Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, 3:13:10 πμ
Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2023 09:12

Αιχμές

Γράφει ο Κώστας Πινέλης

 

Πως το είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου, (η Ντόμνα μας, η Δομνίτσας μας επί το Θρακιώτικο) η  υφυπουργός ντε Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού εκ Πειραιώς ορμώμενη και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στα socialmedia; "δεν πειράζει να περπατούν 1- 2 χλμ οι μαθητές για να πάνε σχολείο» και συνέχισε:  "Δεν θα κάνω επίκληση στον Π.Ο.Υ. ο οποίος λέει ότι είναι καλό και σωστό να περπατούμε όλοι 8 χιλιόμετρα τη μέρα!

Ειδικότερα, απατώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις της Κατερίνας Νοτοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ και του Γιάννη Δελή από το ΚΚΕ, αναφορικά με τις συγχωνεύσεις σχολείων στη Θεσσαλονίκη που σχεδίασε το υπουργείο Παιδείας και ζητούσαν την τοποθέτηση της αρμόδιας υφυπουργού για το γεγονός ότι οι μαθητές συγκεκριμένων σχολικών μονάδων που συγχωνεύονται, θα αναγκαστούν να μετακινούνται σε αποστάσεις μεγαλύτερες του ενός ή και των δύο χιλιομέτρων και το όνομα της υφυπουργού Παιδείας έγινε πρώτο trend στο Twitter. 

Είναι η ίδια κ. Δόμνα Μιχαηλίδου που είχε προκαλέσει σάλο ως Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με την δήλωση που έκανε  περί απόλυσης όσων δεν εμβολιάζονται.

Και είναι επίσης η ίδια η κ. Μιχαηλίδου, που επικρίθηκε για μια παλαιότερη παρέμβασή της, στην οποία είχε χαρακτηρίσει «συλλογική ψυχική νόσο» τον αγώνα της Αριστεράς ενάντια στη δικτατορία και είχε αναφερθεί στην «αγιοποίηση του αντιδικτατορικού αγώνα». Σ’ αυτό της απάντησε αποστομωτικά ο Άγγελος Πνευματικός, αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού, Επίτιμος Αντιστράτηγος, αντιστασιακός,  βουλευτής και στέλεχος της Ν.Δ.

Εδώ ταιριάζει αυτό που είπε ο σ. Δημήτρης Κουτσούμπας στη Βουλή: «Που τα βρίσκετε αυτά τα λουλούδια;»

Ρε την Δόμνα πως μεγάλωσε, ψήλωσε, ομόρφυνε, ότι προλαβαίνει λέει… πολλή μορφωμένη σύμφωνα με το βιογραφικό της!