Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 12:40:20 μμ
Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023 19:37

Και το όνομα αυτού, Αβραάμ

Την Δευτέρα 17 Απριλίου 2023, ο γιος μας Νίκος Ιωσηφίδης με την σύζυγό του Φανή Ρίζου που ζουν στην Φλώρινα, βάφτισαν τον γιο τους στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς. Ο μικρούλης πήρε το όνομα του παππού Μάκη και εισήλθε στους κόλπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

 

…και το όνομα αυτού Αβραάμ, ακούστηκε η φωνή του ιερέα.

Νουνός του μικρού Αβραάμ ο Κιλκισιώτης παιδίατρος Χρήστος Τσαγκάρης.

Υπέροχος ο εξωτερικός διάκοσμος του Ναού από το κατάστημα ‘’Μέλισσες’’ με την προσωπική φροντίδα της Γεωργίας Παυλίδου.

Το μυστήριο της βάφτισης τίμησαν με την παρουσία τους δεκάδες προσκεκλημένοι από το Κιλκίς, την Φλώρινα, την Ελασσόνα, τα Διαβατά, την Θεσσαλονίκη, την Καστοριά, από την μακρινή Ρόδο ακόμα και πολλοί φίλοι των γονιών που ζουν και εργάζονται σε χώρες της Ευρώπης. Ανάμεσά τους βέβαια και ο άλλος μας γιος Γιάννης που ήρθε με την οικογένειά του από το Ηνωμένο Βασίλειο για να τιμήσει την βάφτιση του ανιψιού του. Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλους για την παρουσία τους σ’ αυτήν την όμορφη και ξεχωριστή στιγμή της ζωής μας.

Ακολούθησε δεξίωση με φαγητό στο ‘’Κτήμα των ευχών’’ όπου οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν το υπέροχο περιβάλλον, τα εκλεκτά, νοστιμότατα και χορταστικά εδέσματα καθώς και το άψογο σέρβις του προσωπικού. Ο νεοφώτιστος Αβραμάκης ξετρέλανε τους πάντες με τα γέλια και τα τσαλίμια του.

Το ονοματεπώνυμο Αβραάμ Ιωσηφίδης ξεκίνησε από το Μακροχώρι της Κωνσταντινούπολης με τον παππού μου, συνεχίστηκε στα Διαβατά, στη Θεσσαλονίκη και στο Κιλκίς με εμένα και κατέληξε στην Φλώρινα με τον νεότερο Αβραάμ Ιωσηφίδη.

Φίλοι μου, μέσα από τις φιλόξενες στήλες του δημοσιογραφικού συγκροτήματος των ΕΙΔΗΣΕΩΝ, θέλησα να μοιραστώ μαζί σας τη χαρά και το καμάρι μου, όπως κάθε ευτυχισμένος παππούς, για τον ερχομό στη ζωή και την βάφτιση του συνονόματου εγγονού μου.

Να τον έχει ο Θεός καλά, η ζωή του να είναι σπαρμένη με ροδοπέταλα και να πάρει από τους γονείς του τις ίδιες ιερές αρχές και αξίες που πήραν και οι ίδιοι από τους δικούς τους γονείς.

Μάκης Ιωσηφίδης