Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, 7:25:50 μμ
Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015 19:56

Στην σύσταση συνεταιρισμού προχωρούν οι τευτλοπαραγωγοί

Στην σύσταση συνεταιρισμού προχωρούν οι τευτλοπαραγωγοί από τη Θεσσαλία και την κεντρική και δυτική Μακεδονία. Μάλιστα την Τρίτη 21 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σε κεντρικό ξενοδοχείο στον Πλαταμώνα της Πιερίας, όπου συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες της απόφασής τους αυτής. Στην σύσκεψη συμμετείχαν παραγωγοί από τη Λάρισα, την Πιερία, την Ημαθία, τα Γιαννιτσά, το Κιλκίς και τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι καλλιεργούν τεύτλα για το εργοστάσιο του Πλατέος.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησηςέγινε παρουσίαση του σχεδίου καταστατικού του νέου συνεταιρισμού τευτλοπαραγωγών από μελετητή που συνεργάζονται οι παραγωγοί, στον οποία είχε ανατεθεί το σχετικό έργο.
Μιλώντας για την προσπάθεια αυτή ο κ. Παύλος Μπογιαννίδης, πρόεδρος των τευτλοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρει: «Βλέπουμε ότι η οργάνωση με τις Ο.Π. ωφέλησαν σε πολλά αιτήματα που διεκδικήσαμε και αποφασίσαμε ότι μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα παραπέρα, ακολουθώντας το επιτυχημένο παράδειγμα της Γαλλίας. Αν και είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με τους Γάλλους θέλουμε να ξεκινήσουμε. Αν δεν αρχίσεις κάτι δεν μπορείς να έχει μέλλον. Το ευχάριστο είναι ότι το υπουργείο βλέπει πολύ θετικά την προσπάθεια αυτή και μας στηρίζει».
Και πρόσθεσε: «ο Συνεταιρισμός αυτός θα αφορά τους παραγωγούς που δραστηριοποιούνται σε όλη την ακτίνα που καλύπτει το εργοστάσιο του Πλατέος. Δηλαδή τις περιοχές Λάρισας, Ημαθίας, Γιαννιτσών, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Κιλκίς και Πτολεμαΐδας».