Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021, 12:29:02 μμ
etpa
Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2009 07:19

Τα τρακτέρ στους δρόμους. Οι αγρότες στην απόγνωση

Συντάκτης:

Όπου δεν πίπτει λόγος …επιπίπτουν τα τρακτέρ… Κι αφού στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχουν αποφασίσει να ακούσουν τους αγρότες, οι τροφοί της χώρας αποφάσισαν να καταστήσουν ηχηρότερη την φωνή τους. Από το μεσημέρι της Τετάρτης έβγαλαν τα τρακτέρ στους δρόμους ή ακριβέστερα στις άκρες των δρόμων στο κόμβο των μπλόκων, στην είσοδο - έξοδο προς και από την Θεσσαλονίκη.
«Θέλουμε τις επιδοτήσεις τώρα, Αποζημιώσεις για την ξηρασία που δεν θίγουν την αξιοπρέπειά μας, Απαιτούμε 50 ευρώ ανά αιγοπρόβατο, ούτε ένα ευρώ στους κτηνοτρόφους από τα 500.000.000 ευρώ» ήταν μερικά από τα συνθήματα- αιτήματα των διαμαρτυρόμενων αγροτών που καταγράφηκαν και στα πανό τους.
Πρωτεργάτες της κινητοποίησης οι αγροτοσυνδικαλιστές του συλλόγου αγροτοκτηνοτρόφων Κιλκίς «Το Κιλκίς».
Χθες Τετάρτη επρόκειτο να μείνουν όλη τη μέρα στον κόμβο αναμένοντας ενισχύσεις ώστε σήμερα να πραγματοποιήσουν πορεία με τρακτέρ στην κεντρική οδό του Κιλκίς και παράσταση στο Νομάρχη Ευάγγελο Μπαλάσκα, του οποίου η συμπαράσταση στα αιτήματά τους είναι δεδομένη. Μέχρι το μεσημέρι είχαν συγκεντρωθεί παραπάνω από 100 τρακτέρ καλύπτοντας τα πεζοδρόμια όλων των δρόμων που συγκλίνουν στον κόμβο.
Μελανό σημείο που σκιάζει την φετεινή κινητοποίηση, σε ό,τι αφορά στην ταχεία καταβολή των επιδοτήσεων η συνευθύνη των Ενώσεων Κιλκίς και Αξιούπολης, η διαμάχη των οποίων ως προς την καταβολή του κόστους ψηφιοποίησης, συνέβαλε στην καθυστέρηση της ψηφιοποίησης, διαδικασίας που είναι απαραίτητη για την πληρωμή των αγροτών.