Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 12:31:52 μμ
Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012 20:24

Τέλος Οκτώβρη οι επιδοτήσεις

Ate
Η προθεσμία της 15ης Οκτωβρίου για την καταβολή του 50% των ενισχύσεων στους παραγωγούς του νομού έχει παρέλθει και οι νεότερες πληροφορίες τόσο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και από τον ΟΠΕΚΕ κάνουν λόγο για το τέλος του μήνα και ειδικότερα κατά την τελευταία εβδομάδα του μήνα.
Πηγές του Υπουργείου όταν «ενοχλήθηκαν» από τον βουλευτή Γ. Γεωργαντά αλλά και από συνεταιριστές της ΕΑΣ Κιλκίς έκαναν λόγο για μετάθεση της πληρωμής. «Καταβάλλουμε προσπάθεια για να πληρώσουμε περί το τέλος του μήνα. Μάλιστα αναζητούμε τρόπο για να πληρωθεί μεγαλύτερο ποσοστό της ενίσχυσης»  ήταν η απάντηση στα αγωνιώδη ερωτήματα της κιλκισιακής πλευράς για τον χρόνο πληρωμής.
Υπενθυμίζουμε ότι περί τους 12.000 αγρότες ή καλλιεργητές  γεωργικής γης στο νομό αναμένουν τα δεκάδες εκατομμύρια της ενιαίας ενίσχυσης και μαζί τους και η τοπική αγορά που έχει «στεγνώσει» από την συνεχιζόμενη και εντεινόμενη διαρκώς οικονομική κρίση και ύφεση.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης καταβάλλεται προσπάθεια (αναζητούνται χρήματα και η έγκριση της ΕΕ) για να πληρωθεί ποσοστό έως και 70% της ενιαίας ενίσχυσης,  είναι άδηλο όμως ακόμα αν θα τελεσφορήσουν οι προσπάθειες.