Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2022, 9:46:29 πμ
Τρίτη, 21 Αυγούστου 2007 07:20

Κώστας Πινέλης : Ψηφίστε μας και θα... δείτε

«Ψηφίστε μας και θα δείτε». Έτσι απαντούσε η Ν.Δ. πριν τις εκλογές του 2004, σαν άγγελος εξ ουρανού. Στις διάφορες ερωτήσεις για τα προβλήματα και πως θα τα αντιμετωπίσει, απαντούσε με χρησμούς σαν την Πυθία. Τώρα τι έγινε το ξέρουν όλοι, το έχουν ζήσει στο πετσί τους.

Μπροστά στις εκλογές έχουμε νέα υποσχεσιολογία αφού ως γνωστόν «το τάμα δεν χαλάει σπίτια» πολύ περισσότερο όταν είναι προεκλογικά «προς άγραν ψήφων». Η πολιτική απάτη και η δημιουργία εικονικής πραγματικότητας, αποτελούν εργαλεία που πάντα τα είχαν σε πρώτη διάταξη οι κυβερνήσεις του δικομματισμού.
«Ψηφίστε μας και θα δείτε» λοιπόν λέει οι της Ν.Δ. και μόλις πάρουν την ψήφο του κόσμου θα τον απαντήσουν με το γνωστό σκυλοτράγουδο. «Έτσι ε, τώρα θα δεις τι θα σου κάνω»!
Από την άλλη το ΠΑΣΟΚ έχει διαμορφώσει μια απάντηση του τύπου «Ψηφίστε μας και θα… δούμε», έχοντας και αυτό μοναδικό στόχο τον αποπροσανατολισμό των λαϊκών στρωμάτων από τα πραγματικά προβλήματα και την υφαρπαγή της ψήφου των εργαζομένων.
Ενώ είναι γνωστό ότι τα «αφεντικά» Ευρωπαϊκή Ένωση, ΟΟΣΑ, ΔΝΤ και ΣΕΒ απαιτούν την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης με την παράλληλη μείωση των συντάξεων, κατάργηση της πρόωρης συνταξιοδότησης, αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους, μαχαίρι στις κατηγορίες των βαρέων και ανθυγιεινών, μείωση των μισθών και του μεροκάματου, νέες μειώσεις εργοδοτικών εισφορών και «απελευθέρωση» του δικαιώματος των επιχειρήσεων στις απολύσεις! Άμεση ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων με ταυτόχρονη αύξηση των διδάκτρων σε ολόκληρη την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση(!!) παραπέρα συρρίκνωση των κοινωνικών παροχών με ταυτόχρονη αύξηση της φορολογίας, παραπέρα κατεδάφιση της δημόσιας δωρεάν Υγείας, ιδιωτικοποιήσεις τομέων του Δημόσιου κ.λπ. γι’ αυτά δεν λένε τίποτε οι μονομάχοι του δικομματισμού, αντίθετα,
Αναλώνονται σε σκυλοκαβγάδες, προσδίδοντας στην αντιπαράθεση χαρακτήρα ποδοσφαιρικής αναμέτρησης επιπέδου παράγκας, έξω από τα πραγματικά και σοβαρά προβλήματα και σε εξευτελιστικές υποσχέσεις και παροχές «πτωχοκομείου». Παίζουν με τις λαϊκές ανάγκες, παραμυθιάζουν τον κόσμο πουλώντας ελπίδες, ενώ την επόμενη των εκλογών θα συνεχίσουν την κοινή, ολομέτωπη επίθεση εναντίον των λαϊκών στρωμάτων.
Σ’ αυτές τις εκλογές πρέπει επιτέλους να πάρουν την απάντηση, γιατί η πολιτική και εκλογική συμπεριφορά του λαού «αγγίζει τα όρια της διαστροφής με σεξουαλικές προεκτάσεις».
Σ’ αυτές πρέπει να απεγκλωβιστούν οι εργαζόμενοι από τις δύο πολιτικές δυναστείες με τα ίδια ουσιαστικά προγράμματα, την ίδια ιδεολογία, τους ίδιους προστάτες που ίδια καταδυναστεύουν τον λαό, ενώ παράλληλα πρέπει να ενισχυθεί σημαντικά το ΚΚΕ που με συνέπεια αγωνίζεται για τα συμφέροντα του λαού.