Τρίτη, 18 Μαΐου 2021, 10:10:43 πμ
etpa

Η επιχείρηση ΣΑΝΙΔΑΣ / SANIDAS προχώρησε σε νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις, στην καρδιά της αμπελοοινικής ζώνης της Γουμένισσας, και είναι πλέον σε θέση να βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό των αγροτών με εξιδεικευμένες υπηρεσίες και μηχανήματα.

Υπογράφουν:
- Φωτεινή (Φαίη) Κυριακίδου, Σύμβουλος Ανάπτυξης / Φιλόλογος Παν. Ιωαννίνων / Υπεύθυνη Τομέα Γυναικών ΔΗΜ.Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Νέας Σμύρνης
- Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Π.Μ.Σ. Διεθνών Σπουδών, Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διπλωματίας Παν. Μακεδονίας /Επικοινωνιολόγος / Δημοσιογράφος.

Δευτέρα, 17 Μαϊος 2021 20:16

«Οι βουβοί μάρτυρες του Χρυσόκαμπου»

Συντάκτης: Eidisis.gr

Γράφει ο Νίκος Σιάνας.

Πριν λίγες ημέρες βρέθηκα με φίλο Σιταριώτη εκεί στον κάμπο μεταξύ Ν. Καβάλας, Σιταριάς και τον πάλαι ποτέ οικισμό του Χρυσόκαμπου, από τον οποίο πλέον μόνο πέντε έξι σπίτια ερειπωμένα και αυτά στέκουν ακόμη όρθια, βουβοί μάρτυρες μιας άλλης εποχής όχι και τόσο μακρινής, μιας εποχής που ο κάμπος έσφυζε από ζωή.

Δευτέρα, 17 Μαϊος 2021 16:28

Παράδοξη ευφορία

Συντάκτης: Eidisis.gr

Άρθρο Στέφανου Παραστατίδη, Γραμματέα Οργανωτικού Κινήματος Αλλαγής στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Οι μέρες της πανδημίας που διανύουμε χαρακτηρίζονται από μία παράδοξη ευφορία. Είναι ένας συνδυασμός που προκύπτει από την άρση των μέτρων, την ατομική ικανοποίηση του κάθε εμβολιασμένου, τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού.

Του Κώστα Σιωνίδη, Δημάρχου Παιονίας.

Η δυναμική ένταξη της αρχαίας Ευρωπού στον ιστορικό και τουριστικό χάρτη της Ευρώπης, με την αξιοποίηση του ονόματός της και του προσδιορισμού της ως "Ευρωπαίων η πόλις" αποτελούσε σημαντικό ζήτημα για την τουριστική προβολή της Παιονίας.

Γράφει ο Ευάγγελος Μαυρογόνατος.

Στις 30 Απριλίου του 1945 ο Αδόλφος Χίτλερ αυτοκτονούσε στο καταφύγιο της καγκελαρίας για να μην πέσει στα χέρια του Κόκκινου Στρατού.
Λίγες μέρες αργότερα, στις 8 Μαΐου, η Γερμανία συνθηκολογούσε άνευ όρων.

Κυριακή, 16 Μαϊος 2021 21:12

Ώρα επανεκκίνησης για τον Πολιτισμό

Συντάκτης: Eidisis.gr

Γράφει ο Καραγεωργίου Χαράλαμπος, Υπεύθυνος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων & Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων Ο.Ν.ΝΕ.Δ ν. Κιλκίς, Γενικός Γραμματέας Συλλόγου Σαρακατσαναίων Κιλκίς «ο Φλάμπουρας», Φοιτητής τμήματος Ιστορίας & Εθνολογίας/ΔΠΘ.

Κυριακή, 16 Μαϊος 2021 11:06

Έθος και Ήθος

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, (μέλος του Σύριζα Κιλκίς).

 Ένα  από τα διλήμματα της  δικής μας εποχής είναι,  αν το νόμιμο είναι συνάμα και ηθικό.  Αν ο νόμος και το ήθος  μπορούν να μπουν στο ίδιο ζύγι.
 Η Αντιγόνη  δεν πειθάρχησε στον νόμο του Κρέοντα, κι έθαψε τον αδελφό της, γιατί θεωρούσε ύβρη να μείνει άταφο το σώμα του, βορά  για τα κοράκια.

Γράφει ο Νίκος Κουζίνης.

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΥΣ.
Η Γιαννιτσού, είναι κτισμένη στο φρύδι της Όρθρυος και αγναντεύει Άγραφα, Θεσσαλία, Φθιώτιδα. Επί τουρκοκρατίας ανήκε πάντα στα Άγραφα και υπαγόταν στη Διοίκηση της Θεσσαλίας. 

Σάββατο, 15 Μαϊος 2021 21:52

Ν’ ανασπάλουμε κι επορούμε

Συντάκτης: Eidisis.gr

Γράφει ο Σωτήρης Μαρκάδας, Δάσκαλος - Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δεν τους αξίζει «τίποτα άλλο παρ ν μιλήσουμε πλά, ν μας δοθε τούτη χάρη». Να μιλήσουμε απλά για εκείνους τους Έλληνες και Ελληνίδες, τους εκατοντάδες χιλιάδες Πόντιους και Πόντιες που ζούσαν σε θρυλικούς αγαπημένους τόπους και οδηγήθηκαν στον θάνατο βασανιστικά, με σχέδιο και πρόγραμμα, θυσίες στον βωμό μιας ‘’τελικής λύσης’’ εξολόθρευσης που αντιγράφηκε από τους ναζιστές μετά από πολλά χρόνια. Μια στυγερή εκκαθάριση για να στηθεί ένα κράτος που δεν ανεχόταν πανάρχαιους πολιτισμούς που προϋπήρχαν αυτού.

Σελίδα 1 από 346