Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021, 11:36:58 μμ
etpa
Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 21:40

Ένα μεγάλο μπράβο στην ελληνική επαρχία

Συντάκτης:

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, Δάσκαλος.

Εδώ και τρεις μήνες που άρχισε ο χορός των αποκαλύψεων από τη Σοφία Μπεκατώρου, ξέσπασε ένας ορυμαγδός καταγγελιών που συντάραξε τον αθλητικό και τον καλλιτεχνικό χώρο. Δεκάδες καταγγελίες που απομυθοποίησαν βαριά ονόματα, καταγγελίες με τις οποίες ανατρίχιασε το πανελλήνιο.


Διαβάσαμε και ακούσαμε λεπτομέρειες για όλα αυτά τα γεγονότα που σαφώς τα καταδικάζουμε. Αντιθέτως θαυμάζουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που τόλμησαν να τα καταγγείλουν ώστε να ξεριζωθεί η εξευτελιστική αυτή συμπεριφορά κατά της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Θέλω να επικεντρώσω όμως και σε ένα θετικό γεγονός από όλη αυτή την ιστορία. Όλα αυτά έλαβαν χώρα στο αμαρτωλό λεκανοπέδιο της Αττικής. Αποδεικνύεται ότι η ελληνική επαρχία κράτησε ψηλά το λάβαρο του ήθους και της σωστής συμπεριφοράς. Είναι αλήθεια φίλοι μου. Ούτε μία (αριθμός 1) καταγγελία από καμία και κανέναν για σεξουαλική ή άλλη παρενόχληση. Αποδείχθηκε στην πράξη ότι σ’ όλη την εκτός Αθηνών επικράτεια, όλοι όσοι άσκησαν κάθε μορφής εξουσία υπήρξαν άμεμπτοι, θηρία σεμνότητας και ανιδιοτέλειας, υποδείγματα σωστής και ηθικής λειτουργίας.
Μας αξίζει λοιπόν ένα μεγάλο μπράβο.

Υ.Γ. Όλα αυτά βέβαια που έλεγαν χαμηλόφωνα τόσα χρόνια οι νεοέλληνες της επαρχίας για τα κατορθώματά κάποιων μεγαλόσχημων, μάλλον ανάγονται στη σφαίρα της φαντασίας τους.