εισπράξουμε πριν το Πάσχα.
Αγανακτισμένοι οι αγρότες με πρωτοστάτες τα μέλη της διοίκησης του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου «Το Κιλκίς» διαμηνύουν προς πάσα κατεύθυνση το οικτρό οικονομικό τους αδιέξοδο. Την Παρασκευή συναντήθηκε αντιπροσωπεία της διοίκησης με τους βουλευτές Γιώργο Φλωρίδη και Θεόδωρο Παραστατίδη. Ενημέρωσαν και ενημερώθηκαν για το πρόβλημα. Κοινός τόπος των απαντήσεων των δυο βουλευτών. Αγωνιζόμαστε να δοθούν οι αποζημιώσεις πριν το Πάσχα.
Εξάλλου ήταν ο Γιώργος Φλωρίδης που κινητοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα ενόψει της δυσμενούς εξέλιξης και απέσπασε την υπόσχεση της κ. Μπατζελή ότι θα στείλει τα στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΕΑΣ Κιλκίς για να βοηθήσουν στη διόρθωση των λαθών των δηλώσεων και καταχωρήσεων στο σύστημα ΟΣΔΕ.
Η αντιπροσωπεία των αγροτοκτηνοτρόφων συναντήθηκε επίσης με τον δικηγόρο και νομαρχιακό σύμβουλο Γιώργο Γεωργαντά σε μια χρήσιμη συζήτηση που περιέλαβε το σύνολο των αγροτικών θεμάτων.
Το βράδυ της ίδια μέρας ο κ. Γεωργαντάς δεξιώθηκε τους αγροτοσυνδικαλιστές του νομού σε ταβέρνα της Αργυρούπολης.

Από την ΕΑΣ εισπράττουν μόνο …σιωπή!
Κι ενώ ο αγροτικός κόσμος του νομού βράζει για την υστέρηση των πληρωμών των επιδοτήσεων, εκείνη που σφυρίζει αδιάφορα είναι η διοίκηση της ΕΑΣ. Παρότι έχει την ευθύνη για την ολοκλήρωση της εργασίας, για την οποία πληρώνεται εξάλλου η ΕΑΣ, η διοίκηση δεν εξέδωσε καμιά ανακοίνωση. Ούτε ένοιωσαν την ανάγκη τα μέλη της διοικούσας ομάδας να ζητήσουν την κατανόηση, αν όχι να ζητήσουν τη συγνώμη του πληττόμενου αγροτικού κόσμου.

Γιώργος Λασκάκης: Εκτροχιάστηκαν,
να τους σταματήσουμε

Την ανάγκη μιας νέας πορείας του συνεταιριστικού κινήματος στο Κιλκίς επισημαίνει εξάλλου και ο πρόεδρος του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Γιώργος Λασκάκης. Γνωρίζοντας άριστα τις καταστροφικές συνέπειες της ανεπαρκούς διαχείρισης των συνεταιριστικών μας πραγμάτων ο κ. Λασκάκης δηλώνει την απόφασή του να δράσει για την αντιστροφή των πραγμάτων.
«Είναι γνωστό τώρα σε όλους. Οι αγρότες μας αντιμετωπίζουν πολλά δεινά τόσο εξαιτίας της πολιτικής των κυβερνήσεων, όσο και από τα λάθη και τις ανεπάρκειες της διοίκησης των συνεταιριστικών μας θεμάτων.
Όσο αναγκαίο και χρήσιμο για τα συμφέροντά ήταν να βγούμε στους δρόμους για να διαδηλώσουμε κατά των κυβερνητικών ευθυνών, τόσο απαραίτητο είναι να δράσουμε συσπειρωμένοι ώστε ανακόψουμε την καταστροφική πορεία της ΕΑΣ Κιλκίς που αντανακλά και στα συμφέροντα των μελών μας, όπως δείχνει η πρόσφατη εξέλιξη να πληρώνονται όλοι οι αγρότες τις επιδοτήσεις εκτός των Κιλκισιωτών (και των αγροτών τριών ακόμα νομών σε όλη την χώρα).. Ζητώ τη συστράτευση όλων για να βάλουμε ένα τέλος σ’ αυτήν την πορεία παρακμής. Ενόψει της εκλογής νέας διοίκησης ζητώ από τους διοικούντες να ορίσουν και γενική συνέλευση για να συζητηθούν τα θέματα που προέκυψαν τους τελευταίους μήνες.» δήλωσε ο κ. Λασκάκης.