Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020, 11:21:48 πμ
Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012 22:55

Θεοφύλακτος Παγλαρίδης:Σαν να μην πέρασε μέρα κι ας πέρασαν δυο χρονια

Συντάκτης:
paglaridis
Συνηθίζω καμιά φορά να περιηγούμαι σε όσα κατά καιρούς έγραψα, συνήθως εν είδει αυτοκριτικής. Για να διδάσκομαι από τα λάθη που αναπόφευκτα χαρακτηρίζουν όποιον καθημερινά γράφει και δεν φοβάται να παίρνει θέσεις ακόμα και σε θέματα όπου η κοινή γνώμη ή η μεγάλη πλειοψηφία άλλως φρονεί.
Και επιστρέφοντας δυο χρόνια πίσω, τον Ιανουάριο του 2009, κάτι παραπάνω από 100 μέρες κυβέρνησης Παπανδρέου, …έπεσα στο άρθρο μου με τίτλο «Εθνικόφρων είναι σήμερα όποιος πληρώνει φόρους»
Συγχωρέστε την επαναδημοσίευση του άρθρου, τουλάχιστον του καταληκτικού τμήματός του. Θα καταλάβετε την αιτία μόλις τελειώσετε την ανάγνωση:

« Έκτη αλήθεια:  Στην κυβέρνηση οφείλουν να αντιληφθούν πως δεν υφίστανται δημοφιλείς τρόποι εξόδου από την κρίση. Θα ματώσει και η κυβέρνηση για να ορθοποδήσουν τα δημοσιονομικά. Γι’ αυτό και τα αλληλομαχαιρώματα αποτελούν, πέραν του επικοινωνιακού αλαλούμ, άσκοπη σπατάλη δυνάμεων.
Έβδομη αλήθεια: Οι Ευρωπαίοι και λοιπές εξωτερικές δυνάμεις της αγοράς μπορεί ενίοτε να υπερβάλλουν αλλά διαπιστώνουν όσα ακριβώς βλέπουν χωρίς να ωραιοποιούν ή να αποκρύπτουν την αλήθεια.   Επομένως η νέα εθνικοφροσύνη που αναπτύσσεται και θεωρεί εχθρούς της Ελλάδας τους φυσικούς της συμμάχους και εταίρους,  είναι απολύτως επικίνδυνη για τα συμφέροντα του τόπου.
Όγδοη αλήθεια: Είναι θετικό ότι όλο και περισσότεροι Συνέλληνες συνειδητοποιούν οσημέραι πως ο μεγάλος εθνικός κίνδυνος δεν ακούει στο όνομα της Τουρκίας, αλλά της φοροδιαφυγής (35%). Η περιστολή της στα επίπεδα των λοιπών Ευρωπαίων (περί το 10%) θα αρκούσε, χωρίς πρόσθετους φόρους ή αύξηση των υφισταμένων για να εξέλθει η χώρα από την κρίση σε μερικά χρόνια και να δανείζει τη …Γερμανία σε προοπτική δεκαετίας.
Ένατη αλήθεια:  όποιος νομίζει πως φοροδιαφεύγουν ο Κόκκαλης, με τον Βαρδινογιάννη και τον Αγγελόπουλο μόνο είναι βαθιά νυχτωμένος ή απλώς στρουθοκάμηλος. Οι εν λόγω πληρώνουν ή δεν πληρώνουν πολλά ή λίγα ανάλογα με την πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων. Αλλά φοροδιαφυγή διαπράττουν και ευρύτατα τμήματα πληθυσμού, τα οποία πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν μπορεί να διεκδικούν δωρεάν παιδεία, υγεία, ανθρώπινες συντάξεις, κοινωνικές παροχές κ.ο.κ και οι ίδιοι να απουσιάζουν από την ταμιείον του κράτους.
Δέκατη και καταληκτική αλήθεια: Εθνικόφρων είναι σήμερα όποιος πληρώνει φόρους. Η Πολιτεία λοιπόν οφείλει να  αντιμετωπίσει τους φοροφυγάδες με το μόνο δίκαιο τρόπο. Να τους αφαιρέσει την ιθαγένεια, να τους απελάσει από την χώρα και ως  ανιθαγενείς ας περιηγούνται τον κόσμο για να χαίρονται τα κλεμμένα τους.»

Και νάμαστε πάλι εδώ. Σαν να μην πέρασε μια μέρα…
Φυσικά και οι σοσιαλιστές υπουργοί του κ. Παπανδρέου δεν ασχολήθηκαν με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Αρκούσε να μειώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις των μεσαίων και των αδύναμων στρωμάτων. Έτσι νόμιζαν …
Και τώρα στην κάλπη θα ψάχνουν την ίδια τους την ψήφο…